Πως να αναζητήσετε τον κατάλληλο δικηγόρο για την επιχείρησή σας

Πως να αναζητήσετε τον κατάλληλο δικηγόρο για την επιχείρησή σας

Ως επιχειρηματίας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την έναρξη της επιχείρησής σας. Ο δικηγόρος μπορεί να σας συμβουλεύσει για πράγματα όπως τις νομικές υποχρεώσεις του είδους της επιχείρησής σας και πως να τηρήσετε λεπτομερή τα φορολογικά της αρχεία. Θα σας καθοδηγήσει στην πολύπλοκη διαδικασία απασχόλησης και πρόσληψης, δημιουργώντας ισχυρές συμβάσεις εργασίας. Σας παρέχει και την πολύτιμη νομική υποστήριξη σε τυχόν συγκρούσεις ή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν εντός της επιχείρησής σας.

Η πρόσληψη του κατάλληλου επαγγελματία δικηγόρου είναι σημαντική. Είναι επίσης χρήσιμο να αναπτύξετε μια ισχυρή σχέση μαζί τους καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας. Μπορούν να μετατραπούν σε ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σας.

Πως να προσλάβετε τον κατάλληλο δικηγόρο για την επιχείρησή σας

Πρέπει να θυμάστε πως δεν είναι όλοι οι δικηγόροι επιχειρήσεων κατάλληλοι για την δική σας επιχείρηση. Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ανθρώπινες σχέσεις, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως ο δικηγόρος που θα επιλέξετε να συμβαδίζει με τον προσανατολισμό της επιχείρησής σας. Αφιερώστε λοιπόν το χρόνο σας για να βρείτε τη σωστή εκπροσώπηση για τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές σας ανάγκες. Είναι εκείνοι οι έμπειροι και αξιόπιστοι δικηγόροι επιχειρήσεων που θα προσαρμόσουν τις ενέργειές τους στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της δική σας επιχείρησης.

Λάβετε υπόψη τις ανάγκες της εταιρείας σας

Το μέγεθος και ο τύπος της εταιρείας σας μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Θα συνεργαστείτε δηλαδή με ένα δικηγορικό γραφείο που να ειδικεύεται στο Επιχειρησιακό Δίκαιο, το οποίο θα σας παρέχει τις πολύτιμες νομικές υπηρεσίες του και την απαραίτητη συμβουλευτική. Η συνεργασία σας με έναν δικηγόρο που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με επιχειρήσεις παρόμοιες με τη δική σας μπορεί να είναι επωφελής. Θα γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το είδος των συμβάσεων που θα χρειαστείτε και τα νομικά θέματα που πιθανόν να προκύψουν. Αυτή τους η γνώση πάνω στο συγκεκριμένο industry με το οποίο ασχολείται η επιχείρησή σας, τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια για να προστατέψουν αποτελεσματικά τις επιχειρηματικές σας ενέργειες.

Ερευνήστε για δικηγόρους και λάβετε συστάσεις

Η έρευνα των υποψήφιων δικηγόρων μπορεί να είναι κουραστική. Ο τεράστιος αριθμός των επιλογών σας μπορεί να σας φορτώσει και να σας αποσυντονίσει. Τα online reviews είναι εξαιρετικά χρήσιμα σ’αυτές τις περιπτώσεις. Κοιτάξτε πέρα από τις συνολικές βαθμολογίες και διαβάστε τις κριτικές των εντολέων τους. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάποιος μπορεί να είχε εμπειρία με αυτό το είδος δικηγόρου, τον οποίο εσείς ψάχνετε.

Ρωτήστε άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για τις δικές τους εμπειρίες με τους δικηγόρους τους. Οι συστάσεις από τρίτους και δη από επιχειρήσεις που ανήκουν στο industry σας, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Ρωτήστε λοιπόν άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πως επιλύθηκαν οι συγκρούσεις ή οι κρίσεις εντός της δικιάς τους επιχείρησης. Η γνώση ότι ένας δικηγόρος εκπροσώπησε επιτυχώς μια επιχείρηση, αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη για την εύρεση δικηγόρου.

Πραγματοποιήστε μια αρχική συνέντευξη

Δημιουργήστε μια σύντομη λίστα υποψηφίων και αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας στον καθένα. Κάντε προσεκτικές ερωτήσεις και δώστε βάση στις απαντήσεις τους. Η συνομιλία σας μαζί τους θα σας πείσει για τις ικανότητές τους.

Ρωτήστε τους για την εμπειρία τους στον κλάδο ενασχόλησης της επιχείρησής σας. Επιτρέψτε τους να μοιραστούν τις σκέψεις τους γιατί πιστεύουν πως ήταν μια καλή προσθήκη για την επιχείρησή σας. Εξηγήστε τους ποιοι είναι οι στόχοι σας ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης και ρωτήστε τους πως μπορεί εκείνοι να συμβάλλουν στην επιτυχία και στην ανάπτυξή της.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Είναι σημαντικό ο δικηγόρος σας να διακατέχεται από γνώση αλλά και από εμπειρία. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε καλή επικοινωνία. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως εκείνος που εμπιστεύεστε σας δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας και της αξιοπιστίας.

 

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *