Παρουσίαση του νέου βιβλίου του υποστράτηγου ε. α. και ιστορικού Γιάννη Πριόβολου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του υποστράτηγου ε. α. και ιστορικού  Γιάννη Πριόβολου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του υποστράτηγου ε. α. και ιστορικού Γιάννη Πριόβολου με τίτλο: «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ – ΑΧΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ –ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 1941– 1945» (Εκδόσεις Αλφειός)
Η παρουσίαση θα γίνει σε αίθουσα στο Πολύκεντρο Μοιρών Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, ημέρα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, και ώρα έναρξης 18.30

Ο ερευνητής-ιστορικός, υποστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Πριόβολος, με ενδιαφέρον υπομονή και επιμονή, έψαξε και βρήκε στοιχεία για το Μεσσαρίτη ήρωα Εμμ .Νικολούδη, όταν σε κάποια αρχεία βρήκε και διάβασε, ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ανήκε ποτέ σε κόμματα, ανήκε μόνο στη μητέρα Ελλάδα, σαν «Άχρους στρατιώτης».

Τον εκτίμησε ιδιαίτερα, και έτσι κατάφερε με το βιβλίο αυτό, να βγάλει στην επιφάνεια τα ημερολόγια του, όπου μέσα εκεί, βρίσκεται η αληθινή ιστορία μιας εποχής, που σημάδεψε τη χώρα μας. Η ιστορία αυτή είναι γραμμένη από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή και ήρωα.

Τα ημερολόγια αυτά, κρυμμένα και λησμονημένα σε ένα μπαουλάκι για 70 χρόνια, επιμελήθηκε ο κ. Πρίοβολος, και έτσι θα μείνουν παρακαταθήκη στα παιδιά και εγγόνια μας, για να μάθουν την αλήθεια. Κατάφερε και ανέσυρε από το συρτάρι όλα αυτά, που αν δεν το έκανε, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η τύχη τους!

Η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια του να παρουσιάσει το ημερολόγιο του ήρωα Ταγ/χου Νικολούδη Εμμ. είναι η μεγάλη ευκαιρία να τον γνωρίσει ο κόσμος, και γιατί ακριβώς δοξάστηκε ένας άνθρωπος, που ενώ πολέμησε στον ανταρτοπόλεμο ενάντια στους κατακτητές, κατάφερε να μην ανήκει όπως προαναφερθήκαμε, σε παρατάξεις και κόμματα, παρά μονάχα στην πατρίδα, όπου και τελικά έδωσε το αίμα του…

Το βιβλίο αυτό τιμά ολόκληρη την Μεσαρά, και ιδιαίτερα βέβαια το χωριό του Ήρωα Νικολούδη Εμμ τη Γαλιά.

Ο λόγος που όλοι πρέπει να τιμήσουμε με την παρουσία μας την προσπάθεια αυτή, είναι γιατί στο πρόσωπο του Μεσαρίτη ήρωα, μέσω του βιβλίου αυτού, επιτέλους θα τον γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα και θα θαυμάσει τις αρετές και την λεβεντιά του. Θα ζήσει τα όσα υπέστη στον πόλεμο, και θα θαυμάσει τον τρόπο σκέψης του.

Μετά τον άδικο χαμό του σε τόσο νεαρή ηλικία, δίκαια αναγνωρίστηκε η αξία του και η προσφορά του από την πατρίδα, αλλά και από την τοπική κοινωνία. Πράγματι, έχει δοθεί εδώ και χρόνια το όνομά του στο πρώην στρατόπεδο Μοιρών, όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα η προτομή του. Έχει χτιστεί επίσης τύμβος στο χωριό του την Γαλιά, και η πρώτη πλατεία του χωριού πήρε το όνομα του.

Η παρουσία μας και μόνο, και οι σύντομες ομιλίες που θα ακολουθήσουν από αξιόλογους ομιλητές, θα είναι κάτι σαν ένα μικρό «μνημόσυνο» για τον ήρωα Νικολούδη Εμμ.

Με ιδιαίτερη τιμή Γεώργιος Χουστουλάκης

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120