Επερώτηση του κ. Μερωνιανάκη για τη σύνδεση δρόμου Μεσσαράς με το νέο Αεροδρόμιο

Επερώτηση του κ. Μερωνιανάκη για τη σύνδεση δρόμου Μεσσαράς με το νέο Αεροδρόμιο

Επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Γεωργίου Μερονιανάκη στον περιφερειάρχη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για την σύνδεση του δρόμου Μεσσαράς με το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι».

ΠΡΟΣ: Τον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης και τον αρμόδιο κ. Αντιπεριφερειάρχη
Κ. Περιφερειάρχη,
Κ. Αντιπεριφερειάρχη,
Ο δρόμος Ηρακλείου – Μεσσαράς ολοκληρώθηκε πρόσφατα με σκοπό την ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών που τον διανύουν καθημερινά. Ιδιαίτερα για όσου ταξιδεύουν αεροπορικώς, οι οποίοι κερδίζουν σημαντικό χρόνο στη μετάβασή τους από και προς το αεροδρόμιο.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στην περιοχή του Καστελίου, με αφορμή την επίσημη έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου.

Στην μελέτη που υπάρχει για τη διασύνδεση του νέου αυτού αεροδρομίου με τις γύρω περιοχές του νομού, μετά λύπης μου παρατήρησα πως δεν λήφθηκε υπόψιν ο δρόμος της Μεσσαράς. Αντ’ αυτού, η μελέτη περιλαμβάνει σχέδιο σύνδεσης τους αεροδρομίου με τον Νότιο Οδικό Άξονα της Κρήτης, ο οποίος όμως δεν υφίσταται και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα υπάρξει.

Αναρωτιέμαι γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι τόσο δύσκολο να συνδεθεί με κάποιο κόμβο ο μεσσαρίτικος δρόμος με το νέο αεροδρόμιοΑπό αμέλεια; Μήπως γνωρίζετε εσείς κάτι περισσότερο σχετικά με τον Νότιο Οδικό Άξονα του νησιού, αλλά επιλέγεται να μας το κρατάτε μυστικό; Ότι και αν συμβαίνει, η ουσία είναι πως οι Μεσσαρίτες και γενικά όλοι εκείνοι που θα θελήσουν να μετακινηθούν από το νέο αεροδρόμιο Καστελίου προς τις νότιες περιοχές του νομού (παραδείγματος χάριν τα Μάταλα) θα ταλαιπωρηθούν, καθώς θα αναγκάζονται να πηγαίνουν πρώτα στο Ηράκλειο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:
1.Γιατί αμελήθηκε η ύπαρξη σχεδίου σύνδεσης του δρόμου Μεσσαρά – Ηράκλειο με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι;
2.Ποιες είναι οι ενέργειες που θα κάνετε με σκοπό την ένταξη ενός τόσο σημαντικού έργου στη μελέτη;

Ο επερωτων Περιφερειακός Σύμβουλος
Μερωνιανάκης Μ. Γεώργιος

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120