banner-NEA-EPOXI-600x74

Κοινή Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΟΕΕ/ΤΑΚ) και της Επιμελητηριακής Σύμπραξης (ΕΒΕΗ)

  • cretapress
  • Φεβρουάριος 22, 2018
  • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοινή Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΟΕΕ/ΤΑΚ) και της Επιμελητηριακής Σύμπραξης (ΕΒΕΗ)

Κομματική Προπαγάνδα μέσω των Επιμελητηρίων(!)
Με αφορμή την συν-διοργάνωση εκδήλωσης από τα επιμελητήρια Ηρακλείου (ΟΕΕ/ΤΑΚ, ΤΕΕ/ΤΑΚ και ΕΒΕΗ) με μοναδικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στις 23/02/2018 με θέμα «Έξοδος & Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο», εκφράζουμε την αντίθεση μας αλλά και την απογοήτευσή μας για τις τοπικές διοικήσεις των επιμελητηρίων ως προς τον τρόπο οργάνωσης αλλά και ως προς την θεματολογία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Σκοπός των επιστημονικών και επαγγελματικών επιμελητήριων για την διοργάνωση εκδηλώσεων είναι να προάγεται ο διάλογος μέσω του πλουραλισμού των απόψεων και να ακούγονται διαφορετικές απόψεις πέραν της μίας. Βασική μας θέση για την συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν να υπάρχει ένα πάνελ συνομιλητών με διαφορετικές απόψεις (πολιτικές, οικονομικές) για την παραγωγή μίας διεξοδικής συζήτησης και για την εξαγωγή γόνιμων συμπερασμάτων. Αντί αυτού επιλέχθηκε από τους διοικούντες των επιμελητηρίων , ένας μοναδικός ομιλητής που εκφράζει το κυβερνητικό αφήγημα χωρίς να υπάρχει αντίθετη άποψη.

Η θεματολογία της εκδήλωσης περισσότερο μας παραπέμπει σε προπαγάνδα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής παρά σε γόνιμη συζήτηση.

« Έξοδος »: Ποια έξοδος; Τον τελευταίο καιρό ακούμε από επίσημα χείλη για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από τους εκπροσώπους των θεσμών με τους οποίους η κυβέρνηση έχει υπογράψει το Γ’ Μνημόνιο. Για την «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο, η χώρα θα έπρεπε να έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών, ώστε να δανείζεται με λογικό κόστος. Κάτι το οποίο δεν διαφαίνεται από την κυβερνητική πολιτική.

«Ανάπτυξη»: Ποια ανάπτυξη; Ο κ. Τσακαλώτος υπέγραψε τον Ιούνιου του 2017 μέτρα που δεσμεύουν την Ελλάδα για διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και ακολούθως ίσο ή πάνω από 2% του ΑΕΠ στο διάστημα από το 2023 έως και το 2060!Πλεονσματα που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει με υπέρ-φορολόγηση των επιχειρήσεων , την θέσπιση ασφαλιστικών εισφορών με την μορφή ενός δεύτερου φόρου και την μείωση του αφορολόγητου τα οποία λειτουργούν αποτρεπτικά για την ανάπτυξη μέσω της επιχειρηματικότητας. Επίσης η τεράστια καθυστέρηση στην απορροφητικότητα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν αφήνει και πολλές ελπίδες.

«Με την κοινωνία σύμμαχο»: Εδώ πραγματικά γελάμε!! Τι πραγματικά να θυμηθούμε από τον συγκεκριμένο υπουργό και την κυβέρνηση του. Την «ηρωική» διαπραγμάτευση το πρώτο 6μηνο του 2015 που κατέληξε στο διχαστικό δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015, στο κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls και στην συνέχεια την ψήφιση του Γ’ και μεγαλύτερου μνημονίου σε σχέση με τα προηγούμενα δύο αθροιστικά; Πότε πραγματικά η συγκεκριμένη κυβέρνηση είχε σύμμαχο την κοινωνία για να την έχει και τώρα, αφού προεκλογικά της δημιούργησε «φρούδες» ελπίδες και μετεκλογικά την ξεπούλησε με τον πιο πρόστυχο και ανήθικο τρόπο.

Οι επιμελητηριακές παρατάξεις των δήθεν «ανεξάρτητων», και «ακηδεμόνευτων» (Α.ΚΙ.Ο.Ε. ,ΛΑ.ΣΥ. και ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ) και των πρόθυμων εφήμερων συμπαραστατών τους (Π.Δ.Σ.Ο.) με τις αποφάσεις των Δ.Σ. δίνουν το βήμα του επιμελητηρίου ώστε ο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει μία «κομματική φιέστα» στην οποία εμείς ΔΕΝ θα συμμετέχουμε!
Καλούμε τον κάθε Οικονομολόγο, Ελεύθερο Επαγγελματία , Επιχειρηματία της Ανατολικής Κρήτης που σέβεται τον εαυτό του και την νοημοσύνη του ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ στην συγκεκριμένη εκδήλωση ως ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο ως προς τις τοπικές διοικήσεις των επιμελητηρίων όσο και ως προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τους παραπάνω λόγους.

Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΟΕΕ/ΤΑΚ).

Επιμελητηριακή Σύμπραξη (ΕΒΕΗ).

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr


-Απαγορεύεται η αντιγραφή- Cretapress.gr