Λύσεις εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι

Λύσεις εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι

Η εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και επίσης βοηθά στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών ρύπων. Όλες αυτές οι συσκευές και οι λάμπες στην οικία σας μπορεί να φαίνονται σχετικά ασήμαντες, αλλά όλες έχουν το μερίδιό τους στη γενική εξοικονόμηση ενέργειας. Η εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι βοηθά στη μείωση των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση της ζήτησης των ρυπαντικών ορυκτών καυσίμων. Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε επίσης ένα σημαντικό ποσό στους μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, θα συνειδητοποιήσετε πως το ηλεκτρικό ρεύμα με χαμηλή χρέωση δεν είναι πάντοτε η μοναδικός σκοπός, εξοικονόμησης ενέργειας.

Γιατί έχει σημασία η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας;

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει μια σημαντική περιβαλλοντική ανησυχία για όλο τον κόσμο. Παράγουμε ακόμη το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε από ορυκτά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας. Παρέχουμε το καύσιμο για ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, το οποίο συνήθως απαιτεί συλλογή με γεωτρήσεις και εξόρυξη. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως ένα μεγάλο ποσοστό των εκπομπών CO2 ευθύνονται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στοιχείο πάρα πολύ σημαντικό.

Λύσεις για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας

 Προσέξτε για συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια

Γνωρίζατε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές σας χρησιμοποιούν έως και το 75% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας όταν βρίσκονται απενεργοποιημένες; Μια απλή περιήγηση στο σπίτι σας πιθανότατα θα αποδείξει ότι έχετε τουλάχιστον αρκετές ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, ηλεκτρικά είδη σε κατάσταση αναμονής, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Πολλές από αυτές τις συσκευές αντλούν μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος ενώ βρίσκονται “εν αναμονή” χρήσης τους.

  1. Χρησιμοποιήστε τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας

Ενώ το σύγχρονο πλυντήριο και το στεγνωτήριο σας μπορεί να χαρακτηρίζονται ως ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, ακόμη και αυτές εξακολουθούν να καταναλώνουν πολύ ηλεκτρισμό με κάθε χρήση. Για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις συσκευές στον ίδιο χρόνο, μειώνοντας την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος μέσα στην καθημερινότητά σας.

  1. Στεγνώστε τα ρούχα και τα πιάτα σας με φυσικό τρόπο

Μπορείτε επίσης να μειώσετε τη χρήση στεγνωτηρίου για εξοικονόμηση ενέργειας κατα το στέγνωμα των ρούχων σας στον ήλιο. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε το στεγνωτήριο, χρησιμοποιήστε μια χαμηλότερη ρύθμιση, ακόμα κι αν η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο χρόνο.

Εάν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, προσπαθήστε να αποφύγετε το στέγνωμα των πιάτων σας μέσω της συσκευής σας. Θα μπορούσατε επίσης να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων για να επιτρέψετε στα πιάτα σας να στεγνώσουν μέσω του αέρα.

  1. Αναβαθμίστε τις ηλεκτρικές συσκευές σας για καλύτερη ενεργειακή απόδοση

Αν είστε στην αναζήτηση μιας νέας συσκευής, αναζητήστε τα πιο πρόσφατα μοντέλα που παρέχουν την καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Οι συσκευές που έχουν σήμανση ενεργειακής κλάσης Α+++ είναι και οι ενεργειακά αποδοτικότερες και οικονομικότερες συσκευές. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως το φθηνότερο ρεύμα δεν έχει πάντοτε να κάνει αποκλειστικά με τη συχνή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας στο νοικοκυριό.

  1. Εγκαταστήστε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη για άνεση και εξοικονόμηση κόστους

Πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας επειδή δεν θέλουν να επιστρέψουν σε ένα σπίτι το οποίο είναι αρκετά ζεστό ή αρκετά κρύο. Με έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, μία από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές συσκευές που μπορείτε να εγκαταστήσετε, μπορείτε να προκαθορίσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία όλη την ημέρα και να ρυθμίσετε τον προγραμματιζόμενο θερμοστάτη για να θερμαίνει ή να ψύχει το σπίτι σας μία ώρα πριν επιστρέψετε στην οικία σας.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *