Μια Αγκαλιά για την 3η Ηλικία!

Μια Αγκαλιά για την 3η Ηλικία!

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την 3η Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την​ 1η Οκτωβρίου.

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Ελληνική Κοινωνία και η Ελληνική Πολιτεία, έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε, λοιπόν, όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Στο Πλαίσιο αυτό με Πρωτοβουλία της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας,σε Συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποίησαν Δωρεάν Ξενάγηση σε Άτομα 3ης Ηλικίας την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Πράξη αυτή ταυτίζεται με τις Αρχές και Αξίες μας,που σκοπό έχει να συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής για τον συνάνθρωπο κάτι που με συνέπεια θα διατηρήσουμε.

Τους ηλικιωμένους συνόδευσαν η Κοινωνική Λειτουργός,η ψυχολόγος και ο Φυσικοθεραπευτής της Δομής Αρχιεπισκοπής Κρήτης καθώς επίσης οι Αν.Γραμματείς Ποιότητας Ζωής Μάνια Οικονομάκη και Τσικανδυλάκη Μαρία και η Αν. Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας Φίλων της Ν.Δ Κωστάκη Ελευθερία.

Ευχαριστούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την Κα Λένα Μπορμπουδάκη όπως επίσης και τον Κο Χατζημηνά Κώστα, για την άμεση ανταπόκρισή τους,και την​
υποστήριξή τους στην Δράση μας!

Με εκτίμηση,
Οικονομάκη Μάνια​
-Αναπληρώτρια Γραμματέας Ποιότητας Ζωής Ν.Δ.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120