Το νέο πρόγραμμα μέτρων προστασίας από την πανδημία

Το νέο πρόγραμμα μέτρων προστασίας από την πανδημία

Από την Τρίτη, 3/11, και για ένα μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα μέτρων προστασίας από την πανδημία που συγχωνεύει τα έως τώρα 4 επίπεδα επιδημιολογικού κινδύνου σε 2.

Βάσει του νέου πλαισίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε 2 ζώνες αντί για 4: τη ζώνη επιτήρησης και τη ζώνη αυξημένου κινδύνου.

Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που έως τώρα παρουσιάζουν σχετικά λιγότερα κρούσματα και χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτοί, δηλαδή, που μέχρι σήμερα είναι στο πράσινο και το κίτρινο. Στη ζώνη αυτή θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα γνωστά μέτρα του έως σήμερα επιπέδου 2.

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο κόκκινο, αλλά και στο πορτοκαλί. Δηλαδή, η Βόρειος Ελλάδα (πλην Γρεβενών και Φλώρινας) αλλά και η Αττική, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις, προστίθενται και οι ακόλουθες:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής απ’ το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα όπως και κλειστά γυμναστήρια.

Ως οριζόντια μέτρα ισχύουν από εδώ και στο εξής σε όλη την επικράτεια, τα εξής:

👉 Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

👉 Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

👉 Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

👉 Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

👉 Απαγόρευση επιβίβασης χωρίς μάσκα στα ΜΜΜ

👉 Αναστολή επισκεπτηρίων σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Με άλλα λόγια, οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού:

👉 Στη διασκέδαση και στην κινητικότητα των πολιτών. Ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοικτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, τέλος, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εντός και εκτός νομού.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *