Τοξικότητα, Αυτοκριτική και επόμενη μέρα

Τοξικότητα, Αυτοκριτική και επόμενη μέρα

Γράφει ο Νίκος Προδρόμου Γκοντές.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην καθημερινότητα η οποία έχει συνεχώς τις δυσκολίες της. Αυτό που συμβαίνει ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν έχει προηγούμενο. Το σιγοψιθυρίζουν όλοι και αν όχι όλοι οι περισσότεροι το αναφέρουν συνεχώς. Τι είναι αυτό που αναφέρουν; Μα φυσικά η τοξικότητα που την συναντάς σχεδόν παντού.

Ας εξηγήσω εν συντομία τι είναι ο όρος τονικότητα:

Ο όρος για την τοξικότητα στην ανθρώπινη συμπεριφορά αφορά κάποιους ανθρώπους που εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν τους άλλους με τη συμπεριφορά τους με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.

Αυτό όμως τουλάχιστον προσωπικά για εμένα δεν είχε ποτέ νόημα. Έχω μάθει στην ζωή μου να διορθώνομαι από τα λάθη μου. Να κάνω την αυτοκριτική μου. Ακόμα και αν άμεσα ή έμμεσα μπω και εγώ στο λούκι αυτό και προκαλέσω με τον τρόπο μου δυσαρέσκεια σε κάποιον άλλον, μόλις διαπιστώσω ότι έγινε αδικία, θέλω να φροντίσω να το επιδιορθώσω. Πιστεύω σε αυτό. Ποτέ δεν ήθελα να τα ξέρω όλα γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι από την δουλειά, από την ζωή, από την καθημερινότητα, από τους ανθρώπους που συναντώ.

Αυτό έχω μάθει και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και την επόμενη μέρα. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να φύγει αυτό που συμβαίνει με την τοξικότητα που μας έχει κυριεύσει και το μόνο που συμβαίνει είναι να μας κάνει όλους χάλια.

Ας διώξουμε την τοξικότητα, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας για να γίνουμε καλύτεροι και ας προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για όλους.

Να είστε όλοι καλά. Ραντεβού σε επόμενο άρθρο

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *