Αναζήτηση Ειδήσεων
Τσίπρας Θεός ο Ράμα , ημίθεος ο Μπορίσοφ

Τσίπρας Θεός ο Ράμα , ημίθεος ο Μπορίσοφ

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Οχι κ. Τσίπρα δεν χρειαζόμαστε σύγκριση ούτε με την Αλβανία , ούτε με τη Βουλγαρία ούτε με τα Σκόπια.

Μέρες Άγιες που είναι τώρα δεν χρειάζεται ούτε να μιλάμε για πολιτική ούτε να έχουμε κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ο κ.Τσιπρας όμως δεν μας αφήνει να αγιασουμε.

Έδωσε χθες συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό kontra που μέσα στα πολλά που ανέφερε για την οικονομία​ , για την πανδημία , για τη στήριξη που χρειάζεται η κοινωνία και για τις ανάγκες της κοινωνίας για την επόμενη ημέρα , μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η χώρα τον Κορωνοιό.

Δυσκολεύτηκε όμως να δώσει τα εύσημα στην προσπάθεια της χώρας και της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Κορωνοιου και θέλοντας να μειώσει τους εμπλεκόμενους , είπε το εξής:

” Δεν μπορεί να λέει η κυβέρνηση στο άλλο άκρο και να επιχαιρει ότι τα έκανε όλα σωστά και ότι είναι η τελειότερη στον κόσμο , αν είναι έτσι ο Ράμα που έχει μόνο 25 θανάτους είναι Θεός και ο Μπορίσοφ που έχει 35 ημίθεος. ”

Ίσως βέβαια οι μέτριες γνώσεις του στα μαθηματικά δεν τον βοηθούν για να βγάζει συμπεράσματα , αφού κάνει συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα.

Η Αλβανία για παράδειγμα έχει περίπου 2.500.000 πληθυσμό , άρα και η αναλογία με την Ελλάδα που έχει 11.000.000 πληθυσμό και θύματα περίπου 100 .
Άρα αν σύμφωνα με τον Τσίπρα ο Ράμα είναι Θεός , μήπως ο Μητσοτάκης αν δεν είναι παραπάνω είναι τουλάχιστον ίσος με τον Θεό Ράμα;

Όμως σε αυτή την περίπτωση η σύγκριση δεν γίνεται με αυστηρά πληθυσμιακά δεδομένα.
Η Ελλάδα της δεκαετους κρίσης έχει 15 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ​ της Αλβανίας .
Η χώρα μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικα κέντρα και συνδέει την Ανατολή με τη Δύση .
Έχει το λιμάνι του Πειραιά που έχει φτάσει το λιμάνι του Ρότερνταμ σε αριθμό εμπορευμάτων.
Αποτελεί μια από τις εμπορικές πύλες της ΕΕ και συμμετέχει στην Συνθήκη του Σεγκεν που επιτρέπει στις χώρες μέλη την μεταξύ τους ελευθερη μετακίνηση των πολιτών.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 35.000.000 τουρίστες , ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους που θεωρείται το τρίμηνο με την ηπιότερη κίνηση έχει περίπου τουρισμό που ισούται του πληθυσμού της Αλβανίας.

Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει τη δυναμική της χώρας του και τις τόσο χαοτικές διαφορές που έχουμε με τη γείτονα χώρα , αλλά και τις άλλες γειτονικές χώρες , οι οποίες επηρεάζουν τις μετακινήσεις των πληθυσμών άρα δίνουν και στον ιό μεγαλύτερη δυναμική;

Πληροφοριακά και τα Σκόπια έχουν 40 θύματα από τον Κορωνοιό , χωρίς να διαφέρουν καθολου από τα οικονομικά δεδομένα της Αλβανίας.
​ Ίσως διαφεύγει στον κ Τσίπρα τα ποσοστά επιδοκιμασίας της κοινής γνώμης που δίνουν ποσοστά αποδοχής στην κυβέρνηση που έχουν πολλά χρόνια να καταγραφούν σε άλλη κυβέρνηση.

Στην ίδια όμως συνέντευξη κάνει και επικοινωνιακά λάθη στην αγωνία του να αντιπολιτευτει τον πρωθυπουργό , απαξιώνοντας τις προσπάθειες με κακίες και ανακρίβειες.

Αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται περίπου στη μέση του Παγκόσμιου πίνακα ο οποίος όμως περιλαμβάνει και αρκετές χώρες του Ν ημισφαιρίου που έχουν διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Μίλησε για τύχη επειδή η κρίση στην Ιταλία μας κτυπησε καμπανάκι.
Μα ξέχασε να πει ότι το ίδιο καμπανάκι κτυπησε και για άλλες χώρες που οι ηγεσίες τους δεν το άκουσαν .
Το καμπανάκι χτύπησε και σε χώρες που συνορευουν με την Ιταλία και από ξηράς όμως οι κυβερνήσεις τους σκέφτηκαν το οικονομικό κόστος και έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τις ανθρώπινες ζωές.

Η απόφαση λοιπόν της χώρας μας δεν ήταν εύκολη και πολύ περισσότερο δεν ήταν θέμα τύχης , ήταν γνώσης , σωστής αντίληψης και θέλησης .

Στη συνέχεια του λόγου του ο κ. Τσίπρας αναφέρει πάλι την τύχη ότι η πανδημία χτύπησε Φεβρουάριο και Μάρτιο και όχι την περίοδο του καλοκαιριού με τους πολλούς επισκέπτες .
Όμως με το αν και το εφόσον δεν κάνεις πολιτική.
Στις γειτονικές χώρες​ Ιταλία , Ισπανία , Γαλλία που είχαν πολλαπλάσια κρούσματα και θύματα​ η εμφάνιση και η έξαρση του ιού έγινε την ίδια περίοδο.

Όσο για την εμφάνιση το Φεβρουάριο και το​ Μάρτιο ήταν οι ιδανικές συνθήκες λόγω ψύχους και υγρασίας να αναπτυχθεί και να μεταδοθεί ο ιός και όχι το Καλοκαίρι που σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ιός πάνω από μια θερμοκρασία ο ιός ατονεί.

Συνεχίζοντας όμως τις ανακρίβειες και τα ψέματα λέει ότι η Ελλάδα πήρε σχεδόν ταυτόχρονα τις αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων , καταστημάτων με όλες τις χώρες πλην Τουρκίας, Βρετανίας και Σουηδίας.
Ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα.

Η Ελλάδα στις αποφάσεις της προηγήθηκε κατά δύο εβδομάδες από τις άλλες χώρες και δεν το έκανε κατόπιν προτροπής ή απόφασης της ΕΕ.
Χώρες όπως η Γαλλία , η Ισπανία , η Ολλανδία , το Βέλγιο , η Ελβετία , η Γερμανία κ.α πήραν τις αποφάσεις τους προς το τέλος Μαρτίου όταν ήδη ο Κορωνοιός είχε δείξει τα δόντια του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των Ελλήνων του εξωτερικού που ενώ βρισκόταν σε πιο αναπτυγμένες οικονομικά και με καλύτερο υγειονομικό σύστημα χώρες ήθελαν άμεση επιστροφή στην Ελλάδα για ασφάλεια.

Ίσως θα ήταν καλό για τον κ . Τσίπρα να διαβάσει όπου τα μέτρα και οι ενέργειες της κυβέρνησης τυγχάνουν της απόλυτης επιδοκιμασίας του Ελληνικού λαού.

Όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του κ . Τσίπρα με την αναφορά του για προεκλογικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην τηλεόραση ενοχλειται μόνο και από το άκουσμα της λέξης εκλογές .
Πράγμα πρωτόγνωρο για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνηθίζεται να ζητά άμεσα​ και με την πρώτη ευκαιρία εκλογές.
Φαίνεται όμως ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι όποτε γίνουν εκλογές​ , ο ίδιος και το κόμμα του θα καταποντιστούν.

