Ο φανατισμός για την πίστη βλάπτει σοβαρά. Δείτε το…

Ο φανατισμός για την πίστη βλάπτει σοβαρά. Δείτε το…

Γράφει ο Νίκος Γκοντές.

Από ανέκαθεν στην επικαιρότητα,στην καθημερινότητα των γεγονότων και ειδικά με την εξέλιξη των social γίναμε όλοι εκτός από δημοσιογράφοι και διάφορες άλλες ειδικότητες όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν. Δε ξέρω αν θαυμάστε τους πνευμονολόγους πρόσφατα στον κορωνοϊό.

Εκτός από αυτές τις ειδικότητες που εξελίσσονται καθημερινά παρατηρώ με πόση μανία θέλουν ορισμένοι να βρίσουν κάποιον ή να θρέψουν μίσος εναντίον του και δείχνουν μάλιστα να τους ικανοποιεί αυτό.Τουλάχιστον ένα μέρος από όσους ασχολούνται στα social.

Εδώ τώρα έρχεται ένα πρόβλημα και μια ανησυχία γιατί ένα τέτοιο κήρυγμα με εμφανή μηνύματα μίσους αναπαράχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό όμως το κήρυγμα μίσους δεν ήταν από ένα απλό συμπολίτη μας αλλά από ένα Ιερέα που το έκανε μέσα στην εκκλησία!

Εγώ αυτό που ξέρω από τις γνώσεις που έχω είναι ότι η εκκλησία και ο Χριστός μοιράζουν Αγάπη και όχι Μίσος. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους πιστούς με φανατισμό. Σαν πως εμείς δεν πιστεύουμε και πιστεύουν εκείνοι…. Το είχαμε ξανά δεί άλλωστε στο παρελθόν με τους φανατικά πιστούς…

Αφορμή για το κήρυγμα είναι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στην βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια και σίγουρα έχει φέρει θέμα προς συζήτηση με αυτούς που συμφωνούν αλλά και με αυτούς που διαφωνούν.

Ο συγκεκριμένος ιερέας μόνο για αγάπη δεν ομιλεί, αντιθέτως εκφράζεται με μίσος για τους πολιτικούς και τον πρωθυπουργό και μάλιστα αποκλείει από την εκκλησία τους αντίστοιχους ψηφοφόρους!

Ας κάνει ένα πολιτικό κόμμα και με το καλό να κατέβει και στις προσεχείς εκλογές. Αλλά από το ιερό βήμα της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτά οποιαδήποτε κηρύγματα μίσους και φανατισμού. Τουλάχιστον από το σύνολο ανθρώπων που έχουν γνώσεις και λογική. Δυστυχώς ξανά τονίζω ακολουθούν πολλοί εφόσον δεν έχουν καν θρησκευτικές γνώσεις.

Καλό είναι λοιπόν να δούμε σε αυτό το θέμα όσον αφορά την πίστη, να διαχωρίσουμε τον φανατισμό και ένα παραπάνω μάλλον την ασχετοσύνη μας γιατί και τα δύο βλάπτουν σοβαρά…

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *