Μάξιμος Σενετάκης για ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης – Αττικής

Μάξιμος Σενετάκης για ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης – Αττικής

Περήφανοι και χαρούμενοι για την υπογραφή για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική. Το έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί το 2023 αποτελεί μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για την Κρήτη καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα και καινοτόμα έργα διασύνδεσης συνεχούς ρεύματος παγκοσμίως. Ένα έργο που συζητιόταν για πολλά χρόνια όσον αφορά στην αναγκαιότητα και στην κρισιμότητα του για την ενεργειακή επάρκεια του νησιού μας, έφτασε πλέον στο πολυαναμενόμενο σημείο αφετηρίας για την ολοκλήρωση του.
Η ενεργειακή απομόνωση της Περιφέρειας Κρήτης φτάνει στο τέλος της όπως παράλληλα και οι ανησυχίες για την διαφαινόμενη ενεργειακή ανεπάρκεια του νησιού τα επόμενα χρόνια. Δημιουργούνται επιπλέον ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις, μειώνει το κόστος των καταναλωτών εντός Κρήτης αλλά και οδηγούμαστε στην σταδιακή απόσυρση των παλιών ρυπογόνων υφιστάμενων μονάδων της ΔΕΗ με καύσιμο το πετρέλαιο.
Σήμερα όλοι οι Κρητικοί θα πρέπει να αισθανόμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι.

Με αφορμή την υπογραφή για την έναρξη του έργου ηλεκτρικής διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε τρία χρόνια από σήμερα τα φουγάρα στα Λινοπεράματα θα σταματήσουν να ρυπαίνουν τον αέρα της πόλης μας!

Αυτό είναι το πρώτο όφελος που θα προκύψει με την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής που υπογράφεται σήμερα.

Το δεύτερο όφελος είναι τα έργα κοινής ωφέλειας που θα αλλάξουν το τοπίο στις περιοχές που προσαιγιαλώνονται οι δυο διασυνδέσεις στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Όπως αποδεικνύεται, το στοίχημα της “Πράσινης Μετάβασης” που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε στους Έλληνες πολίτες, το κερδίζουμε μέρα με τη μέρα.

Με έργα και όχι στα λόγια!

Από κει και πέρα, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την κοινωνία του Ηρακλείου είναι η αξιοποίηση και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής που μέχρι σήμερα είναι τα φουγάρα.

Είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, αν οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας ενωθούν για την πραγματοποίηση ενός οράματος που θα κάνει καλύτερη τη ζωή όλων μας”.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *