Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 21 Μαϊου οι εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 21 Μαϊου οι εκλογές

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

O πρωθυπουργός ανακοiνωσε την ημερομηνία των εκλογών στις 21 Μαϊου.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα στηθεί στις 21 Μαΐου. Αν χρειαστούν και δεύτερες εκλογές αυτές θα γίνουν το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου, διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Με δεδομένο ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ολοκληρώνονται προς το τέλος Ιουνίου, μετά και την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, εκτιμάται ότι η πιθανότερη Κυριακή για τις δεύτερες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής είναι η Κυριακή 2 Ιουλίου (ή εναλλακτικά η Κυριακή 9 Ιουλίου).

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διαδίδουν τα αντίθετα σενάρια, οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της 4ετίας. Θα γίνουν στις 21 Μαΐου», ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφορικά με τις δεύτερες εκλογές διευκρίνισε: «Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, αυτή θα γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε, όπως συνηθίζεται, με την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αναφέρθηκε περιληπτικά τόσο στην οικονομία όσο και στις διεθνείς συνεργασίες και το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την απόφασή του να στηθούν κάλπες για τις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *