Ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξετε για να βελτιώσετε την καριέρα σας

Ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξετε για να βελτιώσετε την καριέρα σας

Μεταξύ των αμέτρητων τρόπων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη σταδιοδρομία σας, εστιάζουμε στην παρακάτω προσέγγιση για τους εξής λόγους.

 

Πρώτον, η αύξηση της αξίας που προσφέρετε στους εργοδότες και τους πελάτες επηρεάζει άμεσα την διαπραγματευτική ισχύ σας. Ενώ πολλές άλλες προτάσεις όπως είναι η δικτύωση, ένα πολύ καλό βιογραφικό, πιστοποιητικά, συστάσεις κτλ έχουν επίσης σημασία αλλά τείνουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται. Σίγουρα, αν έχετε ένα εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα σε οικογενειακά θέματα ή είστε ένας πιστοποιημένος δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη θα πρέπει να το αποδείξετε με κάποια έγγραφα, όμως η εκμάθηση σπάνιων και πολύτιμων δεξιοτήτων είναι αυτά που αλλάζουν αυτό που είστε.

Δεύτερον, όσο πιο πολύτιμος είσαι τόσο ευκολότερα έρχονται τα άλλα μέρη της εξέλιξης στην σταδιοδρομία. Αν έχετε ένα πραγματικά χρήσιμο χαρτοφυλάκιο δεξιοτήτων, η δικτύωση γίνεται πολύ πιο εύκολη. Μας αρέσει να σχετίζουμε τους κορυφαίους καλλιτέχνες, και έτσι όσοι έχουν σπάνιες και πολύτιμες δεξιότητες τείνουν να έχουν και περισσότερους συμμάχους και επαφές.

Δείτε για τι παραπονιέται ένας επικεφαλής ή ένας πελάτης

Ένας καλός τρόπος για να αξιολογήσετε ποιες δεξιότητες είναι τόσο σπάνιες και πολύτιμες είναι να δείτε ποια προβλήματα δεν επιλύονται στην πραγματική αγορά. Συζητήστε με τους εργοδότες ή τους πελάτες για να δείτε για ποια προβλήματα διαμαρτύρονται, αλλά προσπαθούν να λύσουν; Εάν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό, οι δεξιότητες που χρειάζεστε για να οικοδομήσετε είναι εκείνες που λύνουν αυτά τα προβλήματα.

Αυτό εξαλείφει δύο πιθανές αποτυχίες όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε δεξιότητες. Το πρώτο είναι η επιλογή δεξιοτήτων που κανείς δεν θέλει πραγματικά ή εκείνων που δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Η δεύτερη αποτυχία είναι η επιλογή δεξιοτήτων που είναι πολύ ανταγωνιστικές. Και πάλι, εάν οι άνθρωποι δεν διαμαρτύρονται για κάποιο πρόβλημα, είναι πιθανό ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βρουν τους ανθρώπους να το λύσουν σε λογική τιμή, υποδεικνύοντας ότι η ικανότητα επίλυσης αυτού του προβλήματος μπορεί να μην είναι τόσο σπάνια.

Συζητήστε με επιτυχημένους ανθρώπους

Επιλέξτε κάποιον του οποίου την καριέρα θαυμάζετε. Μπορεί να είναι ένας τεχνικός στην Αθήνα ή κάποιος που να έχει ιδρύσει από μόνος του ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα ή κάποιος τελοσπάντων που να έχει πετύχει σε έναν επαγγελματικό τομέα. Τώρα αναρωτηθείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το άτομο, που δεν μπορείτε εσείς. Τι παρατηρείτε;

Η παρατήρηση θα σας οδηγήσει στις διαθέσιμες δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξετε. Τεχνικές δεξιότητες, κοινωνικές δεξιότητες, εμπειρία και γνώση γύρω από την βιομηχανία. Και έτσι θα μπορέσετε να εξελίσσετε τον εαυτό σας και να τον φτάσετε εκεί που θέλετε.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120