Ανακοίνωση τομέα υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για επίσκεψη Πολάκη στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση τομέα υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για επίσκεψη Πολάκη στο Ηράκλειο

Mε αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Ηράκλειο

Ο Τομέας υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή την κενή περιεχομένου και ουσίας, επικοινωνιακού τύπου, επίσκεψη του Αν .Υπουργού υγείας κκ Πολάκη στις 28/2/2019 στο ΠΑΓΝΗ για «τον εγκαινιασμό υπερσύχρονων ιατρικών μηχανημάτων» δωρεάς ιδιώτη, που έστησαν κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες, καταγγέλλει ορθά και ξεκάθαρα για άλλη μια φορά την αδιάλλακτη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία, τους θιασώτες του ψεύδους, την πολιτική της βιτρίνας, του αποπροσανατολισμού και της ανεπάρκειας. Κρούει δε τον κώδωνα του κίνδυνου όσον αφορά την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, θέτοντας τους «υπευθύνους» προ των ευθυνών τους.

Η προσπάθεια ωραιοποίησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα δυο μεγάλα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του νομού Ηρακλείου, όπως της υποστελέχωσης, της υπολειτουργίας και της υποχρηματοδότησης, δεν μπορεί να κρυφτεί. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και γενικότερα στις υγειονομικές δομές σε επίπεδο νομού και περιφέρειας είναι πολυάριθμα, τεράστια και οξύνονται μέρα με την μέρα. Καθημερινά οι εργαζόμενοι δίνουν έναν τεράστιο αγώνα, για να τα κρατήσουν όρθια, φυλώντας Θερμοπύλες, προασπίζοντας την υγεία των πολιτών που καθημερινά πλήττεται από την αδιάλλακτη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν είναι άλλωστε κρυφές : οι χιλιάδες χρωστούμενες ημέρες ρεπό και αδειών των Νοσηλευτών, οι ελλείψεις Νοσηλευτών, οι ελλείψεις ιατρών και κυρίως ειδικευόμενων που υπάρχουν, η υπερεργασία, οι συνθήκες εργασιακής γαλέρας, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε υποδομές και σε ανθρώπινες και ποιοτικές συνθήκες νοσηλείας, αλλά και η ύπαρξη και άλλων πολυάριθμων προβλημάτων που υπάρχουν και αποτελούν το αποτύπωμα της αδιέξοδης και αναποτελεσματικής πολιτικής υγείας της κυβέρνησης.

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι δίνουν έναν αγώνα που όχι μόνο δεν τυγχάνει αναγνώρισης αλλά αντιθέτως τυγχάνει κοροϊδίας από τους κυβερνώντες, χαρακτηριστικό παράδειγμα στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η προκλητική δήλωση του Αν Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, που ενώ γνώριζε για τις απολύσεις εργαζόμενων στην υγεία (εργαζόμενοι στη φύλαξη, εργαζόμενοι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και μπλοκάκι, κ.ά), το αρνήθηκε, μπροστά σε εκατοντάδες αγανακτισμένους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση δεν βγάζει κόσμο από το σύστημα υγείας αλλά βάζει».

Ακόμα και υπό αυτή την προσέγγιση, αλήθεια, πόσα ακόμα χρόνια χρειάζεται η κυβέρνηση για να στελεχώσει και λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα στο σύστημα της υγείας, όταν μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία και με το moto «η κυβέρνηση δεν βγάζει κόσμο από το σύστημα υγείας άλλα βάζει», ασθενείς μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών ιδιωτικών οχημάτων και όχι με το ΕΚΑΒ, όταν μόνο στο ΠαΓΝΗ, με τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012, οι κενές οργανικές θέσεις όλων των κατηγοριών εργαζομένων φτάνουν τις 645, στα νοσοκομεία όλης της Κρήτης ξεπερνούν τους 2.000 και παράλληλα χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ κλείνουν;

Μπορούμε όμως να μιλήσουμε για αλήθεια, με τους «Πινόκιους» της πολιτικής και με μια κυβέρνηση που έχει εθιστεί στο ψέμα, καταστρέφοντας με τις πολιτικές της κάθε τι καλό, παίζοντας με τις ζωές όλων μας; Σαφέστατα όχι! Γι’ αυτό γυρίζουμε σελίδα, στηρίζουμε την μοναδική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη, τη ΝΔ, με το ρεαλιστικό, οικονομικά κοστολογημένο, αποδοτικό, αποτελεσματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο κυβερνητικό της πρόγραμμα, που θέτει την υγεία ψηλά στις άμεσες προτεραιότητές της και τον ασθενή στο κέντρο όλων των προσπαθειών, δίνοντας πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, στηρίζοντας την υγεία και την ευημερία της χώρας.

Ο κύκλος της ιδεοληπτικής νοοτροπίας, του επικοινωνιακού χειρισμού και της πελατειοκρατικής τακτικής έχει κλείσει.

Βαγγέλης Παπαδάκης

Νοσηλευτής –Οικονομολόγος

Αντιπρόεδρος ΕΝΕ περ. Κρήτης

Υπεύθυνος Τομέα Υγείας ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!