ΥΓ
Ίσως ο κ. Μητσοτάκης να έχει πληρώσει το Bloomberg , New York times , Der Spiegel , The Telegraph , Reuters και πολλά άλλα δημοσιογραφικά σάιτ και εφημερίδες της Ιταλίας , Ισπανίας , Ρωσίας κ.α. χωρών που μίλησαν για το παράδειγμα της Ελλάδας και το θαύμα που συντελέστηκε στη χώρα μας.

Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ροή Ειδήσεων

Λίγο πριν τη διακλάδωση για Παπαναστασίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Υπό άγνωστες συνθήκες άνδρας έπεσε στην θάλασσα μέσα στο σημείο που είναι τα σκάφη στον κούλε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ούτε πρώτη ούτε δεύτερη φορά ήταν σε αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό Δρόμο στον Πύργο Μονοφατσίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η περιόδος των Πανελληνίων πλησιάζει και καθώς περνούν οι μέρες το άγχος κατακλίζει όλο και περισσότερους μαθητές. Αναμφίβολα, πρόκειται για ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ήδη αντιμετωπίσαμε το πρώτο μικρό κύμα καύσωνα, το θέμα της ασφαλούς χρήσης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
τις 7 Φεβρουαρίου είχαμε κάνει σχετικό άρθρο που είχαμε ενημερώσει ότι για δύο μήνες λόγω των έργων στον κόμβο στο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου σας προσκαλεί στη γενική καθαριότητα του χωριού και της περιοχής στους "Καραβους" την Κυριακή 31/05/2020 ...
Διαβάστε περισσότερα
Δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η θεία λειτουργία στον ιερό ναός Αναλήψεως στην Εθιά λόγω μη πρόσβασης στον δρόμο προς τον ιερό ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Αγοράστηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα και παραδόθηκε από την Προέδρο του Συλλόγου κ. Κατερίνα Χαουσνερ στο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε πει ότι οι σεισμοί στη νότια Κρήτη δεν έχουν σταματημό ευτυχώς όμως χωρίς να γίνονται ζημιές ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Δεν έχουν σταματημό οι σεισμικές δονήσεις στα νότια της Κρήτης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στα θρανία επιστρέφουν από σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου οι μαθητές του γυμνασίου και της Α' και Β' λυκείου, μετά από ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Θλίψη για το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και επί σειρά ετών Πρόεδρο της ΤΟ ΝΔ Κουνάβων, Μαρία Καριοφύλλη που έφυγε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Το έλα να δεις γινόταν σήμερα στις παραλίες του Νότου... Η ζέστη στα ύψη αλλά μαζί και η ανευθυνότητα... Δυστυχώς ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Από σήμερα 15 Μαΐου θα γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, δίνει νέα παράταση στη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Η σφοδρότατη σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια των δύο οχημάτων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε τα καταστήματα που θα ανοίξουν από την Δευτέρα 11 Μαΐου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Ένα τραγούδι, μία ολόκληρη ιστορία, σε πέντε στίχους. Ιστορία χαράς και λύπης που διαδραματίζεται σε κάποια Κρητικά βουνά ...
Διαβάστε περισσότερα
Πυροβολισμοί έπεσαν σήμερα στο Αρκαλοχώρι κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Το τέλος της καραντίνας είναι γεγονός από σήμερα και η είσοδός μας στη νέα πραγματικότητα έχει ως βασικό ζητούμενο να ...
Διαβάστε περισσότερα
Δύο νεκροί μετά από ένοπλη συμπλοκή στα Ανώγεια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δυο άνδρες ηλικίας 62 και 30 χρόνων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εκφράζει ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση σχετικά με την έναρξη του προγράμματος Ατομικής Πρώιμης Πρόσβασης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία