Αν συνεχίσει η ενεργειακή κρίση αυτή θα χάσει….

Αν συνεχίσει η ενεργειακή κρίση αυτή θα χάσει….

γράφει ο Νίκος Γκοντές

Η ενεργειακή κρίση είναι πλέον το θέμα που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο και οδηγεί σε καταστάσεις φτώχειας. ο πλούσιος πλουσιότερος λένε και ο φτωχός φτωχότερος. Η διαφορά όμως είναι ότι ο ένας έχει μάθει να ζει και αλλιώς και αυτός είναι ο φτωχός. Ουσιαστικά δεν είναι φτωχός αλλά πλούσιος γιατί έχει τα πάντα, δηλαδή όλα όσα και να έχι ένας πλούσιος που ποτέ μα ποτέ δεν χορταίνει.

Η περίφημη λοιπόν ενεργειακή κρίση συνεχίζει σαν να μην τρέχει τίποτα. Η Ευρώπη κάνει σαν να μη τρέχει τίποτα. Η χώρα μας λέει ότι π.χ. δεν έχουμε τόση ακρίβεια και κάνει σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως είναι ότι αν συνεχίζει αυτό το μασκαραλίκι θα πάμε σε ενναλακτικούς τρόπους επιβίωσης. Ο φτωχός θα βρει τρόπο να το κάνει πιστέψτε με. Σε αυτό το χάλι που γίνεται ίσως και να το έθεσα λάθος. Γιατί και ένας παραπάνω ευκατάστατος οικονομικά τα έχει δει κωλυόμενα με τις τιμές στο θεό σε ενέργεια και προϊόντα.

Πολλοί λένε ότι αυτό είναι και το αποτέλεσμα της πανδημίας που ακόμα δεν μας αφήνει ήσυχους. Από την μία μεριά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αυτό αλλά αντί να βλέπουμε καλυτέρευση τα πράγματα οικονομικά χειροτερεύουν. Θα πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση σε όλη την Ευρώπη για μείωση κόστους ενέργειας. Φυσικά Κύριο ρόλο παίζει και ο μάυρος χρυσός που έχει δεν κάνει η Ευρώπη κουμάντο.

Πάντως εάν δεν βρεθούνε λύσεις σύντομα η ενεργειακή κρίση θα χάσει… Μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται ακόμα αλλά σε τούτη αυτή εδώ τη γη έχουμε ο ένας ανάγκη τον άλλο. Θα πρέπει και να το καταλάβουν και να αφήσουν τον κόσμο να ανασάνει…. Δεν γίνεται διαφορετικά…

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *