Προσωπικός γιατρός: Έρχονται νέοι γιατροί στο σύστημα τις επόμενες εβδομάδες – Τι είπε ο Πλεύρης για τα πρόστιμα στους άνω των 60

Προσωπικός γιατρός: Έρχονται νέοι γιατροί στο σύστημα τις επόμενες εβδομάδες – Τι είπε ο Πλεύρης για τα πρόστιμα στους άνω των 60

Ο προσωπικός γιατρός εφαρμόζεται με αρκετά αγκάθια αφού υπάρχουν δυσκολίες εύρεσης γιατρού κυρίως στην πρωτεύουσα.

Το πρόβλημα αυτό παραδέχθηκε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως τις επόμενες εβδομάδες θα μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι υπάρχει δυσκολία να βρεις γιατρό στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν ακόμα 500.000 κενές θέσεις, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις και σε μερικά σημεία νησιών. «Δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές» σημείωσε. «Γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

«Προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί. Υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει τα 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Την εβδομάδα που μας έρχεται πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες. Παθολογικές ειδικότητες, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι έχουν δυνατότητα να μπουν κι αυτοί στον προσωπικό γιατρό» ανέφερε ακόμα ο υπουργός Υγείας.

Τι είπε ο Πλεύρης για τα πρόστιμα στους άνω των 60

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε και την κατάργηση του προστίμου της ΑΑΔΕ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν.

«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *