Τι είναι αυτό που μας λείπει τελικά; Γράφει η Ψυχολόγος Στελίνα Αντουλινάκη

Τι είναι αυτό που μας λείπει τελικά; Γράφει η Ψυχολόγος Στελίνα Αντουλινάκη

Όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν αρνητικά συναισθήματα, νιώθουν πως έχουν πέσει πολύ ψυχολογικά. Αισθάνονται απογοήτευση, τους έχει κυριεύσει η θλίψη και η απελπισία, το άγχος και η ανασφάλεια για το μέλλον. Ψάχνουν ένα χέρι να πιαστούν, κάτι να αλλάξει. Συνεχώς κάτι τους λείπει και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα.

Μήπως η αγάπη είναι αυτό που λείπει; και εννοώ την αγάπη για τον Θεό.

Ας πιστέψουμε λοιπόν με την ψυχή μας και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, γιατί εκείνος είναι η ελπίδα μας. Γνωρίζουμε πως οι δοκιμασίες υπάρχουν, ο Θεός τις επιτρέπει, είναι όμως πάντα και ο ίδιος εκεί.. Ας έρθουμε λοιπόν πιο κοντά στον Θεό γιατί μόνο εκείνος μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Ας προσευχηθούμε, ας μετανοήσουμε, ας συγχωρήσουμε μόνο έτσι θα βρούμε την ψυχική γαλήνη και ηρεμία που τόσο χρειαζόμαστε..

Μην αναλωνόμαστε στο τι θα πουν οι άλλοι, μην κατηγορούμε όσους μας κακολόγησαν και μας “πούλησαν” για το δικό τους συμφέρον. Ας πούμε απλά “Κύριε, συγχώρεσέ τους”. Μόνο αν συγχωρήσουμε τους άλλους θα μπορέσουν να συγχωρεθούν και οι δικές μας αμαρτίες.
Με την προσευχή θα βρούμε και την πραγματική επικοινωνία με τον Θεό που θα μας χαρίσει το δρόμο προς την ηρεμία. Ο Θεός ακούει τα πάντα, θα ακούσει και εμάς. Μόνο να το κάνουμε με την ψυχή μας.

Τέλος, ας είμαστε ευγνώμονες, ας πούμε ένα “ευχαριστώ” γιατί έχουμε μια στέγη να κοιμηθούμε, ένα πιάτο να φάμε.
Σκεφτείτε ότι άλλοι μπορεί να στερούνται αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα..

Εύχομαι υγεία και ψυχική ηρεμία σε όλους!

*Facebook: Ψυχολόγος – Στελίνα Αντουλινάκη

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *