Καθαρά Δευτέρα Αγάπης προς τα “Παιδικά Χωριά SOS”

Καθαρά Δευτέρα Αγάπης προς τα “Παιδικά Χωριά SOS”

Το έθιμο της Καθαρας Δευτέρας και το ξεκίνημα της Μεγαλης Τεσσαρακοστής!

Ενα Ελληνικό Έθιμο κατά παράδοση που θέλει όλους τους Χριστιανούς στην Εξοχή μαζί με τις Οικογένειές τους,να γιορταζουν το τελος των αποκρεων και να ξεκινούν την εσωτερική κάθαρση έως την Κυριακή του Πάσχα!

Φέτος η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής της Νεας Δημοκρατίας και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου σε Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Σύλλογο Θραψανου Γιώργο Μαυραντωνάκη ​ και το Δήμο Μίνωα Πεδιάδας,αποφάσισαν να το αφιερώσουν στα Παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Ηρακλείου και να Φιλοξενήσουν τους μικρούς μας φίλους στη Μεγάλη Γιορτή των Θραψανιωτων για τα κούλουμα στη Λίμνη Λιβαδες.

Τα Παιδιά των Χωριών SOS είχαν την Ευκαιρία να πετάξουν τον Χαρταετό τους,να απολαύσουν νηστίσιμα εδέσματα και να ζήσουν από κοντά τα κούλουμα όπως προστάζει η Παράδοση μας!

Όλοι μαζί στο Θραψανο,Χάρισαν απλόχερα μια μέρα Αγάπης στα Παιδιά της Δομής,που σκοπό ειχε να μεταλαμπαδευσει το Μήνυμά της Ημέρας,την Σημασία της στο Χριστιανισμό μα πάνω από Όλα,να νιώσουν και εκεινα,όπως όλα τα Παιδιά, την Χαρά και την ζέστή ​ αγκαλιά της Οικογένειας.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κος Βαγγέλης Καρκανακης και η Αν. Γραμματέας Ποιότητας Ζωής κα Μάνια Οικονομάκη,ευχαριστούν Θερμά τόσο το Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανου και τον Πρόεδρο κο Μαυραντωνακη Γεώργιο,όσο και το Δήμο Μίνωα Πεδιαδας και το Δήμαρχο κο Ζαχαρία Καλογερακη,που με Χαρά αποδέχτηκαν να Φιλοξενήσουν τα Παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS,στις Πολιτιστικές τους Εκδηλώσεις!

Ευχόμαστε σε Όλους Καλή Σαρακοστή και Καλή Συνέχεια στο τόσο Σημαντικό Έργο που επιτελούν,κρατώντας αναμμένη την Φλόγα της Παράδοσης στην ενδοχώρα του Ηρακλειου,διατηρώντας τα ήθη και έθιμα του Τόπου μας!

Απαγορεύεται η αντιγραφή