Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Ή μήπως ύμνος στην πάρτη και τα πάρτυ;

Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Ή μήπως ύμνος στην πάρτη και τα πάρτυ;

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Ακούστε, που σίγουρα δεν θα ακούσετε, αγαπημένα παιδιά.

Δεν θα προσπαθήσω να σας κάνω μαθήματα πατριωτισμού ούτε να σας υποδείξω τι σημαίνει να φυλάς Θερμοπύλες για να υπάρχει η ελευθερία όπως λέτε για να κάνετε τις παρεμβάσεις σας , το θέατρο σας και τις υπερβολές σας.

Θα προσπαθήσω όμως αυτόν το δεκαλογο σας να τον αναλύσω με την δική μου οπτική , δείχνοντας την ένδεια επιχειρημάτων , τη στρατευμένη σας τέχνη και το ξεκάθαρο μίσος προς την έννοια πατρίδα.

Μιλάτε για καλλιτεχνική επέμβαση έκτακτης ανάγκης κάτι σαν παιχνίδι.
Αυτό που ξεχάσατε ότι αν θέλατε να δώσετε ένα αντιμιλιταριστικο μήνυμα​ , υπάρχουν άλλοι τρόποι και άλλα μέρη που θα μπορούσατε να το κάνετε.
Ίσως νομίζατε ότι βρεθήκατε σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό που παρουσιάζει διάφορα ταλέντα με​ χορευτικές​ και άλλες ικανότητες όπως το dancing with the stars, ή το Ελλάδα έχεις ταλέντο.
Όμως ακόμα και σε αυτά τα ταλέντ​ σόου υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις.
Δεν μπορείς να παρουσιάσεις ότι θες και όποτε το θες , υπάρχει κανόνες και σειρά προτεραιότητας ενώ δεν εισέρχεται κανένας απροσκλητος .
Με την απροσκλητο είσοδο σας και το εκτός προγράμματος​ σόου που κάνατε​ αδιαφορησατε​ για το νόημα και τη σημασία της παρέλασης που δεν είναι ούτε για καλλιστεία ούτε για διαγωνισμούς χορού.
Δεν σας ενδιαφέρει ότι η αυτογελοιοποιηση σας αμαύρωσε τις θυσίες και τους αγώνες ενός ολόκληρου έθνους που τόλμησε να πει όχι στον κατακτητή.
Ούτε βέβαια σας ενδιέφερε ότι διαπραξατε ποινικό αδίκημα που παρεισφρησατε σε επίσημη εκδήλωση του ελληνικού κράτους.
Όσο για την κυρία που κρατούσε τη σημαία και ήταν η μοναδική που δεν έκανε ασχημιες να έχει υπόψη της ότι δεν μπορεί να παίζει με τη σημαία μας για να συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ο σημαιοφόρος φέρει τη μέγιστη ευθύνη και είναι ο οδηγός της ομάδας που τον ακολουθούν.
Ο όρκος των Ελλήνων στρατιωτών πέρα από υπακοή στο Σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι είναι καθήκον η φύλαξης και ο σεβασμός στις σημαίες όπως και να μην τας εγκαταλειπομεν ποτέ.
Βέβαια ξεκάθαρος σκοπός σας είναι να προετοιμάζεται τους συνομηλίκους σας και αυτούς που ενστερνίζονται τις απόψεις σας στο μηδενισμό και την πλήρη απαξίωση του πατριωτισμού.

Λέτε τι κοινό μπορεί να έχει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία;
Οι ιστορικές σας γνώσεις δεν σας βοηθούν να διακρίνετε τη διαφορά​ μεταξύ της αγάπης για την πατρίδα , το σεβασμό στους προγόνους και την απόδοση τιμών σε αγωνισθεντες και πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας.
Όπως βέβαια το καθήκον σας είναι άγνωστη έννοια με τον εγωκεντρικό χαρακτήρα της ανατροφής σας.
Ίσως αυτές οι αγνές ενδείξεις αγάπης για την πατρίδα να σας φαίνονται με μιλιταριστικα χαρακτηριστικά αφού δεν ανοίγεται την ματιά σας να δείτε​ γειτονικές χώρες που έχουν ποτίσει με μιλιταριστικο πνεύμα τη νεολαία τους κάτι που εσείς οι ελεύθεροι δεν στηλιτευσατε.

Αναφέρεστε στην ελευθερία που δεν μπαίνει σε καλούπια.
Ίσως κάποια στιγμή στην παρέλαση που μπήκατε ετσιθελικα αν προσεχατε θα ακουγατε τον Εθνικό Ύμνο που είναι ο κατεξοχήν ύμνος και ωδή​ προς την Ελευθερία.
Μια ελευθερία που για να είναι ζωντανή το δέντρο της ποτίζεται με αίμα ανά τους αιώνες κάτι που σκοπίμως παραλείψατε ή που αγνοείτε.
Θα έπρεπε ίσως βέβαια κάποιος μεγαλύτερος ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο να σας δείξει φωτογραφίες από τους Έλληνες στα χιονισμένα​ βουνά αποκαμωμενους να σέρνουν τα υποζύγια και τις ηπειρωτισες να φέρνουν φαγητά και ζεστές κάλτσες.
Αν επίσης τους έδειχναν καμμένα χωριά από τους Γερμανούς , εκτελεσθέντες ή νεκρούς από ασιτία ίσως θα εκτιμούσαν και θα έδειχναν περισσότερο σεβασμό σε αυτή την ημέρα και θα έκαναν αλλού τη διαμαρτυρία τους.
Όποιος λοιπόν αυθαίρετα χρησιμοποιεί τη λέξη ελευθερία με βάση τα δικά του θέλω και την βάζει στα δικά του καλούπια​ ας γνωρίζει ότι η ελευθερία όπως και η δημοκρατία έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Παραφρασατε ακόμη​ και τον Όμηρο ” εις οιωνός άριστος αμυνεσθαι περί πατρης” με το αμυνεσθαι περί ελευθερίας.
Αυτό βέβαια που εσείς ονομάζετε ελευθερία σας δίνει το δικαίωμα να οργανώσετε μια εκδήλωση, να κάνετε δρώμενα προσπαθώντας να περάσετε τις σκέψεις σας.
Επιλέξατε το χώρο , τη μέρα και το κοινό που θα δίνατε την παράσταση σας απροσκλητοι με σκοπό να προκαλέσετε.
Δεν το κάνατε επειδή πιστεύετε στην ελευθερία όπως λέτε , το κάνατε επειδή έχετε στην ασέβεια , στην αχαριστία και στην τόνωση του εγώ σας μέσω των αυθαίρετων ενεργειών.
Η προσβολή της ημέρας και του συμβολισμού της ήταν ο αυτοσκοπός σας επειδή ενοχλειστε με κάθε τι που δίνει κουράγιο και περηφάνεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.

Κάτι που δεν πέρασε απαρατηρητο από το κείμενο σας ότι ηλθατε από άλλες πατρίδες, των περιττών , των απρόβλεπτων ,των ζωντανών.
Αν έχουν βάση τα γραπτά σας και έχετε καταγωγή από άλλη πατρίδα όπως λέτε , η πατρίδα που τώρα σας φιλοξενεί έχει χάσει πολλά παλικάρια για να μπορεί ο καθένας να εκφράζεται ελεύθερα.
Της πρέπει λοιπόν σεβασμός και αφοσίωση.
Δεν της χρειάζεται καθημερινή αναγνώριση για την προσφορά της σε κάθε κατατρεγμένο , θέλει όμως τήρηση των νόμων και σεβασμό στους νεκρούς της.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τις πιθανές χώρες καταγωγής από τις άλλες πατρίδες που αναφέρετε , αυτό που είμαι σίγουρος ότι αυτές δεν θα επέτρεπαν σε​ κανένα να διακωμωδήσει την εθνική τους εορτή , κάτι που εσείς με περίσσιο θράσος κάνατε , εκμεταλευομενοι το καθεστώς της ατιμωρησίας της καινούργιας σας πατρίδας.

Κορίτσια σεβασμό μην ισοπεδωνετε όλα τα πράγματα , αν θέλετε χορούς και εικαστικές παρεμβάσεις απευθυνθείτε στο Σκάι και στο Όπεν εκεί μπορείτε να ξεδιπλώσετε το όποιο ταλέντο σας.
Έχω βέβαια τις αμφιβολίες μου ως προς την ποιότητα του προϊόντος που θα παρουσιαζατε και αν τελικά καταφέρνατε να κάνετε έστω και έναν κριτή να πατήσει το κουμπάκι που θα σας περνούσε στον επόμενο γύρο.

Όσο για την επιλογή που είπατε για τη Νέα Φιλαδέλφεια σαν προσφυγικό προάστιο είχε και άλλα μέρη η Αθήνα όπως η Καισαριανή και το Χαϊδάρι με τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς οι οποίοι σίγουρα δεν θα εκτιμούσαν το χάπενινγκ σας.

Απορώ πως βρέθηκαν άνθρωποι που στο όνομα του ψευτοπροοδευτισμου να υπερασπίζονται και να δίνουν δίκιο σε τέτοιες εξοφθαλμα κακογουστες​ παραστάσεις.
Θεωρώ ότι είναι εξίσου επικίνδυνοι για αυτό ο λαός τους έβαλε στη γωνία.

Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ροή Ειδήσεων

Το αυτοκίνητό είναι μαύρο ανθρακί Μazda με αριθμό ΗΚΜ3753 και εκλάπη από τη πλατεία του χωριού στο Ροτάσι ...
Διαβάστε περισσότερα
Προσοχή συνιστάται σε όσους οδηγούν στον βοακ αυτή την ώρα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Απίστευτη τραγωδία στις Μοίρες, του Δήμου Φαιστού εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης μ ένα άντρα να πέφτει νεκρός και μια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η απώλεια της αγαπημένης μας Καντώς Αναστασάκη θλίβει όλους εμάς τους συγγενείς της, αφού η ισχυρή προσωπικότητα της και ο ...
Διαβάστε περισσότερα
«Τα προηγούμενα τρία χρόνια επισημαίναμε με συνεχείς παρεμβάσεις τους κινδύνους για το δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Με μία λιτή και σεμνή τελετή τιμήθηκε σήμερα, 14/1/2020, στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν» στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας η ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Νέο mobile app για τα​ SM Χαλκιαδάκης από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυΐας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων για την απώλεια της Αικατερίνης Αναστασάκη (Καντώ) ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την απώλεια της Καντούς Αναστασάκη: ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
«Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα ιστορικό στέλεχός της: Την ανιδιοτελή αγωνίστρια, πρωτοπόρο στους κοινούς μας αγώνες, Καντώ Αναστασάκη. Η ...
Διαβάστε περισσότερα
Έφυγε πλήρης ημερών η Καντώ (Αικατερίνη Αναστασάκη) από τόν Χάρακα, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στο νοσοκομείο ένας οδηγός που τραυματίστηκε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Στη συγκεκριμένη γέφυρα έχουμε ξανά αναφερθεί για το τι συμβαίνει ...
Διαβάστε περισσότερα
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 η πρώτη Νομαρχιακή συνέλευση της Νοδε Ηρακλείου για τον νέο έτος ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη Εθνική αποστολή lausane2020 ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Αθλητισμός, Επικαιρότητα
Το περασμα του ηφαιστίωνα σε όλη την Κρήτη αφήνει και καλές και κακές εικόνες ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Κατολίσθηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μετά την Κερα προς Οροπέδιο Λασιθίου στο ρεύμα καθόδου ...
Διαβάστε περισσότερα
Με το νομοσχέδιο επιχειρούνται σημαντικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών της χώρας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα, Κρήτη
Κείμενο και φωτογραφία από κ. Νικόλαο Μαθιουδάκη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Φωτογραφίες από τον καθαγιασμό των υδάτων στην Ιερά Μονή Κουδουμά ...
Διαβάστε περισσότερα
Η στάθμη του ποταμού αναποδάρη σε υψηλό επίπεδο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Φωτογραφίες και βίντεο από το φράγμα αποσελέμη μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις ...
Διαβάστε περισσότερα
H ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στους λιμένες που πρόκειται ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο κύριος Σιγανός μιλάνε από μόνες του ...
Διαβάστε περισσότερα
Don`t copy text!