Μια μέρα αφιερωμένη στη δημιουργία φυτωρίου δέντρων στον Πύργο Μονοφατσίου

Μια μέρα αφιερωμένη στη δημιουργία φυτωρίου δέντρων στον Πύργο Μονοφατσίου

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Πύργου και της ΕΠΑ.Σ Κρήτης, εθελοντές και μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μελίτακες, συναντήθηκαν  στο Σχολικό κήπο του Πύργου Αρχανών-Αστερουσίων και δημιούργησαν ένα Σπορείο δασικών και καλωπιστικών δέντρων.

Τα παιδιά του δημοτικού με την καθοδήγηση των μαθητών και εκπαιδευτών της ΕΠΑ.Σ Κρήτης που λειτουργεί στην Γεωργική Σχολή Μεσσαράς, διαχώρισαν τους σπόρους από τα περιβλήματα τους, έφτιαξαν τα κιβώτια σποράς, ανάμιξαν υλικά για τη δημιουργία εδαφικού μίγματος με το οποίο γέμισαν τα κιβώτια όπου έκαναν τη σπορά ειδών όπως χαρουπιά, κυπαρίσσι, πεύκο, δενδρώδης μηδική, μυρτιά κ.ά. είδη από την τοπική βλάστηση. Μέσω της δράσης αυτής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αναπτύξουν βιωματικά τη σχέση μαζί της, μια σχέση που θα ολοκληρωθεί με την μεταφύτευση των σπορόφυτων αλλά και τη φύτευση των δεντρυλίων σε σημεία που στερούνται βλάστησης στην περιοχή.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ευγενική δωρεά από τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ο οποίος έχει παραχωρήσει το αγροτεμάχιο αυτό στους Μελίτακες για την ανάδειξή του σε πυρήνα προβολής αγροοικολογικών μεθόδων καλλιέργειας με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνάσιου Πύργου.

Ελπίδα όλων είναι η δράση αυτή να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά να λάβουν τα πολλαπλά οφέλη της,

ο συγκεκκριμένος κήπος στον Πύργο είναι ανοικτός να υποδεχτεί όποια σχολεία το επιθυμούν.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές: Έλενα Κιτσαντά, Πρόδρομο Φετφατζή, Ιωάννα Τσάρλτον, Κατερίνα Πλάτνερ.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!