Η τοποθέτηση του Γιώργου Ματαλλιωτάκη στο 13ο Συνέδριο ΝΔ

Η τοποθέτηση του Γιώργου Ματαλλιωτάκη στο 13ο Συνέδριο ΝΔ

Στο περιθώριο του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τοποθετήθηκε λέγοντας.

Κυρίες και κύριοι…
Επιστρέψαμε λοιπόν στην διακυβέρνηση της χώρας μετά από τέσσερα χρόνια καταστροφικών, σε πολλά επίπεδα, πολιτικών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν υπάρχει όμως λόγος να γυρνάμε πίσω καθώς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και αυτό μας το δείχνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος από τις πρώτες μέρες ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας έδειξε σε όλους τους Έλληνες ότι είχαμε έτοιμο σχέδιο διακυβέρνησης και μάλιστα καλά προετοιμασμένο.
Σηκώσαμε τα μανίκια και από τους πρώτους μήνες δώσαμε οικονομικές ανάσες στους Έλληνες με τον ΕΝΦΙΑ και τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και τη ρύθμιση των χρεών στα Ταμεία και την Εφορία με τις 120 δόσεις, δημιουργήσαμε επιτελικό κράτος, ασχοληθήκαμε με το πανεπιστημιακό άσυλο, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία πυρκαγιές και θεομηνίες, κάναμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Σύνταγμα και στο τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα, φέραμε φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη. Τη μεσαία τάξη που είχε εγκαταλείψει στην ανέχεια της και στα προβλήματα της η προηγούμενη κυβέρνηση.
Και μπορεί μέχρι σήμερα να έχουμε κάνει πολλά ωστόσο ο δρόμος αντοχής πρέπει να συνεχιστεί για να κάνουμε περισσότερα για τους έλληνες και τις ελληνίδες.
Τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ανέχτηκαν τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 δόσεις που ανέχτηκαν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης με εμμονή στην υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων.
Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα των ελλήνων και να αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, ιδιαίτερα την ανεργία στους νέους που τους αναγκάζει να συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό.
Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων μας και να υλοποιήσουμε την ατζέντα για την οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά και έφερε τη εκλογική νίκη στη ΝΔ.
Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την ασφάλεια των πολιτών, να αποδείξουμε ότι λειτουργούμε με αξιοκρατία, να τολμήσουμε να καταργήσουμε νόμους που γύριζαν την Ελλάδα πίσω. Να μην προσβληθούμε με τον ιό της αλαζονείας!
Να δούμε αποφασιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια έλληνες. Όπως για παράδειγμα το θέμα των αυθαιρέτων, ένα τεράστιο πρόβλημα στον τόπο μου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Δεν είναι δυνατόν –κυρίες και κύριοι-να ζητάμε τόσο μεγάλα ποσά για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, όταν το κράτος δεν έχει προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις επεκτάσεων, όταν το κράτος δεν έχει τολμήσει χρόνια τώρα να προχωρήσει τα σχέδια πόλης. Και στο τέλος-τέλος το κράτος έχει και αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί ανέχτηκε αυτή την οικιστική αναρχία.

Την ίδια ώρα 1,5 εκ. τραπεζικοί λογαριασμοί είναι μπλοκαρισμένοι. Λογαριασμοί που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε φορολογούμενους που δεν είναι απαραίτητα οικονομικοί εγκληματίες. Είναι ανάγκη να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι και να δώσουμε οικονομικές προοπτικές σε αυτούς που το αξίζουν.
Το ίδιο πρέπει να γίνει για τα 3 εκατομμύρια των περιπτώσεων που χρωστάνε στην Εφορία και έχουν πέσει θύματα γραφειοκρατικής τυπολατρίας από λογιστικά λάθη, και αμέλειες. Ίσως μια απλή προειδοποίηση, πριν τα μέτρα, από τις Οικονομικές Υπηρεσίες να ήταν αρκετή.
Να αξιοποιήσουμε και να επιδοτήσουμε τις νέες τεχνολογίες και τις υπηρεσίες τους που στην Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό και διαπρέπουν σ αυτόν τομέα. Είναι ανάγκη να δώσουμε ευκαιρίες σ αυτούς τους ανθρώπους για να επιστέψουν στη χώρα τους.
Τέλος πρέπει να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τον πρωτογενή τομέα. Να εφαρμόσουμε πολιτικές που το αποτέλεσμα τους θα είναι ανταγωνιστικά προϊόντα. Να λύσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν απέναντι τους τόσο το κράτος όσο και τις καιρικές συνθήκες.
Στην Κρήτη για παράδειγμα η ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελαιοπαραγωγή ο δάκος και η κλιματική αλλαγή θα στοιχίσει πολλά εκατομμύρια τόσο στο εισόδημα των κρητικών αγροτών όσο και στην τοπική αγορά. Και όλα αυτά εξαιτίας τραγικών λαθών που έγιναν στη δακοκτονία. Για αυτά τα λάθη έχει ευθύνη τόσο το κράτος όσο και η Περιφέρεια Κρήτης.
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε να πείθουμε για την αποτελεσματικότητά μας, να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Εκεί που της αξίζει. Εκεί που αξίζουν οι Έλληνες και Ελληνίδες.

Σας ευχαριστώ

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120