Και τώρα η ώρα της κάλπης

Και τώρα η ώρα της κάλπης

γράφει ο Νίκος Γκοντές.

Ακριβώς μία εβδομάδα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και καλούμαστε να δώσουμε την ψήφο μας στην κάλπη. Με αυτό τον τρόπο εκφράζει ο καθένας με την ψήφο του για το ποιος θέλει να τον εκπροσωπήσει και ποιος πιστεύει ότι είναι ο καταλληλότερος για τον ίδιο και το μέλλον του. Η κάλπη είναι αυτή που δίνει και το αποτέλεσμα και κανείς άλλος.

Η αποχή προσωπικά για μένα δεν ήταν ποτέ λύση. Όσο και να έχει δυσαρεστηθεί κάποιος πρέπει να συμμετέχει σε αυτή τη Δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Είναι το λεγόμενο: ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Αν πραγματικά θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία και όχι απλά να λέμε και να κρίνουμε χωρίς ευθύνες.

Έχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν ειδικά για τα social media που προκύπτουν κριτές ,λοιμωξιολόγοι επί Κορονοϊού, εμπειρογνώμονες της καθημερινότητας σε πολλά και διάφορα και γενικά συναντάς εκεί μέσα παντογνώστες και πυρηνικούς επιστήμονες του διαδικτύου. Την πραγματικότητα όμως που προκύπτει μετά την ζούμε λίγο-πολύ κάθε μέρα και δεν λύνεται όπως ανάφερα παραπάνω για παράδειγμα στα social… αλλά ούτε και στο καφενείο… παρά μόνο με την νόμιμη διαδικασία και αυτό πραγματοποιείται με τις εκλογές.

Γενικότερα το έχουμε στο DNA μας να έχουμε πάντα μία δικαιολογία για κάτι αλλά γινόμαστε καλύτεροι όταν πλέον κάνουμε την αυτοκριτική μας και αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *