Κάτι καινούργιο ξεκινάει στην Μεσσαρά

Κάτι καινούργιο ξεκινάει στην Μεσσαρά

Την 1η Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάρακα ξεκίνησε την λειτουργία του το Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα που σχετίζονται με κατάχρηση Αλκοόλ ( Κ.Ο.Π.Α. ) Χάρακα.

Το Κ.Ο.Π.Α. Χάρακα ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα ΚΟΠΑ Κρήτης και είναι το 1ο που ξεκινάει την λειτουργία του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Τα κλαμπ οικογενειών με προβλήματα από το αλκοόλ είναι πολυοικογενειακές κοινότητες αποτελούμενες από δύο έως δώδεκα οικογένειες με προβλήματα από το αλκοόλ και έναν εκπαιδευμένο στη μεθοδολογία εθελοντή, ο οποίος ονομάζεται υπηρέτης-δάσκαλος.

Ο υπηρέτης-δάσκαλος βρίσκεται στην υπηρεσία του κλαμπ. Αυτός γνωρίζει και είναι ευαισθητοποιημένος στα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ. Διευκολύνει και προκαλεί, όταν χρειάζεται, τον διάλογο, την επικοινωνία και την διαδικασία της αλλαγής.

Οι οικογένειες συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα για Μιάμιση ώρα και σε ένα πλαίσιο φιλίας και αλληλεγγύης δουλεύουν συνεχώς μαζί, με σκοπό όχι μόνο την αποχή τους από το αλκοόλ, αλλά και για να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Οι οικογένειες μέσα στο κλαμπ αλλάζουν συμπεριφορές και τρόπους ζωής και με την δική τους αλλαγή συμβάλλουν στην αλλαγή και στην προαγωγή της υγείας της τοπικής κοινωνίας στην οποία ζουν.

Το κλαμπ είναι ενταγμένο στο εσωτερικό της τοπικής κοινωνίας, τα μέλη του δεν είναι ανώνυμα και προσφέρουν συνεχώς μαρτυρίες με τις εμπειρίες τους και έξω από αυτό, όταν τους ζητηθεί ή με δική τους πρωτοβουλία διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης.

Άρα το κλαμπ δεν στοχεύει μόνο στην νηφαλιότητα των μελών του, αλλά και στην πρόληψη και την αγωγή υγείας της κοινωνίας, όπου αυτό λειτουργεί.

Για τον λόγο αυτό τα κλαμπ συνεργάζονται με όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που ασχολούνται με τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Μέσα από την λειτουργία των κλαμπ και των διάφορων δραστηριοτήτων που διοργανώνουν με αποδέκτη την τοπική κοινωνία, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μία κοινωνία ενεργών πολιτών, όπου ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για όλους, όπου δεν θα αποδίδονται οι ευθύνες πάντα στους άλλους και όπου οι έννοιες της συμμετοχής και της συνυπευθυνότητας θα αποτελούν σταθερές αξίες.

Το Κ.Ο.Π.Α. Χάρακα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα βράδυ στης 8:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Υπηρέτη Δάσκαλο του Κ.Ο.Π.Α. Χάρακα κ. Βασμαρή Δημήτριο στα τηλέφωνα 6977612703, 2893032245 & 6982484877 ( What’s up).

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!