Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

γράφει ο Νίκος Προδρόμου Γκοντές

Διανύσαμε ένα μήνα από τα πρώτα γεγονότα σχετικά με την πανδημία που επικρατεί στην Χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σαν χώρα θεωρώ ότι έχουμε πράξει σωστά, με εξαίρεση ένα μέρος συμπολιτών που το είδαν αλλιώς και έπρεπε να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα για να συμμορφωθούν.

Δυστυχώς πιστεύω όμως ότι αρκετοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της πανδημίας αυτής. Χαρακτηριστικό μάλιστα παράδειμά θα σας δώσω αμέσως. Για τον λόγο ότι στο δικό μου επάγγελμα συνεχίζουμε την δουλειά (άρα βγαίνουμε έξώ) είναι ότι όταν με δουν με μάσκα (που εννοείται δεν φοράω συνέχεια αλλά όταν είμαι έξω) με ρωτάνε: Μα έχεις κάτι; Είσαι άρρωστος; και Απαντάω: Φυσικά δεν είμαι αλλά δεν πρέπει να προσέχω; Μάλιστα πολλοί είναι που ούτε καν θα σεβαστούν την τήρηση των βασικών και απλών προϋποθέσεων για την υγεία και πλησιάζουν για παράδειγμα κοντά σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η αλήθεια είναι δυστυχώς έχουμε αυτό το ψευτό-επαναστατικό και τη μαγκιά γιατί δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς ή αν το χαρακτηρίσω θα αναγκαστώ να πω πιο βαριές κουβέντες. Ένα άλλο επίσης που θέλω να τονίσω είναι ότι μόλις υπάρχει κάτι ενθαρρυντικό και παίξει στο ίντερνετ εμείς αρχίζουμε πάλι να είμαστε χύμα! Δεν χρειάζεται ούτε φόβος ούτε τρόμος. Συνέπεια χρειάζεται!

Προσωπικά έχω αυτόν τον χαρακτήρα και εγώ που μόνο στην ιδέα να κάτσω μέσα με έπιανε πανικός. Δεν είναι μόνο το Πάσχα και οι σούβλες, αλλά είναι πολύ περισσότερα πράγματα που μας άρεσαν και θα πρέπει να τα αλλάξουμε προσωρινά και αυτό για το καλό μας. Βλέπετε τι γίνεται σε όλο το κόσμο… Στην ουσία ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Αυτό το δώρο είναι η ζωή.

Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας…. Ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε απλά πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να μην επηρεαζόμαστε από καθημερινές μπούρδες που συναντάμε κυρίως στο διαδίκτυο.

Υπομονή και επιμονή και όλα θα πάνε καλά!

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *