Αναζήτηση Ειδήσεων
Τσίπρας Θεός ο Ράμα , ημίθεος ο Μπορίσοφ

Τσίπρας Θεός ο Ράμα , ημίθεος ο Μπορίσοφ

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Οχι κ. Τσίπρα δεν χρειαζόμαστε σύγκριση ούτε με την Αλβανία , ούτε με τη Βουλγαρία ούτε με τα Σκόπια.

Μέρες Άγιες που είναι τώρα δεν χρειάζεται ούτε να μιλάμε για πολιτική ούτε να έχουμε κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ο κ.Τσιπρας όμως δεν μας αφήνει να αγιασουμε.

Έδωσε χθες συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό kontra που μέσα στα πολλά που ανέφερε για την οικονομία​ , για την πανδημία , για τη στήριξη που χρειάζεται η κοινωνία και για τις ανάγκες της κοινωνίας για την επόμενη ημέρα , μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η χώρα τον Κορωνοιό.

Δυσκολεύτηκε όμως να δώσει τα εύσημα στην προσπάθεια της χώρας και της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Κορωνοιου και θέλοντας να μειώσει τους εμπλεκόμενους , είπε το εξής:

” Δεν μπορεί να λέει η κυβέρνηση στο άλλο άκρο και να επιχαιρει ότι τα έκανε όλα σωστά και ότι είναι η τελειότερη στον κόσμο , αν είναι έτσι ο Ράμα που έχει μόνο 25 θανάτους είναι Θεός και ο Μπορίσοφ που έχει 35 ημίθεος. ”

Ίσως βέβαια οι μέτριες γνώσεις του στα μαθηματικά δεν τον βοηθούν για να βγάζει συμπεράσματα , αφού κάνει συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα.

Η Αλβανία για παράδειγμα έχει περίπου 2.500.000 πληθυσμό , άρα και η αναλογία με την Ελλάδα που έχει 11.000.000 πληθυσμό και θύματα περίπου 100 .
Άρα αν σύμφωνα με τον Τσίπρα ο Ράμα είναι Θεός , μήπως ο Μητσοτάκης αν δεν είναι παραπάνω είναι τουλάχιστον ίσος με τον Θεό Ράμα;

Όμως σε αυτή την περίπτωση η σύγκριση δεν γίνεται με αυστηρά πληθυσμιακά δεδομένα.
Η Ελλάδα της δεκαετους κρίσης έχει 15 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ​ της Αλβανίας .
Η χώρα μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικα κέντρα και συνδέει την Ανατολή με τη Δύση .
Έχει το λιμάνι του Πειραιά που έχει φτάσει το λιμάνι του Ρότερνταμ σε αριθμό εμπορευμάτων.
Αποτελεί μια από τις εμπορικές πύλες της ΕΕ και συμμετέχει στην Συνθήκη του Σεγκεν που επιτρέπει στις χώρες μέλη την μεταξύ τους ελευθερη μετακίνηση των πολιτών.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 35.000.000 τουρίστες , ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους που θεωρείται το τρίμηνο με την ηπιότερη κίνηση έχει περίπου τουρισμό που ισούται του πληθυσμού της Αλβανίας.

Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει τη δυναμική της χώρας του και τις τόσο χαοτικές διαφορές που έχουμε με τη γείτονα χώρα , αλλά και τις άλλες γειτονικές χώρες , οι οποίες επηρεάζουν τις μετακινήσεις των πληθυσμών άρα δίνουν και στον ιό μεγαλύτερη δυναμική;

Πληροφοριακά και τα Σκόπια έχουν 40 θύματα από τον Κορωνοιό , χωρίς να διαφέρουν καθολου από τα οικονομικά δεδομένα της Αλβανίας.
​ Ίσως διαφεύγει στον κ Τσίπρα τα ποσοστά επιδοκιμασίας της κοινής γνώμης που δίνουν ποσοστά αποδοχής στην κυβέρνηση που έχουν πολλά χρόνια να καταγραφούν σε άλλη κυβέρνηση.

Στην ίδια όμως συνέντευξη κάνει και επικοινωνιακά λάθη στην αγωνία του να αντιπολιτευτει τον πρωθυπουργό , απαξιώνοντας τις προσπάθειες με κακίες και ανακρίβειες.

Αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται περίπου στη μέση του Παγκόσμιου πίνακα ο οποίος όμως περιλαμβάνει και αρκετές χώρες του Ν ημισφαιρίου που έχουν διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Μίλησε για τύχη επειδή η κρίση στην Ιταλία μας κτυπησε καμπανάκι.
Μα ξέχασε να πει ότι το ίδιο καμπανάκι κτυπησε και για άλλες χώρες που οι ηγεσίες τους δεν το άκουσαν .
Το καμπανάκι χτύπησε και σε χώρες που συνορευουν με την Ιταλία και από ξηράς όμως οι κυβερνήσεις τους σκέφτηκαν το οικονομικό κόστος και έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τις ανθρώπινες ζωές.

Η απόφαση λοιπόν της χώρας μας δεν ήταν εύκολη και πολύ περισσότερο δεν ήταν θέμα τύχης , ήταν γνώσης , σωστής αντίληψης και θέλησης .

Στη συνέχεια του λόγου του ο κ. Τσίπρας αναφέρει πάλι την τύχη ότι η πανδημία χτύπησε Φεβρουάριο και Μάρτιο και όχι την περίοδο του καλοκαιριού με τους πολλούς επισκέπτες .
Όμως με το αν και το εφόσον δεν κάνεις πολιτική.
Στις γειτονικές χώρες​ Ιταλία , Ισπανία , Γαλλία που είχαν πολλαπλάσια κρούσματα και θύματα​ η εμφάνιση και η έξαρση του ιού έγινε την ίδια περίοδο.

Όσο για την εμφάνιση το Φεβρουάριο και το​ Μάρτιο ήταν οι ιδανικές συνθήκες λόγω ψύχους και υγρασίας να αναπτυχθεί και να μεταδοθεί ο ιός και όχι το Καλοκαίρι που σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ιός πάνω από μια θερμοκρασία ο ιός ατονεί.

Συνεχίζοντας όμως τις ανακρίβειες και τα ψέματα λέει ότι η Ελλάδα πήρε σχεδόν ταυτόχρονα τις αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων , καταστημάτων με όλες τις χώρες πλην Τουρκίας, Βρετανίας και Σουηδίας.
Ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα.

Η Ελλάδα στις αποφάσεις της προηγήθηκε κατά δύο εβδομάδες από τις άλλες χώρες και δεν το έκανε κατόπιν προτροπής ή απόφασης της ΕΕ.
Χώρες όπως η Γαλλία , η Ισπανία , η Ολλανδία , το Βέλγιο , η Ελβετία , η Γερμανία κ.α πήραν τις αποφάσεις τους προς το τέλος Μαρτίου όταν ήδη ο Κορωνοιός είχε δείξει τα δόντια του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των Ελλήνων του εξωτερικού που ενώ βρισκόταν σε πιο αναπτυγμένες οικονομικά και με καλύτερο υγειονομικό σύστημα χώρες ήθελαν άμεση επιστροφή στην Ελλάδα για ασφάλεια.

Ίσως θα ήταν καλό για τον κ . Τσίπρα να διαβάσει όπου τα μέτρα και οι ενέργειες της κυβέρνησης τυγχάνουν της απόλυτης επιδοκιμασίας του Ελληνικού λαού.

Όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του κ . Τσίπρα με την αναφορά του για προεκλογικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην τηλεόραση ενοχλειται μόνο και από το άκουσμα της λέξης εκλογές .
Πράγμα πρωτόγνωρο για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνηθίζεται να ζητά άμεσα​ και με την πρώτη ευκαιρία εκλογές.
Φαίνεται όμως ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι όποτε γίνουν εκλογές​ , ο ίδιος και το κόμμα του θα καταποντιστούν.

ΥΓ
Ίσως ο κ. Μητσοτάκης να έχει πληρώσει το Bloomberg , New York times , Der Spiegel , The Telegraph , Reuters και πολλά άλλα δημοσιογραφικά σάιτ και εφημερίδες της Ιταλίας , Ισπανίας , Ρωσίας κ.α. χωρών που μίλησαν για το παράδειγμα της Ελλάδας και το θαύμα που συντελέστηκε στη χώρα μας.

Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ροή Ειδήσεων

Πολλοί δεν γνωρίζουν καν την σημερινή εορτή σε ένα σπάνιο και ωραίο όνομα αυτό της Όλγας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Πολιτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα πυροδότησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, με την οποία δρομολογείται η ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Το αφιέρωμα στη μνήμη του διοικητή της 126 Σ.Μ Στέλιου Δεμένεγα από τον αντισμήναρχο εν αποστρατεία Γιώργο Κωστάκη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα, Κρήτη
Συνεχίζονται τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στα χωριά των Αστερουσίων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Αναγνώστης της σελίδας μας έστειλε τις φωτογραφίες που βλέπετε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στο ένα μέρος του χωριού υπάρχει νερό ενώ στο άλλο δεν υπάρχει σταγόνα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Μία εικόνα που σίγουρα δεν μας τιμάει και είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ένας επισκέπτης έξω από το ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ.Ε.Ε.Π (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του τομέα ​ κα. Σημαιάκη Εύα πραγματοποίησε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Είναι γνωστό πως χωρίς υπομονή, η ζωή μοιάζει αρκετά αγχωτική, με μια μόνιμη βιασύνη καθώς αναζητάς να αποκτήσεις γρήγορα αυτό ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Στον Δήμο Αρχανών Αστερουσιων , βρέθηκε το Σάββατο 20/6/2019, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου , Λευτέρης Αυγενάκης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Για τί να πρωτοπεί κανείς ; Για τους επικούς καζανάρηδες και το σούπερ “Ghostbusters” αμάξι τους ; Τον τρελό επιστήμονα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Την εικόνα έστειλε αναγνώστης του cretapress θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα που επικρατεί ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ανείπωτος είναι ο πόνος και η θλίψη για τον 33χρονο Ηρακλειώτη πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Η Ζωή Λιαντράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος αποφοιτώντας πρώτη από την σχολή της και εργάζεται ...
Διαβάστε περισσότερα
Στα πλαίσια της έναρξης των πανελλήνιων εισαγωγικών εξετάσεων της χώρας μας, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους υποψηφίους να επιφέρουν το ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Περήφανοι και χαρούμενοι για την υπογραφή για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα, Κρήτη
Ανοιξαν πυρ σε περιοχή με κτηνοτροφικές μάντρες έξω από τον Χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Στον Χάρακα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ετελέσθη σήμερα η θεία λειτουργία της Πεντηκοστής, χοροσταντούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γορτύνης και ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κόμματος, η Γραμματεία Ποιότητας ζωής σε συνεργασία με ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα βρίσκεται η 12η εθελοντική αιμοδοσία στο Μεσοχωριό ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα ευχαριστεί θερμά τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Αγαπίου για ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Λίγο πριν τη διακλάδωση για Παπαναστασίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα