Η πρωθυπουργική απάτη με τη δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ

Η πρωθυπουργική απάτη με τη δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ

Γράφει ο Σπύρος Σταυρίδης

Η πρωθυπουργική απάτη με τη δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ (που είναι απλά εξισωτική της προβλεπόμενης αύξησης):

• ο ίδιος ο Τσίπρας ομολόγησε χθες ότι, αν δεν γινόταν η μείωση του ποσοστού ΕΝΦΙΑ στις πολύ μικρές ιδιοκτησίες θα είχαμε αύξηση κατά 260 εκ ευρώ λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών από 01.01.2019 (η οποία αφορά κυρίως περιοχές που είχαν χαμηλή τιμή ανά τ.μ.)
• ο Τσίπρας έδωσε αριθμούς για το πόσους φορολογούμενους αφορά η μείωση αλλά για να τα ωραιοποιήσει βολεύτηκε να το κάνει με τις τρέχουσες τιμές και όχι με εκείνες τις αντικειμενικές που θα ισχύσουν δλδ του 2019. Πολλοί που σήμερα τους αφορά η μείωση θα ανακαλύψουν ότι με τις νέες αντικειμενικές τζάμπα χάρηκαν γιατί αλλάζουν φορολογική ζώνη και άρα και ποσοστό υπολογισμού του φόρου που τους αναλογεί
• ο Τσίπρας μίλησε για το πλήθος μικρών ιδιοκτητών (ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ) αλλά απέφυγε να αναφέρει το ποσοστό από τον καταλογιζόμενο φόρο συνόλου 3,5 δις ευρώ αφορά η μείωση. Η πραγματικότητα είναι ότι, κάποιοι θα δουν μειώσεις 5-15 ευρώ αλλά το +90% του ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται θα δει το ίδιο ποσό ή και αυξήσεις το 2019 αφού με τις νέες αντικειμενικές κάποιοι θα βρεθούν να πληρώνουν και συμπληρωματικό φόρο εκτός από κύριο πλέον
• τελευταίο και κλασσικό Συριζαίικο απατεωνίστικο: η τροπολογία που κατατέθηκε προβλέπει ότι η μείωση ισχύει μόνο για ένα έτος και μετά θα επανεξεταστεί για τα επόμενα έτη. Δλδ άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα και για άλλο ένα πρόβλημα τη μόνιμη λύση ας τη βρουν οι επόμενοι!

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!