Τα πρόσωπα τα χρώματα και η ουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις

Τα πρόσωπα τα χρώματα και η ουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις

γράφει ο Νίκος Π. Γκοντές

Όταν πλησιάζουν οι εκλογές σίγουρα το καταλαβαίνουμε… Πώς;  Για παράδειγμα ανοίγοντας μία σελίδα στο ίντερνετ! Επίσης  μπορούμε να το καταλάβουμε αν  δούμε καμιά καλλιτεχνική φώτο σε κοινωνικό δίκτυο ή αν πάμε σε κάποια εκδήλωση που συνήθως μοιράζονται χαιρετούρες και κάρτες από τους υποψήφιους!

Γενικότερα όταν πλησιάζουν οι εκλογές μπορεί  κανείς να το αντιληφθεί με διάφορους τρόπους.  Η αλήθεια είναι ότι ο ψηφοφόρος κουράζεται από κάτι τέτοια αλλά το δυνατότερο του χαρτί είναι αυτό της Κάλπης! Αυτό βέβαια που ίσως έχουν καταφέρει τα λάθη του παρελθόντος είναι να υπάρχει μία γενικολογία του τύπου <<είναι όλοι το ίδιο>> ή ακόμα πολλές φορές μπορεί και να ακουστούν πολύ πιο <<έντονοι>> χαρακτηρισμοί. Η προσωπική μου γνώμη σε αυτό όμως είναι η συμμετοχή στις εκλογές… είτε Εθνικές είτε Ευρωεκλογές είτε Δημοτικές.

Ας πούμε τώρα ότι έχουμε καταλήξει ότι θα πάμε να δώσουμε την ψήφο μας σε μία εκλογική αναμέτρηση. Ποιο είναι το κριτήριο; Τις περισσότερες φορές είναι οι διάφορες υποχρεώσεις που πολλές φορές βγάζουν λάθος αποτελέσματα…   Πρέπει όμως να καταλήξουμε  κάπου ξεκινώντας για παράδειγμα από τα πρόσωπα.  Το επόμενο σημείο είναι συνήθως τα χρώματα όπως αναφέρω και στον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου. Πολλές φορές έχουμε  αγάπη σε συγκεκριμένο χρώμα…   και πολλές φορές να επιμένουμε σε αυτό αψηφώντας από την άλλη μεριά το πρώτο (δηλαδή τα πρόσωπα).

Υπάρχει όμως ένα τρίτο και σημαντικότερο και αυτό είναι η ουσία! Η ουσία του αποτελέσματος!

Είτε νέος ψηφοφόρος είναι κανείς είτε παλιός   κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό  που θα πρέπει να δει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται είναι η ουσία στο σύνολο.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!