Η σύγχρονη μορφή ρατσισμού και φασισμού στην καθημερινότητα μας

Η σύγχρονη μορφή ρατσισμού και φασισμού στην καθημερινότητα μας

του Νίκου Προδρόμου Γκοντέ*

Χρησιμοποίησα αυτές τις δύο λέξεις για να σας εξηγήσω πώς ρατσισμός και φασισμός δεν είναι μόνο αυτό που βάζουν ορισμένοι στο μυαλό τους. Για παράδειγμα όταν λέμε για ρατσισμό λέμε για κάποια άλλη εθνικότητα. Επίσης θέλω να καυτηριάσω τον τρόπο που στιγματίζουν πολλές φορές και σε μεμονωμένες πλευρές τον φασισμό. Ο ρατσισμός ειδικά συμβαίνει τώρα με την κορώνα όπως την λέω εγώ (κορονοϊό) όπως εξίσου και ο φασισμός (και θα σας εξηγήσω παρακάτω).

Αναπόφευκτα όπως έχω αναφερθεί από την αρχή ζούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς και σε μία πανδημία που έχει αλλάξει πολλά. Πρέπει όμως όσο ποτέ να επιμείνουμε, να το παλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα την κατάσταση αυτή που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Εδώ τώρα θα σταθώ στον ρατσισμό αλλά και τον φασισμό όσον αφορά την πανδημία. Σαφώς και πρέπει να προσέχουμε και εμάς και τους γύρω μας αλλά πολλές φορές θα δούμε το πρόβλημα πολύ κοντά μας (το γνωστό ζουν αναμεσά μας).

Εκεί τώρα έρχεται ο ρατσισμός αλλά και ο φασισμός μαζί. Συνάντησα ανθρώπους που είχε περάσει η οικογένεια τους προληπτικά καραντίνα και τους αντιμετώπισαν με τον χειρότερο τρόπο. Το έζησα και εγώ για να είμαι ειλικρινείς λόγω του ότι η σύζυγος μου είναι νοσηλεύτρια και έχει επαφές με ανθρώπους οπότε χρειάστηκε προληπτικά μέχρι να κάνει τεστ όπως και εγώ να μπούμε σε μία μίνι καραντίνα.

Έτσι καταλαβαίνει κανείς άμεσα κιόλας τα κους-κους και τον ρατσισμό που μπορεί να δώσει απλόχερα κανείς άσχετα από το τί πολιτικά και ιδεολογικά πιστεύει όπως συνάμα δείχνει και πόσο φασίστας μπορεί να είναι γιατί απλά βγάζει και επιλέγει να λέει και να κάνει πράγματα που δεν αρμόζουν σε μία δημοκρατική κοινωνία. Προσοχή λοιπόν γιατί ζουν αναμεσά μας….

Υπομονή, Επιμονή, Αισιοδοξία

και Απύρι! 🙂

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *