Όμορφο πράγμα η Ζωή. Την θέλουμε όλοι… ή μήπως όχι;

Όμορφο πράγμα η Ζωή. Την θέλουμε όλοι… ή μήπως όχι;

Γράφει ο Νίκος Προδρόμου Γκοντές

Διανύοντας μία πανδημία που έχει τραβήξει και όπως πάει θα σύρει η δουλειά θέτω σήμερα τις σκέψεις μου για το όμορφο πράγμα που αγαπάμε όλοι και αυτό είναι η ζωή. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι όμορφη αλλά καθημερινά ίσως βρίσκει ο καθένας τρόπο να την καταστρέφει. Δεν είναι μόνο η πανδημία. Την υγεία μπορεί να την χαλάσει ο καθένας με διάφορες καταχρήσεις. Αυτό φυσικά είναι η επιλογή του κάθε ένα από εμάς.

Η βασική διαφορά όμως της ζωής στην περιπέτεια αυτή του κορονοϊού είναι ότι δεν πρόκειται για την προσωπική επιλογή του καθενός. Ακόμα και έτσι να είναι στην αγαπημένη αυτή ζωή υπάρχουν κανόνες. Κάτι που εμάς το έχει το αίμα μας και πολλές φορές δεν θέλουμε να τους υπακούσουμε. Επίσης ένα άλλο δεδομένο είναι ότι πάντα πρέπει να φταίει κάποιος άλλος και ποτέ μα ποτέ εμείς.

Στην όμορφή όμως ζωή αυτή που δείχνουμε να την αγαπάμε όλοι, οι μόνιμα «αντι» εκτός ότι γίνονται επικίνδυνοι για τον εαυτό τους γίνονται και για τους Δημόσιους χώρους και την Δημόσια Υγεία. Υπήρξα καπνιστής. Μάλιστα έκανα το λάθος και κάπνιζα και μέσα στο αυτοκίνητο. Τώρα απορώ με τον εαυτό μου για το έγκλημα που έκανα και ανάπνεα και εγώ και η οικογένεια μου σε ένα κλειστό χώρο. Μετέπειτα βγήκε, και πολύ σωστά έγινε, ο αντικαπνιστικός νόμος. Για ποιο λόγο να καπνίζει κάποιος μαζί με τον καπνιστή σε κλειστό χώρο; Μακάρι όμως να ήταν και στον κορονοϊό το ίδιο. Για όσους δεν πιστεύουν ας ρωτήσουν. Γνωστοί μας έχουν νοσήσει και άλλοι ήταν τυχεροί άλλοι όχι.

Ας έχει λοιπόν κάθε ένας την άποψη του. Ας κάνει ότι θέλει. Αλλά σε μία κοινωνία που ζούμε όλοι υπάρχουν κανόνες. και οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται!

Ας μας εξηγήσουν οι «αντι» σε όλα τι προτείνουν…. γιατί η ζωή είναι όμορφο πράγμα και είμαστε αρκετοί που την θέλουμε πίσω. οι «αντι» ίσως προτείνουν Αντι-ζωή…

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *