Κορωνοϊός: Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

Κορωνοϊός: Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

Πρόκειται για Γερμανό καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ένας Γερμανός επισκέπτης καθηγητής είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Στα 36 δείγματα από όλη την Κρήτη που ελέγχθηκαν την Πέμπτη, μετά το πρώτο επίσημο κρούσμα του 43χρονου, που είναι «ορφανό», φτάσαμε το βράδυ της ίδιας μέρας να έχουμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, σε σύνολο 40 δειγμάτων βρέθηκε ένα ακόμη θετικό, το οποίο όμως δεν είναι «ορφανό», αλλά είναι ταυτοποιημένο.

Πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ο οποίος δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Την Πέμπτη, κατά το μεσημέρι, αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε κσι ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Αναμένεται, λοιπόν, να γίνει προληπτική απολύμανση στο Τμήμα Χημείας στο οποίο βρίσκονται και τα γραφεία των διοικητικών υπαλλήλων.

Ο άνδρας, αφού επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι που φιλοξενείται, με ήπια συμπτώματα.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120