Αναζήτηση Ειδήσεων
Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Ή μήπως ύμνος στην πάρτη και τα πάρτυ;

Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Ή μήπως ύμνος στην πάρτη και τα πάρτυ;

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Ακούστε, που σίγουρα δεν θα ακούσετε, αγαπημένα παιδιά.

Δεν θα προσπαθήσω να σας κάνω μαθήματα πατριωτισμού ούτε να σας υποδείξω τι σημαίνει να φυλάς Θερμοπύλες για να υπάρχει η ελευθερία όπως λέτε για να κάνετε τις παρεμβάσεις σας , το θέατρο σας και τις υπερβολές σας.

Θα προσπαθήσω όμως αυτόν το δεκαλογο σας να τον αναλύσω με την δική μου οπτική , δείχνοντας την ένδεια επιχειρημάτων , τη στρατευμένη σας τέχνη και το ξεκάθαρο μίσος προς την έννοια πατρίδα.

Μιλάτε για καλλιτεχνική επέμβαση έκτακτης ανάγκης κάτι σαν παιχνίδι.
Αυτό που ξεχάσατε ότι αν θέλατε να δώσετε ένα αντιμιλιταριστικο μήνυμα​ , υπάρχουν άλλοι τρόποι και άλλα μέρη που θα μπορούσατε να το κάνετε.
Ίσως νομίζατε ότι βρεθήκατε σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό που παρουσιάζει διάφορα ταλέντα με​ χορευτικές​ και άλλες ικανότητες όπως το dancing with the stars, ή το Ελλάδα έχεις ταλέντο.
Όμως ακόμα και σε αυτά τα ταλέντ​ σόου υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις.
Δεν μπορείς να παρουσιάσεις ότι θες και όποτε το θες , υπάρχει κανόνες και σειρά προτεραιότητας ενώ δεν εισέρχεται κανένας απροσκλητος .
Με την απροσκλητο είσοδο σας και το εκτός προγράμματος​ σόου που κάνατε​ αδιαφορησατε​ για το νόημα και τη σημασία της παρέλασης που δεν είναι ούτε για καλλιστεία ούτε για διαγωνισμούς χορού.
Δεν σας ενδιαφέρει ότι η αυτογελοιοποιηση σας αμαύρωσε τις θυσίες και τους αγώνες ενός ολόκληρου έθνους που τόλμησε να πει όχι στον κατακτητή.
Ούτε βέβαια σας ενδιέφερε ότι διαπραξατε ποινικό αδίκημα που παρεισφρησατε σε επίσημη εκδήλωση του ελληνικού κράτους.
Όσο για την κυρία που κρατούσε τη σημαία και ήταν η μοναδική που δεν έκανε ασχημιες να έχει υπόψη της ότι δεν μπορεί να παίζει με τη σημαία μας για να συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ο σημαιοφόρος φέρει τη μέγιστη ευθύνη και είναι ο οδηγός της ομάδας που τον ακολουθούν.
Ο όρκος των Ελλήνων στρατιωτών πέρα από υπακοή στο Σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι είναι καθήκον η φύλαξης και ο σεβασμός στις σημαίες όπως και να μην τας εγκαταλειπομεν ποτέ.
Βέβαια ξεκάθαρος σκοπός σας είναι να προετοιμάζεται τους συνομηλίκους σας και αυτούς που ενστερνίζονται τις απόψεις σας στο μηδενισμό και την πλήρη απαξίωση του πατριωτισμού.

Λέτε τι κοινό μπορεί να έχει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία;
Οι ιστορικές σας γνώσεις δεν σας βοηθούν να διακρίνετε τη διαφορά​ μεταξύ της αγάπης για την πατρίδα , το σεβασμό στους προγόνους και την απόδοση τιμών σε αγωνισθεντες και πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας.
Όπως βέβαια το καθήκον σας είναι άγνωστη έννοια με τον εγωκεντρικό χαρακτήρα της ανατροφής σας.
Ίσως αυτές οι αγνές ενδείξεις αγάπης για την πατρίδα να σας φαίνονται με μιλιταριστικα χαρακτηριστικά αφού δεν ανοίγεται την ματιά σας να δείτε​ γειτονικές χώρες που έχουν ποτίσει με μιλιταριστικο πνεύμα τη νεολαία τους κάτι που εσείς οι ελεύθεροι δεν στηλιτευσατε.

Αναφέρεστε στην ελευθερία που δεν μπαίνει σε καλούπια.
Ίσως κάποια στιγμή στην παρέλαση που μπήκατε ετσιθελικα αν προσεχατε θα ακουγατε τον Εθνικό Ύμνο που είναι ο κατεξοχήν ύμνος και ωδή​ προς την Ελευθερία.
Μια ελευθερία που για να είναι ζωντανή το δέντρο της ποτίζεται με αίμα ανά τους αιώνες κάτι που σκοπίμως παραλείψατε ή που αγνοείτε.
Θα έπρεπε ίσως βέβαια κάποιος μεγαλύτερος ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο να σας δείξει φωτογραφίες από τους Έλληνες στα χιονισμένα​ βουνά αποκαμωμενους να σέρνουν τα υποζύγια και τις ηπειρωτισες να φέρνουν φαγητά και ζεστές κάλτσες.
Αν επίσης τους έδειχναν καμμένα χωριά από τους Γερμανούς , εκτελεσθέντες ή νεκρούς από ασιτία ίσως θα εκτιμούσαν και θα έδειχναν περισσότερο σεβασμό σε αυτή την ημέρα και θα έκαναν αλλού τη διαμαρτυρία τους.
Όποιος λοιπόν αυθαίρετα χρησιμοποιεί τη λέξη ελευθερία με βάση τα δικά του θέλω και την βάζει στα δικά του καλούπια​ ας γνωρίζει ότι η ελευθερία όπως και η δημοκρατία έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Παραφρασατε ακόμη​ και τον Όμηρο ” εις οιωνός άριστος αμυνεσθαι περί πατρης” με το αμυνεσθαι περί ελευθερίας.
Αυτό βέβαια που εσείς ονομάζετε ελευθερία σας δίνει το δικαίωμα να οργανώσετε μια εκδήλωση, να κάνετε δρώμενα προσπαθώντας να περάσετε τις σκέψεις σας.
Επιλέξατε το χώρο , τη μέρα και το κοινό που θα δίνατε την παράσταση σας απροσκλητοι με σκοπό να προκαλέσετε.
Δεν το κάνατε επειδή πιστεύετε στην ελευθερία όπως λέτε , το κάνατε επειδή έχετε στην ασέβεια , στην αχαριστία και στην τόνωση του εγώ σας μέσω των αυθαίρετων ενεργειών.
Η προσβολή της ημέρας και του συμβολισμού της ήταν ο αυτοσκοπός σας επειδή ενοχλειστε με κάθε τι που δίνει κουράγιο και περηφάνεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.

Κάτι που δεν πέρασε απαρατηρητο από το κείμενο σας ότι ηλθατε από άλλες πατρίδες, των περιττών , των απρόβλεπτων ,των ζωντανών.
Αν έχουν βάση τα γραπτά σας και έχετε καταγωγή από άλλη πατρίδα όπως λέτε , η πατρίδα που τώρα σας φιλοξενεί έχει χάσει πολλά παλικάρια για να μπορεί ο καθένας να εκφράζεται ελεύθερα.
Της πρέπει λοιπόν σεβασμός και αφοσίωση.
Δεν της χρειάζεται καθημερινή αναγνώριση για την προσφορά της σε κάθε κατατρεγμένο , θέλει όμως τήρηση των νόμων και σεβασμό στους νεκρούς της.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τις πιθανές χώρες καταγωγής από τις άλλες πατρίδες που αναφέρετε , αυτό που είμαι σίγουρος ότι αυτές δεν θα επέτρεπαν σε​ κανένα να διακωμωδήσει την εθνική τους εορτή , κάτι που εσείς με περίσσιο θράσος κάνατε , εκμεταλευομενοι το καθεστώς της ατιμωρησίας της καινούργιας σας πατρίδας.

Κορίτσια σεβασμό μην ισοπεδωνετε όλα τα πράγματα , αν θέλετε χορούς και εικαστικές παρεμβάσεις απευθυνθείτε στο Σκάι και στο Όπεν εκεί μπορείτε να ξεδιπλώσετε το όποιο ταλέντο σας.
Έχω βέβαια τις αμφιβολίες μου ως προς την ποιότητα του προϊόντος που θα παρουσιαζατε και αν τελικά καταφέρνατε να κάνετε έστω και έναν κριτή να πατήσει το κουμπάκι που θα σας περνούσε στον επόμενο γύρο.

Όσο για την επιλογή που είπατε για τη Νέα Φιλαδέλφεια σαν προσφυγικό προάστιο είχε και άλλα μέρη η Αθήνα όπως η Καισαριανή και το Χαϊδάρι με τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς οι οποίοι σίγουρα δεν θα εκτιμούσαν το χάπενινγκ σας.

Απορώ πως βρέθηκαν άνθρωποι που στο όνομα του ψευτοπροοδευτισμου να υπερασπίζονται και να δίνουν δίκιο σε τέτοιες εξοφθαλμα κακογουστες​ παραστάσεις.
Θεωρώ ότι είναι εξίσου επικίνδυνοι για αυτό ο λαός τους έβαλε στη γωνία.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ροή Ειδήσεων

Το μέγεθος της καταστροφής σε περιουσίας σπίτια και αυτοκίνητα μας έστειλε αναγνώστης της σελίδας cretapress ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η πορεία του καιρού εξελίσσεται με έντονα καιρικά φαινόμενα σχεδόν σε όλη την Κρήτη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωριού. Σταθεροί στο καθιερωμένο μας ραντεβού για τη 13η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την Κυριακή 18 ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι τα έργα για την κατασκευή του αεροδρομίου του Καστελίου προχωρούν με ταχύτερους από τους αναμενόμενους ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Το παρόν και το μέλλον του ΟΑΕΔ υπό το πρίσμα και του κομβικού ρόλου του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Αρχίζουν οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου. Οι εγγραφές ξεκίνησαν από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 ...
Διαβάστε περισσότερα
Όσο περίεργο μπορεί να ακουστεί, το άγχος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Είναι ένας τρόπος αντίδρασης του εγκεφάλου μας, για να ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
5,3 ρίχτερ σημειώθηκαν στις 7:15 σήμερα το πρωί ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε άλλος ένας σε μεγάλη κλίμακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 11 Οκτωβρίου η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων του συλλόγου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Σε πρατήριο βενζίνης πήγε να πληρώσει πελάτης με κάρτα Παγκρήτιας τράπεζας και του έβγαλε σε δύο διαφορετικά pos μηχανάκια απόρριψη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ο Εθελοντισμός είναι στάση ζωής που πηγάζει από την θέληση του ανθρώπου να προσφέρει ανιδιοτελώς στην κοινωνία και η κ.Ολγα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Εθελοντική Αιμοδοσία στον Πύργο, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου το πρωί. Μια συμμαχία ζωής με τη στήριξη 20 φορέων των Αστερουσίων, ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Η άσκηση είναι απαραίτητη για όλους, αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους πρόληψης σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας. Άλλωστε δεν ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 65χρονος στα Πραιτώρια του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Σε μία δυσάρεστη εικόνα βρέθηκε κάτοικος στο Αποϊνι Μονοφατσίου σήμερα το πρωί ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
📣Εγγραφές στον ΠΎΡΓΟ Μονοφατσίου📣 Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 06:00-08:00μ.μ Έναρξη μαθημάτων Οκτώβρης 2020 Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στα τηλέφωνα. ☎️2813013013 📱6983700797 ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη, Πολιτισμός
""Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευθύνη ο ορισμός μου από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του Γενικού Συντονιστή ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ο χθεσινός σεισμός που έγινε στα νότια της Κρήτης δεν πέρασε απαρατήρητος ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στα νότια της Κρήτης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Έχεις σκεφτεί πόσοι λίγοι είναι οι πραγματικοί άνθρωποι; Άνθρωποι αληθινοί, χαμογελαστοί, δίκαιοι, ηθικοί, σωστοί, ειλικρινείς, συμπονετικοί, γεμάτοι αισιοδοξία, γεναιοδωρία και ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Ενας άνθρωπος, της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη,ο κ. Επιτροπάκης Γεώργιος ορίστηκε Γενικός Συντονιστής των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Πρώτο κουδούνι και Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Μονοφατσίου του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Πρώτο κουδούνι και Αγιασμός σε Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Ασημίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Δήμαρχος, Εμμανουήλ Γ. Κοκοσάλης, και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών-Αστερουσίων ​ εύχονται καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και το εκπαιδευτικό ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα στα σχολεία. Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι, το παζλ της λειτουργίας των ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα