Η τοποθέτηση του Γιώργου Ματαλλιωτάκη στο 13ο Συνέδριο ΝΔ

Η τοποθέτηση του Γιώργου Ματαλλιωτάκη στο 13ο Συνέδριο ΝΔ

Στο περιθώριο του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τοποθετήθηκε λέγοντας.

Κυρίες και κύριοι…
Επιστρέψαμε λοιπόν στην διακυβέρνηση της χώρας μετά από τέσσερα χρόνια καταστροφικών, σε πολλά επίπεδα, πολιτικών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν υπάρχει όμως λόγος να γυρνάμε πίσω καθώς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και αυτό μας το δείχνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος από τις πρώτες μέρες ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας έδειξε σε όλους τους Έλληνες ότι είχαμε έτοιμο σχέδιο διακυβέρνησης και μάλιστα καλά προετοιμασμένο.
Σηκώσαμε τα μανίκια και από τους πρώτους μήνες δώσαμε οικονομικές ανάσες στους Έλληνες με τον ΕΝΦΙΑ και τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και τη ρύθμιση των χρεών στα Ταμεία και την Εφορία με τις 120 δόσεις, δημιουργήσαμε επιτελικό κράτος, ασχοληθήκαμε με το πανεπιστημιακό άσυλο, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία πυρκαγιές και θεομηνίες, κάναμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Σύνταγμα και στο τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα, φέραμε φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη. Τη μεσαία τάξη που είχε εγκαταλείψει στην ανέχεια της και στα προβλήματα της η προηγούμενη κυβέρνηση.
Και μπορεί μέχρι σήμερα να έχουμε κάνει πολλά ωστόσο ο δρόμος αντοχής πρέπει να συνεχιστεί για να κάνουμε περισσότερα για τους έλληνες και τις ελληνίδες.
Τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ανέχτηκαν τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 δόσεις που ανέχτηκαν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης με εμμονή στην υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων.
Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα των ελλήνων και να αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, ιδιαίτερα την ανεργία στους νέους που τους αναγκάζει να συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό.
Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων μας και να υλοποιήσουμε την ατζέντα για την οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά και έφερε τη εκλογική νίκη στη ΝΔ.
Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την ασφάλεια των πολιτών, να αποδείξουμε ότι λειτουργούμε με αξιοκρατία, να τολμήσουμε να καταργήσουμε νόμους που γύριζαν την Ελλάδα πίσω. Να μην προσβληθούμε με τον ιό της αλαζονείας!
Να δούμε αποφασιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια έλληνες. Όπως για παράδειγμα το θέμα των αυθαιρέτων, ένα τεράστιο πρόβλημα στον τόπο μου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Δεν είναι δυνατόν –κυρίες και κύριοι-να ζητάμε τόσο μεγάλα ποσά για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, όταν το κράτος δεν έχει προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις επεκτάσεων, όταν το κράτος δεν έχει τολμήσει χρόνια τώρα να προχωρήσει τα σχέδια πόλης. Και στο τέλος-τέλος το κράτος έχει και αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί ανέχτηκε αυτή την οικιστική αναρχία.

Την ίδια ώρα 1,5 εκ. τραπεζικοί λογαριασμοί είναι μπλοκαρισμένοι. Λογαριασμοί που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε φορολογούμενους που δεν είναι απαραίτητα οικονομικοί εγκληματίες. Είναι ανάγκη να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι και να δώσουμε οικονομικές προοπτικές σε αυτούς που το αξίζουν.
Το ίδιο πρέπει να γίνει για τα 3 εκατομμύρια των περιπτώσεων που χρωστάνε στην Εφορία και έχουν πέσει θύματα γραφειοκρατικής τυπολατρίας από λογιστικά λάθη, και αμέλειες. Ίσως μια απλή προειδοποίηση, πριν τα μέτρα, από τις Οικονομικές Υπηρεσίες να ήταν αρκετή.
Να αξιοποιήσουμε και να επιδοτήσουμε τις νέες τεχνολογίες και τις υπηρεσίες τους που στην Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό και διαπρέπουν σ αυτόν τομέα. Είναι ανάγκη να δώσουμε ευκαιρίες σ αυτούς τους ανθρώπους για να επιστέψουν στη χώρα τους.
Τέλος πρέπει να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τον πρωτογενή τομέα. Να εφαρμόσουμε πολιτικές που το αποτέλεσμα τους θα είναι ανταγωνιστικά προϊόντα. Να λύσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν απέναντι τους τόσο το κράτος όσο και τις καιρικές συνθήκες.
Στην Κρήτη για παράδειγμα η ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελαιοπαραγωγή ο δάκος και η κλιματική αλλαγή θα στοιχίσει πολλά εκατομμύρια τόσο στο εισόδημα των κρητικών αγροτών όσο και στην τοπική αγορά. Και όλα αυτά εξαιτίας τραγικών λαθών που έγιναν στη δακοκτονία. Για αυτά τα λάθη έχει ευθύνη τόσο το κράτος όσο και η Περιφέρεια Κρήτης.
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε να πείθουμε για την αποτελεσματικότητά μας, να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Εκεί που της αξίζει. Εκεί που αξίζουν οι Έλληνες και Ελληνίδες.

Σας ευχαριστώ

Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ροή Ειδήσεων

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου «Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», του διεθνούς κύρους και πολύπειρου Αυστραλού βιοκαλλιεργητή ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Το αυτοκίνητό είναι μαύρο ανθρακί Μazda με αριθμό ΗΚΜ3753 και εκλάπη από τη πλατεία του χωριού στο Ροτάσι ...
Διαβάστε περισσότερα
Προσοχή συνιστάται σε όσους οδηγούν στον βοακ αυτή την ώρα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Απίστευτη τραγωδία στις Μοίρες, του Δήμου Φαιστού εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης μ ένα άντρα να πέφτει νεκρός και μια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η απώλεια της αγαπημένης μας Καντώς Αναστασάκη θλίβει όλους εμάς τους συγγενείς της, αφού η ισχυρή προσωπικότητα της και ο ...
Διαβάστε περισσότερα
«Τα προηγούμενα τρία χρόνια επισημαίναμε με συνεχείς παρεμβάσεις τους κινδύνους για το δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Με μία λιτή και σεμνή τελετή τιμήθηκε σήμερα, 14/1/2020, στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν» στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας η ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Νέο mobile app για τα​ SM Χαλκιαδάκης από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυΐας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων για την απώλεια της Αικατερίνης Αναστασάκη (Καντώ) ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την απώλεια της Καντούς Αναστασάκη: ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
«Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα ιστορικό στέλεχός της: Την ανιδιοτελή αγωνίστρια, πρωτοπόρο στους κοινούς μας αγώνες, Καντώ Αναστασάκη. Η ...
Διαβάστε περισσότερα
Έφυγε πλήρης ημερών η Καντώ (Αικατερίνη Αναστασάκη) από τόν Χάρακα, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στο νοσοκομείο ένας οδηγός που τραυματίστηκε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Στη συγκεκριμένη γέφυρα έχουμε ξανά αναφερθεί για το τι συμβαίνει ...
Διαβάστε περισσότερα
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 η πρώτη Νομαρχιακή συνέλευση της Νοδε Ηρακλείου για τον νέο έτος ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη Εθνική αποστολή lausane2020 ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Αθλητισμός, Επικαιρότητα
Το περασμα του ηφαιστίωνα σε όλη την Κρήτη αφήνει και καλές και κακές εικόνες ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Κατολίσθηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μετά την Κερα προς Οροπέδιο Λασιθίου στο ρεύμα καθόδου ...
Διαβάστε περισσότερα
Με το νομοσχέδιο επιχειρούνται σημαντικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών της χώρας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα, Κρήτη
Κείμενο και φωτογραφία από κ. Νικόλαο Μαθιουδάκη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Φωτογραφίες από τον καθαγιασμό των υδάτων στην Ιερά Μονή Κουδουμά ...
Διαβάστε περισσότερα
Η στάθμη του ποταμού αναποδάρη σε υψηλό επίπεδο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Φωτογραφίες και βίντεο από το φράγμα αποσελέμη μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις ...
Διαβάστε περισσότερα
H ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στους λιμένες που πρόκειται ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Don`t copy text!