Συνέντευξη Τύπου του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Συνέντευξη Τύπου του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΝΟΔΕ Ηράκλειου, με πρωτοβουλία του Τομέα Υγείας της Οργάνωσης, εχθές,  Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στα Γραφεία της ΝΟΔΕ στο Ηράκλειο.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Παπαδάκης, ο Συντονιστής Τομέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Γιώργος Λυρώνης, ο Υπεύθυνος Τομέα Υγείας ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου κ. Χάρης Λυδάκης και ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βασίλης Βαρούχας.

Κύρια θεματική της συνέντευξης αποτέλεσαν οι θέσεις της ΝΔ αναφορικά με ζητήματα Υγείας με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Φροντίδα, ενώ μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στη συνέχιση ουσιαστικών δράσεων, σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες Υγείας αλλά και την τοπική Κοινωνία, μέσω των οποίων η ΝΟΔΕ Ηρακλείου συμμετέχει στην διαμόρφωση των προτάσεων και του κυβερνητικού προγράμματος του Κόμματος, για την δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, που θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα εξασφαλίζει ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη, απαιτεί την δημιουργία ενός συστήματος, με εξασφαλισμένη διαχρονική βιωσιμότητα και όχι βασισμένο σε ένα ευκαιριακού και επικοινωνιακού τύπου θνησιγενή σχεδιασμό, που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Β. Καρκανάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των κ.κ. Γιώργου Λυρώνη, Χάρη Λυδάκη και Βαγγέλη Παπαδάκη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκε και η διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα παρουσία του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Τομεάρχη Υγείας – Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου, καθώς και με τη συμμετοχή εκπρόσωπων από τον χώρο της Υγείας.

Η ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:30μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Ibis Iraklion Central, Κορωναίου 26, στο Ηράκλειο, με κύριο θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στη διάρκεια της σύσκεψης θα τεθούν οι προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων και των συλλόγων που θα συμμετέχουν, ενώ θα παρουσιαστούν και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η σύσκεψη θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τέλος, κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων της Συνέντευξη Τύπου υπήρξε η ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου Συστήματος Υγείας που θα έχει στο επίκεντρό του τις ανάγκες του ασθενή και που θα λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, ώστε κάθε ευρώ του φορολογούμενου να πιάνει τόπο. Που θα λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και στόχους και αυστηρούς ελέγχους, προκειμένου η απόδοση και η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών να είναι μετρήσιμες. Που θα ενισχύει την αξιολόγηση των μονάδων Υγείας, εισάγοντας σαφή κίνητρα και αντικίνητρα που θα εξασφαλίζουν καλύτερες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!