Υψηλό αγωνιστικό θέαμα και πολλαπλά οφέλη στο διήμερο του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου 2023 στο Ηράκλειο

Υψηλό αγωνιστικό θέαμα και πολλαπλά οφέλη στο διήμερο του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου 2023 στο Ηράκλειο

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό διήμερο στον νομό Ηρακλείου.

Το υψηλό αγωνιστικό θέαμα που προσέφεραν οι 114 ποδηλάτες, αλλά και οι Παράλληλες Εκδηλώσεις της διοργάνωσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, ενώ προβλήθηκε στα πέρατα του κόσμου η φύση, τα μνημεία και ο πολιτισμός του τόπου, από τα περάσματα του γκρουπ των αθλητών σε όλο τον νομό.

Η 1η μέρα, ο Πρόλογος την Τρίτη 2 Μαΐου, διεξήχθη στο Karteros Beach Sports Center, παρουσία χιλιάδων παιδιών από τα Σχολεία της περιοχής, που έσπευσαν να θαυμάσουν το μοναδικό θέαμα.

Οι εγκαταστάσεις του Καρτερού γέμισαν από τα γέλια και τα χειροκροτήματα των παιδιών, που συμμετείχαν και στις Πάραλληλες Εκδηλώσεις των διοργανωτών και παρακολούθησαν την παρουσίαση των ομάδων, την τελετή των απονομών, ενώ φωτογραφήθηκαν με τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας.

Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός στα παιδικά πρόσωπα είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη, που αφήνει πίσω του ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, από το διήμερο πέρασμά του στην Κρήτη.

Χθες, 3 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του 1ου ετάπ του Γύρου, οι ποδηλάτες των 19 ομάδων εκκίνησαν από το Karteros Beach Sports Center, πέρασαν από το Λιμάνι της πόλης, κατευθύνθηκαν νότια, «κύκλωσαν» τον Ψηλορείτη, διέσχισαν την πεδιάδα της Μεσαράς και πήραν πάλι το δρόμο προς τα βόρεια παράλια, διανύοντας 187,7χλμ, στη διαδρομή με τα περισσότερα υψομετρικά (2.561μ.).

Μετά από σχεδόν 5 ώρες τερμάτισαν στο Λιμάνι έχοντας περάσει από Σίβα, Αυγενική, Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ζαρό, Βορίζια, Καμάρες, Μάνδρες, Τυμπάκι, Βώρους, Μοίρες, Αγίους Δέκα, Ασήμι, Πύργο, Δεμάτι, Καραβάδο, Αρκαλοχώρι, Μελέσσες, Χουδέτσι, Αρχάνες και Σκαλάνι.

Τα 40 διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν -σε 174 χώρες στις πέντε ηπείρους- πλάνα από όλες τις ομορφιές του νομού Ηρακλείου, τα αρχαιολογικά μνημεία του και τα ιστορικά σημεία του.

Είναι βέβαιο πως υπήρξαν και παροδικές δυσκολίες στη μετακίνηση των πολιτών λόγω των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες όμως ήταν πρόσκαιρες στις περιοχές που τμηματικά έκλεισαν από την Αστυνομία για να διέλθει το γκρουπ των ποδηλατών.

Η Οργανωτική επιτροπή του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήταν απολύτως αναγκαίες στην προσπάθεια των Αρχών για την ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.

Άλλωστε, ο Γύρος διεξάγεται σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα αντίστοιχων μεγάλων διοργανώσεων.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *