Πάει το 2019 και δεν το πήραμε χαμπάρι…

Πάει το 2019 και δεν το πήραμε χαμπάρι…

Γράφει ο Νίκος Γκοντές

Σε λίγες ημέρες «φορτωνόμαστε» άλλη μία χρονιά στην πλάτη μας, μία χρονιά που θα πούμε και πάλι ότι πέρασε και δεν το πήραμε χαμπάρι. Οι καθημερινοί ρυθμοί μας ροκανίζουν τον χρόνο αλλά ωστόσο αυτός δεν περιμένει. Βιαζόμαστε εμείς και βιάζεται και αυτός να φύγει (ο χρόνος). Σε κάθε έτος που φεύγει θα αρχίσουμε να λέμε να σηκωθεί να φύγει και να έρθει το επόμενο που θα είναι τσι πένας! Ουσιαστικά όμως ενώ ο χρόνος αλλάζει θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Πολλές φορές θα πούμε ότι είναι όλα τα ίδια. Δεν συμφωνώ όμως ή μάλλον συμφωνώ κατά ένα μέρος.

Οι καθημερινοί ρυθμοί έχουν για όλο το κόσμο πλέον πολλές απαιτήσεις, πολλές ώρες δουλειάς που συνοδεύεται με άγχος και κούραση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνετε η σωματική και ψυχική γαλήνη. Ωστόσο όλοι μας ενώ έχουμε διάφορους τρόπους επικοινωνίας δεν τους θέτουμε σε λειτουργία. Δεν θα πάω σε παραδείγματα αλλά θα τονίσω ότι σε σχέση με παλιότερα τώρα έχουμε χάσει τη μπάλα στο θέμα της επικοινωνίας! Τρόποι υπάρχουν πολλοί για την επικοινωνία αλλά δυστυχώς βλέπουμε στις μέρες μας να συμβαίνει το αντίθετο.

Φεύγει λοιπόν άλλος ένας χρόνος που δεν τον πήραμε χαμπάρι…. Τον χρόνο σίγουρα δεν μπορούμε ούτε να τον σταματήσουμε αλλά ούτε και να τον πάμε πίσω. Θα πρέπει όμως από την επόμενη κιόλας στιγμή, το πρώτο λεπτό αν θέλετε τής επόμενης χρονιάς να μην αφήσουμε τον χρόνο να κυλάει έτσι απλά αλλά αντιθέτως να τον εκμεταλλευτούμε!

Θα κλείσω με μία μαντινάδα που έβγαλα:

Τον χρόνο δεν μπορεί κανείς να τονε σταματήσει μπορεί όμως κάθε του λεπτό να αξιοποιήσει!

Καλές γιορτές!

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120