Επιστροφή στην κανονικότητα με δυσκολίες αλλά προχωράμε

Επιστροφή στην κανονικότητα με δυσκολίες αλλά προχωράμε

γράφει ο Νίκος Γκοντές

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα άλλαξε πολλά πράγματα. Συνήθειες που ίσως έπρεπε να τις είχαμε μάθει και κάνει νωρίτερα αλλά και πράγματα που ίσως δεν περιμέναμε να κάνουμε ποτέ. Ουσιαστικά πάνω που πήγε να κυλήσει το πράγμα ήρθε η πανδημία και φρέναρε τα πάντα. Υποχρεώσεις και δουλειές πήγαν πίσω ενώ πολλές επιχειρήσεις σταματήσαν εντελώς και είναι στην αναμονή μαζί με ανθρώπους που περιμένουν να εργαστούν και να ζήσουν από αυτό.

Σε αυτή τη συγκυρία το κράτος έχει σταθεί με όσα μέσα διαθέτει για να βοηθήσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Αυτό όμως δεν παύει να σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει επ’ αορίστου δηλαδή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικότερα θα το πω και λίγο πιο σκληρά… δεν γίνεται και να καθόμαστε όλοι και να μας πληρώνει το κράτος! Η αλήθεια είναι ότι όλοι τόσα χρόνια αυτό λέγαμε: Δεν υπάρχει κράτος! Και όμως τώρα πάνε να λειτουργήσουν κάποια πράγματα που είχαν κωλυσιεργήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ακόμα είναι νωρίς για πολλά πράγματα. Αλλά με αυτήν την επιστροφή στην κανονικότητα ελπίζω να ξεκινήσει σιγά-σιγά να περπατάει η αγορά για να το πω απλά. Δυστυχώς όμως με λύπη διαπιστώνω ότι η ατομική ευθύνη πάει περίπατο και αυτό είναι που με φοβίζει για μία επόμενη ημέρα. Πρέπει όμως να έχουμε αισιοδοξία.

Δυσκολίες υπήρχαν πάντα και σε αυτήν την τελευταία θα βγούμε νικητές. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά προχωράμε.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *