Οι παροχές υγείας είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο

Οι παροχές υγείας είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο

Γράφει: Η Δρ Καλλιόπη Μπροφίδη

Οι βασικές προτεραιότητες του προγράμματος για την Υγεία που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί η πορεία του Συστήματος Υγείας στη χώρα μας, είναι η εξασφάλιση των πόρων για τη χρηματοδότηση του συστήματος, η εύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, η βελτίωση της απόδοσης, καθώς και η στήριξη των δικτύων κοινωνικής προστασίας.

Η οικονομική ύφεση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνον ως απειλή αλλά και ως ευκαιρία αναδιάρθρωσης και εξέλιξης των οικονομικών, των κοινωνικών και των υγειονομικών συστημάτων. Η σπατάλη και η παραοικονομία είναι δύο παράγοντες που η πάταξή τους είναι επιτακτική, ιδιαίτερα τούτη τη χρονική συγκυρία. Επίσης, η πρόληψη πρέπει να αποτελεί σημαντικό συστατικό των συστημάτων Υγείας, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει εγκαίρως αρκετά διαδεδομένες ασθένειες και να μειώσει την κατανάλωση σημαντικού ποσοστού των χρηματικών πόρων. Οι κρατικοί θεσμοί, οι ιδιωτικοί οργανισμοί, αλλά κυρίως οι πολίτες που κατέχουν θέσεις ευθύνης και ισχύος και στους δύο τομείς ως λειτουργοί και επαγγελματίες, πρέπει να αποκτήσουν την πρόθεση και να βρουν τη δύναμη να γεφυρώσουν το χάσμα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Η ανάγκη ορθής κατανομής των περιορισμένων οικονομικών πόρων γίνεται ακόμη πιο επιτακτική σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Μοιραία, η επένδυση στην Υγεία έρχεται αντιμέτωπη με τομείς, όπως η Εκπαίδευση και το Περιβάλλον. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι τομείς είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Αντίθετα, είναι δύο σημαντικοί προσδιοριστές για την Υγεία και η ενίσχυση και η στήριξή τους, την ωφελεί.

Συμπερασματικά, πρέπει να παραμείνει κυρίαρχος στόχος, οι παροχές Υγείας να είναι Δικαίωμα και όχι Προνόμιο! Η Υγεία όπως και η Εκπαίδευση, είναι τεράστιας σημασίας για μία κοινωνία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί τη θέση της από τη ζωή κανενός. Η Ελλάδα και οι πολίτες της δεν αξίζουν μια «απαξιωμένη» Υγεία..

Η Δρ Καλλιόπη Μπροφίδη, είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!