Χειροποίητα κοσμήματα: Είδη και τεχνικές κατασκευής

Χειροποίητα κοσμήματα: Είδη και τεχνικές κατασκευής

Πολύς κόσμος δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση για τα χειροποίητα κοσμήματα έναντι των κοσμημάτων μαζικής παραγωγής. Τι είναι όμως το χειροποίητο κόσμημα και γιατί γίνεται τόσο δημοφιλές στους κόλπους των καταναλωτών; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα και θα εξερευνήσουμε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τύπους στο σημερινό άρθρο. Ας ξεκινήσουμε:

Τι είναι το χειροποίητο κόσμημα;

Τα χειροποίητα κοσμήματα κατασκευάζονται από έναν καλλιτέχνη χωρίς τη χρήση μηχανημάτων μαζικής παραγωγής. Δεν υπάρχει “τυπική” εμφάνιση για τα χειροποίητα κοσμήματα. Τα κοσμήματα αυτά μπορεί να κυμαίνονται από απλά χειροποίητα μενταγιόν και βραχιόλια έως περίπλοκα σχέδια που απαιτούν ώρες ή μέρες και εξειδικευμένες τεχνικές για να ολοκληρωθούν. Ο κοινός παρονομαστής τους όμως είναι ο καλλιτέχνης των χειροποίητων αυτών κοσμημάτων χρησιμοποιώντας τη βοήθεια των εργαλείων του, των πρώτων υλών και των ξεχωριστών ικανοτήτων του.

 

Γιατί να επιλέξετε χειροποίητα κοσμήματα;

Όταν επιλέγετε να αγοράσετε ένα κομμάτι χειροποίητου κοσμήματος, κάνετε δικό σας ένα μοναδικό αναμνηστικό. Υπάρχει σχεδόν πάντοτε μια μικρή διαφορά μεταξύ κάθε μεμονωμένου κομματιού του ίδιου στυλ, λόγω της φύσης της χειροποίητης εργασίας. Μπορεί να υπάρχουν μικρές ατέλειες αλλά υπάρχει επίσης πολύ περισσότερος χαρακτήρας σε ένα κομμάτι χειροποίητου κοσμήματος. Υπάρχει μια ιστορία πίσω από όχι μόνο το σχέδιο του κοσμήματος αλλά και τον καλλιτέχνη από τον οποίο αγοράζετε. Όπως για παράδειγμα τα κοσμήματα από ανακυκλώσιμα υλικά της εταιρείας MiNiMis, τα οποία χαρίζουν στην/ον κάτοχό τους μια πραγματικά ξεχωριστή ταυτότητα και όψη.

 

Τύποι χειροποίητων κοσμημάτων,

 

Συναρμολογούμενη κατασκευή κοσμημάτων

Ο απλούστερος τύπος χειροποίητου κοσμήματος είναι μερικές φορές γνωστή και ως συναρμολογούμενη κατασκευή κοσμημάτων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρετε μοναδικά και εξατομικευμένα κοσμήματα σε προσιτή τιμή. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη δημιουργία κολιέ, σκουλαρίκιων και βραχιολιών από προκατασκευασμένες αλυσίδες και βραχιόλια. Είναι εύκολο να μάθετε απλές τεχνικές συναρμολόγησης σε λίγες μόνο ημέρες, οπότε αυτός αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να εισχωρήσετε στην κατασκευή κοσμημάτων.

Κοσμήματα τυλιγμένα σε σύρμα

Το χειροποίητο κόσμημα τυλιγμένο σε σύρμα είναι εύκολο να ξεχωρίσει με την πρώτη ματιά. Τα περισσότερα κοσμηματοπωλεία χρησιμοποιούν σύρμα περιτυλίγματος για να δημιουργήσουν μενταγιόν ή βραχιόλια με πολύτιμους λίθους και χάντρες. Στην απλούστερη μορφή του, το κόσμημα είναι τυλιγμένο με σύρμα και ένα διακοσμητικό πλαίσιο διακοσμημένο με άλλα στολίδια. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί τεχνίτες επεξεργασίας του σύρματος είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολύ περίπλοκα και ξεχωριστά σχέδια με ιδιαίτερα απαιτητικές τεχνικές που όμως οδηγούν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η περιτύλιξη του σύρματος είναι μια τεχνική που σίγουρα απαιτεί χρόνο και εξάσκηση.

Κοσμήματα με χάντρες

Τα χειροποίητα κοσμήματα με χάντρες μπορεί να είναι μερικά από τα πιο απλούστερα ή πιο περίπλοκα σχέδια κοσμημάτων ανάλογα με το ποιες χάντρες χρησιμοποιούνται στην εκάστοτε δημιουργία. Οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν χάντρες σε ένα μόνο νήμα από χορδές για να δημιουργήσουν βραχιόλια και κολιέ που έρχονται να συμπληρώσουν την εμφάνισή σας.

Κοσμήματα με χάραξη

Αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους χειροποίητων κοσμημάτων σήμερα. Η χειροποίητη χάραξη επιτρέπει στον κατασκευαστή να δημιουργεί εύκολα εξατομικευμένα προσαρμοσμένα κοσμήματα για τους πελάτες του. Απαιτούνται ειδικά εργαλεία και τεχνικές για την κατασκευή τους, τις οποίες μπορείτε να διδαχθείτε. Τα σχέδια δημιουργούνται σφυρηλατώντας μια μεταλλική σφραγίδα σε μια μεταλλική επιφάνεια με ένα ισχυρό σφυρί. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είναι άμεσα διαθέσιμα σε ειδικά καταστήματα για να τα προμηθευτείτε εφόσον το θελήσετε.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *