Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Ή μήπως ύμνος στην πάρτη και τα πάρτυ;

Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Ή μήπως ύμνος στην πάρτη και τα πάρτυ;

Κοινοποίηση

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ακούστε, που σίγουρα δεν θα ακούσετε, αγαπημένα παιδιά.

Δεν θα προσπαθήσω να σας κάνω μαθήματα πατριωτισμού ούτε να σας υποδείξω τι σημαίνει να φυλάς Θερμοπύλες για να υπάρχει η ελευθερία όπως λέτε για να κάνετε τις παρεμβάσεις σας , το θέατρο σας και τις υπερβολές σας.

Θα προσπαθήσω όμως αυτόν το δεκαλογο σας να τον αναλύσω με την δική μου οπτική , δείχνοντας την ένδεια επιχειρημάτων , τη στρατευμένη σας τέχνη και το ξεκάθαρο μίσος προς την έννοια πατρίδα.

Μιλάτε για καλλιτεχνική επέμβαση έκτακτης ανάγκης κάτι σαν παιχνίδι.
Αυτό που ξεχάσατε ότι αν θέλατε να δώσετε ένα αντιμιλιταριστικο μήνυμα​ , υπάρχουν άλλοι τρόποι και άλλα μέρη που θα μπορούσατε να το κάνετε.
Ίσως νομίζατε ότι βρεθήκατε σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό που παρουσιάζει διάφορα ταλέντα με​ χορευτικές​ και άλλες ικανότητες όπως το dancing with the stars, ή το Ελλάδα έχεις ταλέντο.
Όμως ακόμα και σε αυτά τα ταλέντ​ σόου υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις.
Δεν μπορείς να παρουσιάσεις ότι θες και όποτε το θες , υπάρχει κανόνες και σειρά προτεραιότητας ενώ δεν εισέρχεται κανένας απροσκλητος .
Με την απροσκλητο είσοδο σας και το εκτός προγράμματος​ σόου που κάνατε​ αδιαφορησατε​ για το νόημα και τη σημασία της παρέλασης που δεν είναι ούτε για καλλιστεία ούτε για διαγωνισμούς χορού.
Δεν σας ενδιαφέρει ότι η αυτογελοιοποιηση σας αμαύρωσε τις θυσίες και τους αγώνες ενός ολόκληρου έθνους που τόλμησε να πει όχι στον κατακτητή.
Ούτε βέβαια σας ενδιέφερε ότι διαπραξατε ποινικό αδίκημα που παρεισφρησατε σε επίσημη εκδήλωση του ελληνικού κράτους.
Όσο για την κυρία που κρατούσε τη σημαία και ήταν η μοναδική που δεν έκανε ασχημιες να έχει υπόψη της ότι δεν μπορεί να παίζει με τη σημαία μας για να συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ο σημαιοφόρος φέρει τη μέγιστη ευθύνη και είναι ο οδηγός της ομάδας που τον ακολουθούν.
Ο όρκος των Ελλήνων στρατιωτών πέρα από υπακοή στο Σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι είναι καθήκον η φύλαξης και ο σεβασμός στις σημαίες όπως και να μην τας εγκαταλειπομεν ποτέ.
Βέβαια ξεκάθαρος σκοπός σας είναι να προετοιμάζεται τους συνομηλίκους σας και αυτούς που ενστερνίζονται τις απόψεις σας στο μηδενισμό και την πλήρη απαξίωση του πατριωτισμού.

Λέτε τι κοινό μπορεί να έχει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία;
Οι ιστορικές σας γνώσεις δεν σας βοηθούν να διακρίνετε τη διαφορά​ μεταξύ της αγάπης για την πατρίδα , το σεβασμό στους προγόνους και την απόδοση τιμών σε αγωνισθεντες και πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας.
Όπως βέβαια το καθήκον σας είναι άγνωστη έννοια με τον εγωκεντρικό χαρακτήρα της ανατροφής σας.
Ίσως αυτές οι αγνές ενδείξεις αγάπης για την πατρίδα να σας φαίνονται με μιλιταριστικα χαρακτηριστικά αφού δεν ανοίγεται την ματιά σας να δείτε​ γειτονικές χώρες που έχουν ποτίσει με μιλιταριστικο πνεύμα τη νεολαία τους κάτι που εσείς οι ελεύθεροι δεν στηλιτευσατε.

Αναφέρεστε στην ελευθερία που δεν μπαίνει σε καλούπια.
Ίσως κάποια στιγμή στην παρέλαση που μπήκατε ετσιθελικα αν προσεχατε θα ακουγατε τον Εθνικό Ύμνο που είναι ο κατεξοχήν ύμνος και ωδή​ προς την Ελευθερία.
Μια ελευθερία που για να είναι ζωντανή το δέντρο της ποτίζεται με αίμα ανά τους αιώνες κάτι που σκοπίμως παραλείψατε ή που αγνοείτε.
Θα έπρεπε ίσως βέβαια κάποιος μεγαλύτερος ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο να σας δείξει φωτογραφίες από τους Έλληνες στα χιονισμένα​ βουνά αποκαμωμενους να σέρνουν τα υποζύγια και τις ηπειρωτισες να φέρνουν φαγητά και ζεστές κάλτσες.
Αν επίσης τους έδειχναν καμμένα χωριά από τους Γερμανούς , εκτελεσθέντες ή νεκρούς από ασιτία ίσως θα εκτιμούσαν και θα έδειχναν περισσότερο σεβασμό σε αυτή την ημέρα και θα έκαναν αλλού τη διαμαρτυρία τους.
Όποιος λοιπόν αυθαίρετα χρησιμοποιεί τη λέξη ελευθερία με βάση τα δικά του θέλω και την βάζει στα δικά του καλούπια​ ας γνωρίζει ότι η ελευθερία όπως και η δημοκρατία έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Παραφρασατε ακόμη​ και τον Όμηρο ” εις οιωνός άριστος αμυνεσθαι περί πατρης” με το αμυνεσθαι περί ελευθερίας.
Αυτό βέβαια που εσείς ονομάζετε ελευθερία σας δίνει το δικαίωμα να οργανώσετε μια εκδήλωση, να κάνετε δρώμενα προσπαθώντας να περάσετε τις σκέψεις σας.
Επιλέξατε το χώρο , τη μέρα και το κοινό που θα δίνατε την παράσταση σας απροσκλητοι με σκοπό να προκαλέσετε.
Δεν το κάνατε επειδή πιστεύετε στην ελευθερία όπως λέτε , το κάνατε επειδή έχετε στην ασέβεια , στην αχαριστία και στην τόνωση του εγώ σας μέσω των αυθαίρετων ενεργειών.
Η προσβολή της ημέρας και του συμβολισμού της ήταν ο αυτοσκοπός σας επειδή ενοχλειστε με κάθε τι που δίνει κουράγιο και περηφάνεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.

Κάτι που δεν πέρασε απαρατηρητο από το κείμενο σας ότι ηλθατε από άλλες πατρίδες, των περιττών , των απρόβλεπτων ,των ζωντανών.
Αν έχουν βάση τα γραπτά σας και έχετε καταγωγή από άλλη πατρίδα όπως λέτε , η πατρίδα που τώρα σας φιλοξενεί έχει χάσει πολλά παλικάρια για να μπορεί ο καθένας να εκφράζεται ελεύθερα.
Της πρέπει λοιπόν σεβασμός και αφοσίωση.
Δεν της χρειάζεται καθημερινή αναγνώριση για την προσφορά της σε κάθε κατατρεγμένο , θέλει όμως τήρηση των νόμων και σεβασμό στους νεκρούς της.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τις πιθανές χώρες καταγωγής από τις άλλες πατρίδες που αναφέρετε , αυτό που είμαι σίγουρος ότι αυτές δεν θα επέτρεπαν σε​ κανένα να διακωμωδήσει την εθνική τους εορτή , κάτι που εσείς με περίσσιο θράσος κάνατε , εκμεταλευομενοι το καθεστώς της ατιμωρησίας της καινούργιας σας πατρίδας.

Κορίτσια σεβασμό μην ισοπεδωνετε όλα τα πράγματα , αν θέλετε χορούς και εικαστικές παρεμβάσεις απευθυνθείτε στο Σκάι και στο Όπεν εκεί μπορείτε να ξεδιπλώσετε το όποιο ταλέντο σας.
Έχω βέβαια τις αμφιβολίες μου ως προς την ποιότητα του προϊόντος που θα παρουσιαζατε και αν τελικά καταφέρνατε να κάνετε έστω και έναν κριτή να πατήσει το κουμπάκι που θα σας περνούσε στον επόμενο γύρο.

Όσο για την επιλογή που είπατε για τη Νέα Φιλαδέλφεια σαν προσφυγικό προάστιο είχε και άλλα μέρη η Αθήνα όπως η Καισαριανή και το Χαϊδάρι με τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς οι οποίοι σίγουρα δεν θα εκτιμούσαν το χάπενινγκ σας.

Απορώ πως βρέθηκαν άνθρωποι που στο όνομα του ψευτοπροοδευτισμου να υπερασπίζονται και να δίνουν δίκιο σε τέτοιες εξοφθαλμα κακογουστες​ παραστάσεις.
Θεωρώ ότι είναι εξίσου επικίνδυνοι για αυτό ο λαός τους έβαλε στη γωνία.


Κοινοποίηση
Ροή Ειδήσεων

γράφει η Τρυπιά-Γρατσέα Αικατερίνη* Πάντα εκτιμούσα και σεβόμουν ιδιαίτερα τους ανθρώπους που επιλέγουν να πονάνε σιωπηλά...Χωρίς αχ,χωρίς βαρυγκομητά,χωρίς περιττή μοιρολατρεία.Εκείνους ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις, Επικαιρότητα
Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας (11/11) στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί στο ύψος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Για δεύτερη φορά φέτος γίνεται κατάληψη στο γυμνάσιο χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ένα ολοκαίνουργιο σύγχρονο εκσκαφέα φορτωτή και ένα καλαθοφόρο αυτοκινούμενο ανυψωτικό μηχάνημα παρέλαβε την Πέμπτη ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Την Κυριακή 10 του μήνα και ώρα 10:00 - 13:00 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού ...
Διαβάστε περισσότερα
Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέσθηκε σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο χωριό Λιγόρτυνος του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, προεξαρχούντος ...
Διαβάστε περισσότερα
Η Πρόεδρος του Δ.Σ κ.Σφακιανάκη-Hausner ευχαριστεί θερμά το απερχόμενο Δ.Σ. για την αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Επερώτηση του Περιφερειακού συμβούλου κ. Γιώργου Μερωνιανάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθυστέρηση στην έναρξη των οδικών ...
Διαβάστε περισσότερα
Στις σημερινές εκλογές του συλλόγου φίλων κέντρου υγείας χάρακα επιλέξατε να είμαι στο νέο διοικητικό συμβούλιο ...
Διαβάστε περισσότερα
Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωΐ ένας άνδρας στο Τσιφούτ Καστέλλι , όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες κι ενώ εκτελούσε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Δείτε το ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές του συλλόγου φίλων κέντρου υγείας Χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Παντού συναντάς κώνους! Τώρα και στον περιβόητο ΒΟΑΚ ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Και κάπου εδώ τελειώνει η θητεία μου ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πυργού Μονοφατσίου. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Πολιτισμός
Την υποψηφιότητα του για τις εκλογές στον σύλλογο φίλων κέντρου υγείας Χάρακα έδωσε ο κ. Νίκος Προδόμου Γκοντές ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Η ανακοίνωση από τον σύλλογο φίλων του κέντρου υγείας Χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Έχει γίνει τροχαίο στην περιοχή μετά την βιομηχανική προς το Σκαλάνι και συνιστάται η προσοχή από τους οδηγούς ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός Ακούστε, που σίγουρα δεν θα ακούσετε, αγαπημένα παιδιά. Δεν θα προσπαθήσω να σας κάνω μαθήματα πατριωτισμού ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις, Επικαιρότητα
Ποσοστό 2-3% του πληθυσμού προσβάλλεται από την ψωρίαση, ενώ συχνά οι ασθενείς αποκρύπτουν το πρόβλημα ή δεν επισκέπτονται τον δερματολόγο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Στον Εθιανό Πορίστη στα όμορφα Αστερούσια όρη την Κυριακή το μεσημέρι 3 Νοεμβρίου ...
Διαβάστε περισσότερα
Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας σας προσκαλεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Μονοφατσίου, στα Αστερούσια, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Πολιτισμός
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Πύργου θα ξεκινήσει να λειτουργεί εθελοντικά για το υπόλοιπο του έτους (2019). Ανοιχτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη με το F-16 της ομάδας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
γράφει η Σοφία Γ. Παπαδάκη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις
Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο αντιπρόεδρος της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ευχαριστεί ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Από θερινή σε χειμερινή με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μία ώρα πίσω άλλαξε από σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου ...
Διαβάστε περισσότερα
Έχουν κάνει χωματερή το σημείο που είναι κάδος για βιομηχανικά σκουπίδια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στην σωστή ενημέρωση ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Loading...
Απαγορεύεται η αντιγραφή