Το πρόβλημα της λειψυδρίας που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει

Γράφει ο Νίκος Γκοντές 

Καθημερινά διαβάζουμε στο διαδίκτυο,βλέπουμε στην τηλεόραση,ακούμε στο ραδιόφωνο για το έντονο πρόβλημα που υπάρχει στο νερό και ειδικά στην Κρήτη που υπάρχει έντονη λειψυδρία.

Συνήθως ομως όταν μάθουμε για μία είδηση σε κάποιο πρόβλημα και ενώ είναι δίπλα μας δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε.

Πρέπει δηλαδή να φτάξουμε στο Αμήν για να λύσουμε το πρόβλημα;

Για να λυθεί ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα χρειάζεται  να δώσουμε σημασία όλοι μας,  ωστόσο μπορεί να αρχίσει σιγά-σιγά η λύση του από πράγματα που ίσως κάποτε τα γελούσαμε.

Θα σας πω και για εμένα για να μην νομίζετε ότι δεν μου αρέσει να κάνω αυτοκριτική. Η ώρα του ξυρίσματος ήταν πάντα μία ώρα ευχάριστη με την βρύση να τρέχει όση ώρα ξύριζα τα γένια μου!

Φανταστείτε λοιπόν να τρέχει η βρύση άσκοπα συνέχεια όση ώρα γίνεται αυτή η διαδικασία.

Επίσης ένα πρόβλημα που συναντάς καθημερινά στο χωριό μας αλλά και σε όλα τα χωριά σχεδόν είναι η σπατάλη του νερού στις αυλές. Μία φορά το είπα κάπου που είχα το θάρρος και η απάντηση ήταν:

Εγώ το πληρώνω το νερό έχεις κανένα πρόβλημα;

Το πρόβλημα όμως έρχεται και επιβεβαιώνεται καθημερινά. Μαθαίνω ότι οι γεωτρήσεις στην περιοχή μας έχουν φυράξει και άλλες έχουν ή θα έχουν άμεσα πρόβλημα.

Πιθανόν δηλαδή από τον επόμενο μήνα να μην μπορεί να ποτήσει κάποιος αλλά και από τον μεθεπόμενο μήνα αν συνεχιστεί η σπατάλη φοβάμαι οτι δεν θα μπορούμε να κάνουμε ούτε μπάνιο στο σπίτι μας!

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ορατό υπάρχει το καταλαβαίνουμε όλοι και πρέπει να κάνουμε συνειδητά πλέον οτιδήποτε είναι δυνατόν για την οικονομία του νερού.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!