Επίσκεψη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στο παιδικό χωριό SOS Ηρακλείου

Επίσκεψη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στο παιδικό χωριό SOS Ηρακλείου

Σε μια περίοδο κατακερματισμού του κοινωνικού ιστού και παραγκώνισης αξιών το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον, τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS Φοινικιάς Ηρακλείου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018.

Οι ανάγκες των παιδικών χωριών SOS, που σκοπός τους είναι να βοηθήσουν παιδιά που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται.

Η κ. Ελένη Τσαντηράκη Υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, μαζί με τους κκ. Μάνο Καλοκύρη (Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου), Μάνια Οικονομάκη (Περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Κρήτης), Γιώργο Χατζηδάκη (Υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου) , Δέσποινα Γριβάκη (Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου), Νίκο Γκοντέ (μέλος ΔΗΜΤΟ Αρχανών-Αστερουσίων)  και ο εθελοντής Ζαχαρίας Αναστασάκης, θέλοντας να χαρίσουν αγάπη και χαμόγελα στα παιδιά του Χωριού, πρόσφεραν διάφορα δώρα ένδυσης, υπόδησης και σχολικά.

Παράλληλα, δόθηκε η υπόσχεση ότι άμεσα θα προσφερθούν δένδρα προς φύτευση όπου το κάθε παιδί θα μπορεί να φυτεύσει και από ένα δικό του δενδράκι.

Θερμή υπήρξε η υποδοχή από τον διευθυντή του Χωριού κ. Πέτρο Παπαδάκη, από τους υπεύθυνους και από τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Χωριού, ενημέρωση για τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις δράσεις που παρέχονται και τον τρόπο λειτουργίας του, καθώς επίσης τονίστηκε η φιλοσοφία βάσει της οποίας κάθε παιδί πρέπει να ανήκει σε μία οικογένεια και όλο αυτό να στηρίζεται πάνω σε τέσσερις αρχές, τη μητέρα, τα αδέλφια, το σπίτι, το χωριό.

Ομορφη και σημαντική στιγμή για τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, η επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Φοινικιάς, όπου αξίζει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους αλλά και εθελοντές που βοηθούν αυτά τα παιδιά.

Ευχαρίστηση και ικανοποίηση προκάλεσε το γεγονός ότι τα παιδιά βιώνουν την καθημερινότητά τους σε ένα αισθητικά άρτια και ασφαλές περιβάλλον, σε έναν καλαίσθητο χώρο με κατάλληλες υποδομές αλλά κυρίως αναπτύσσονται σε μια ζεστή οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό, και με τις ευκαιρίες που τους δίδονται θα αναπτυχθούν ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου ενισχύει τέτοιες δομές, που συμβάλλουν στο να καλυφθούν ανάγκες μικρών παιδιών που στερούνται την παρουσία της φυσικής οικογένειας. Βούληση είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, υπεύθυνα και στοχευμένα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής
Ελένη Τσαντηράκη

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!