banner-NEA-EPOXI-600x74

Πως να αποκτήσετε την συνήθεια της υγιεινής διατροφής

  • cretapress
  • Απρίλιος 22, 2018
  • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως να αποκτήσετε την συνήθεια της υγιεινής διατροφής

Η υγιεινή διατροφή είναι κάτι που ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να κάνει, αλλά λίγοι από εμάς την τηρούμε. Ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να μοιραστούμε πρακτικές λύσεις για το πώς να τρώμε υγιεινά και να σπάσουμε τον κανόνα ότι αποτυγχάνουμε συνεχώς να το κάνουμε.

Τα οφέλη από την καλή διατροφή είναι αρκετά προφανή στους περισσότερους από εμάς. Έχετε περισσότερη ενέργεια, βελτιώνετε την υγεία σας και η παραγωγικότητα σας “ανθίζει”. Η υγιεινή διατροφή παίζει επίσης έναν τεράστιο ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, πράγμα που σημαίνει μειωμένο κίνδυνο για την απόκτηση διαβήτη τύπου 2, καρδιακών προβλημάτων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και πλήθος άλλων παθήσεων στην υγεία μας.

Αλλά αν υπάρχουν τόσα πολλά καλά λόγια για την υγιεινή διατροφή, γιατί είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε πραγματικά;

Όταν τρώτε νόστιμο φαγητό, υπάρχουν δύο παράγοντες που κάνουν την εμπειρία ευχάριστη. Πρώτον, υπάρχει η αίσθηση της κατανάλωσης του φαγητού. Αυτό περιλαμβάνει την γεύση, την μυρωδιά και την αίσθηση στον ουρανίσκο σας. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την αίσθηση στον εγκέφαλός και συνδέεται με ένα συγκεκριμένο φαγητό ή ποτό. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η πραγματική σύνθεση του φαγητού – το μείγμα πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων που περιέχει. Στην περίπτωση των πρόχειρων φαγητών, οι κατασκευαστές τροφίμων αναζητούν έναν τέλειο συνδυασμό αλατιού, ζάχαρης και λίπους που διεγείρουν τον εγκέφαλό σας και σας κάνουν να τα τρώτε συχνότερα. Γι’ αυτό λοιπόν σταματήστε το έτοιμο φαγητό και επιλέξτε να μαγειρεύται στο σπίτι. Οι επισκευές ηλεκτρικών συσκευών όπως της κουζίνας ή η αντικατάσταση της με μια πιο καινούργια θα κάνουν την διαδικασία του μαγειρέματος πολύ πιο εύκολη και εσείς θα προτιμάτε να τρώτε πιο υγιεινά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι η απόκτηση καλύτερων συνηθειών ή η αλλαγή τους είναι όλα σχετικά με τη βούληση ή το κίνητρο. Όμως, ο νούμερο ένα οδηγός αλλαγής συμπεριφοράς είναι το περιβάλλον σας. Το περιβάλλον σας, έχει μια απίστευτη ικανότητα να διαμορφώνει τη συμπεριφορά σας. Το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι αν ξοδέψετε λίγο χρόνο για να οργανώσετε το δωμάτιό σας, το γραφείο σας, την κουζίνα σας και τους άλλους χώρους, τότε αυτή η οργάνωση μπορεί να σας καθοδηγήσει προς καλύτερες επιλογές ακόμη και όταν η δύναμη της θέλησης σας ξεθωριάζει.

Πώς να φάτε πιο υγιεινά χωρίς να παρατηρήσετε

1. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα: Μεγαλύτερο πιάτο σημαίνει μεγαλύτερη μερίδα.

2. Θέλετε να πίνετε λιγότερο αλκοόλ ή αναψυκτικά; Χρησιμοποιήστε ψηλά, λεπτά γυάλινα ποτήρια αντί για μικρά και κοντά.

3. Όταν το χρώμα του πιάτου σας ταιριάζει με το χρώμα του φαγητού σας, βάζετε περισσότερο φαγητό επειδή ο εγκέφαλός σας έχει πρόβλημα να διακρίνει το μέγεθος της μερίδας από το πιάτο.

4. Βάλτε τα υγιεινά τρόφιμα σε περίοπτη θέση.

5. Διατηρήστε τις υγιεινές τροφές σε μεγαλύτερες συσκευασίες και δοχεία ενώ τις ανθυγιεινές τροφές σε μικρότερες.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr