Το «παράλληλο σύμπαν» υγειονομικής αυταρέσκειας του κου Πολάκη

Το «παράλληλο σύμπαν» υγειονομικής αυταρέσκειας του κου Πολάκη

Μετά από την 2,5 ωρών τηλεοπτική συνέντευξη του σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης μας έπεισε ότι όλα βαίνουν καλώς σε αυτήν την χώρα και ακολουθείται πιστά το πρόγραμμα του κεντρικού σχεδιασμού της αριστερής κυβέρνησης.

Βέβαια, αυτά λαμβάνουν χώρα, όχι στο δικό μας, αλλά σε ένα «παράλληλο» σύμπαν, όπου η «παράλληλη» κυβέρνηση του κου Τσίπρα, ακολουθώντας το «παράλληλο» πρόγραμμα της έχει βγάλει «επιτυχώς» την Ελλάδα από τα μνημόνια, έχει υποστηρίξει με τον καλύτερο «παράλληλο» τρόπο τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό / Μακεδονικό), και προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες υγείες στους πολίτες της χώρας – στων οποίων τα πρόσωπο αστράφτει ένα «παράλληλο» χαμόγελο ικανοποίησης.

Δυστυχώς η δική μας πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Ειδικά για το χώρο της Υγείας, που αποτελεί τον τομέα ευθύνης του κου Πολάκη, ειπώθηκαν τέτοιοι ύμνοι για την «σταθεροποίηση», αποτελεσματικότητα και τις δήθεν προοπτικές του Συστήματος Υγείας στην επικείμενη μελλοντική μεταμνημονιακή εποχή, που ο μέσος πολίτης διερωτάται εάν ο υπουργός μας συνειδητά κηρύττει τέτοιο ψευδή λόγο – αποκρύπτοντας επώδυνες αλήθειες, η εάν και αυτός «αυταπατάται» βυθισμένος μέσα στον ωκεανό του αριστερού ουτοπικού ρομαντισμού του.

Σε ένα μόνο βασικό ερώτημα δεν μας απάντησε ο πληθωρικός κος Πολάκης:

-Ενώ όλα τα αναπτυγμένα κράτη του επιτυχημένου κόσμου στρέφονται σε βιώσιμα και ανταποδοτικά υγειονομικά μοντέλα ποιότητας και κόστους, ειλικρινά πιστεύει ότι τα προβλήματα, που για τόσα χρόνια έχουν δημιουργηθεί από την υπερβολική κατασπατάληση πόρων από το κεντρικό κράτος, θα τα επιλύσει αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το κράτος;

H απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι προφανής: τη διαφαινόμενη αποτυχία των πειραματισμών στην Πρωτοβάθμια Υγεία και αλλού, τελικά θα την πληρώσει ο απλός πολίτης στο πολλαπλάσιο.

Μόνη εφικτή λύση είναι η εφαρμογή ορθολογικών, βιώσιμων φιλελεύθερων επιλογών στην υγεία και κάθε ημέρα, που καθυστερεί η εφαρμογή τους από την παρούσα κυβέρνηση, το κόστος όλο και θα συσσωρεύεται περισσότερο.
Τομέας Υγείας ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!