Πιθανό το άνοιγμα λιανεμπορίου από 1 Μαρτίου

Πιθανό το άνοιγμα λιανεμπορίου από 1 Μαρτίου

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εφόσον είναι δυνατόν και από την 1η Μαρτίου, προτάσσει πλέον η κυβέρνηση, επιχειρώντας την ίδια στιγμή να ξορκίσει την παράταση του σκληρού lockdown και όπως φαίνεται ετοιμάζει και νέο κωδικό SMS στο 13033 για τη μετακίνηση ή ένα νέο πενταψήφιο μόνο για μαγαζιά.

Πάντως αν ανοίξει το λιανεμπόριο 1 Μαρτίου και όχι τα σχολεία, θα δείξει πως υπάρχει μια σημαντική στροφή από τις προηγούμενες αποφάσεις και εξαγγελίες βάσει των οποίων προτεραιότητα θα δινόταν στην επαναλειτουργία των σχολείων.

Προϋπόθεση για το άνοιγμα της αγοράς είναι προφανώς η βελτίωση ή πάντως η σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ανάλυση των στοιχείων από το οικονομικό επιτελείο καθιστά τη λειτουργία της αγοράς σχεδόν επιβεβλημένη.

Ακόμη τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, όμως στόχος είναι, εφόσον η αγορά ανοίξει στις αρχές του επόμενου μήνα, να λειτουργήσει κανονικά, όχι δηλαδή με αγορές εκτός καταστημάτων ή με τηλεφωνικά ραντεβού, σε κάθε περίπτωση όμως με αυστηρή τήρηση των προστατευτικών μέτρων (μάσκες, περιορισμένος αριθμός ατόμων ανά τ.μ. καταστήματος κ.λπ.), αλλά και να παραμείνει ανοιχτή, εφόσον φυσικά δεν υπάρξει επιδημιολογική επιδείνωση. Για τον σκοπό αυτόν ήδη έχει δρομολογηθεί η λειτουργία ενός νέου κωδικού στο 13033, αλλά υπάρχει και η σκέψη για δημιουργία άλλου πενταψήφιου αριθμού για την αποστολή SMS, το οποίο θα αφορά μόνο τις μετακινήσεις για αγορές.

Tα σενάρια είναι πλέον δύο:

1) Νέος κωδικός στο 13033 μόνο για καταστήματα

2)Νέος πενταψήφιος αριθμός διαφορετικός από το 13033

Οι σκέψεις που υπάρχουν – αν τελικά ανοίξουν τα μαγαζιά και μείνει το 13033 για αυτά – είναι να μπει ένας νέος κωδικός SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, ειδικά για τα ψώνια στα μαγαζιά όταν άνοιξουν, κάτι που φαίνεται να προγραμματίζεται για την 1η Μαρτίου ή για μια εβδομάδα αργότερα.

Σημειώνεται ότι και τα σούπερ μάρκετ ζητούν νέο κωδικό και συγκεκριμένα το 7 για να κάνουν τις αγορές οι πολίτες.

Τι θα γίνει τελικά και τι θα αφορά ακριβώς ο νέος κωδικός, αλλά και πώς θα λειτουργεί δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Τι ισχύει σήμερα με το SMS 13033

Υπενθυμίζεται ότι για τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί. Οι πολίτες θα μετακινούνται με το απαραίτητο sms στο 13033 με τον απαραίτητο κωδικό.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *