Κάνε ένα δώρο χωρίς αφορμή!

Κάνε ένα δώρο χωρίς αφορμή!
Top view of a young woman holding and receiving a present box at home

Γενέθλια, ονομαστική εορτή, διάφοροι επέτειοι και γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, Χριστούγεννα, αποφοίτηση, νέα δουλειά ή προαγωγή, μετακόμιση σε νέο σπίτι, γάμος ή ανακοίνωση εγκυμοσύνης, αποτελούν μερικές από τις αιτίες ή αφορμές – εξαρτάται από την οπτική του καθενός –  που συνοδεύονται από την προσφορά κάποιου δώρου.

Σίγουρα, η ανταλλαγή ή και μόνο η αποδοχή ενός δώρου καθ’ υπαγόρευση κάποιων κοινωνικών συνθηκών, δημιουργεί όμορφα συναισθήματα, είναι όμως κάπως αναμενόμενη, ενός πολλές φορές δημιουργεί αχρείαστο στρες, εξαιτίας της αγωνίας που δημιουργεί ο χρονικός περιορισμός.

Θα ήταν πολύ καλύτερα εάν αυτοί οι φραγμοί που μόνοι μας έχουμε καθιερώσει καταρρίπτονταν, και ο καθένας εξέφραζε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του προς τα αγαπημένα του πρόσωπα σε τυχαίες στιγμές, και όχι καθοδηγούμενος από κάποια άτυπη εντολή. Πολλοί έχουν ήδη υιοθετήσει αυτή τη νοοτροπία, αν όμως αυτή δεν είναι αμοιβαία, ή δεν έχει γνωστοποιηθεί στην άλλη πλευρά, ενδέχεται να δημιουργήσει παρεξηγήσεις.

Οφείλουμε να συμφωνήσουμε όλοι πάντως μεταξύ μας, ότι τα καλύτερα, και ίσως πιο ειλικρινή δώρα είναι τα αυθόρμητα, που δε στριμώχνονται να χωρέσουν σε κανένα κουτί, συνθήκη και προσδοκώμενο κόστος. Συνήθως κάποιος βλέπει κάτι που του θυμίζει εμάς, και αυτόματα γεννιέται η επιθυμία αυτό να περάσει στην κατοχή μας.
Αν πάλι οι συνειρμοί δεν είναι το φόρτε σου, μπορείς να προετοιμαστείς ρίχνοντας μια ματιά σε διάφορες πιθανές ιδέες δώρου, και να προσαρμοστείς αναλόγως.

 

  • Χειροτεχνίες

 

Χρησιμοποιώντας τον πολύ γενικό τίτλο των χειροτεχνιών, περικλείουμε ταυτόχρονα 

δύο διαφορετικές ιδέες. Η πρώτη περίπτωση και πιο προφανής, είναι μια οποιαδήποτε χειροποίητη δημιουργία ανάλογα με τα χόμπι σας. Ακόμη και αν δεν είναι τέλεια, θα είναι σίγουρα μοναδική, κι αυτό θα εκτιμηθεί! Μια επίσης χειροποίητη προσωποποιημένη κάρτα είναι ιδανική για να συνοδέψει κάθε δώρο!

Στην άλλη περίπτωση, το φάσμα των χειροτεχνιών αναφέρεται στην ενεργό συμμετοχή του παραλήπτη. Αντί να του δωρίσετε το τελικό προϊόν, του δωρίζετε το μάθημα ή των κύκλων μαθημάτων για να απασχοληθεί με τη δημιουργική διαδικασία. Κεραμική, κέντημα, ζωγραφική, βιβλιοδεσία, αποτελούν μερικά συνήθη παραδείγματα.

 

  • Μόνο ένα δε φτάνει

 

Αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο αλλά δεν έχετε καταλήξει ακόμα στο τι θα μπορούσε να είναι αυτό, ή αν δε θέλετε να περιοριστείτε σε μία και μόνο επιλογή, συνιστούμε την περιήγηση σε ιστοσελίδες εξειδικευμένες στις δωροπροτάσεις, συνήθως χωρισμένες ανά κατηγορία. Εκεί μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διαφορετικά προϊόντα ή να επιλέξετε ένα από τα έτοιμα μοναδικά σετ δώρου στο doroset.gr, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

 

  • Θα σε πάρω να φύγουμε

 

Εάν υπάρχει ένα και μόνο το οποίο λατρεύουμε να κάνουμε και δε χρειαζόμαστε καμία απολύτως αιτία η αφορμή για αυτό, παρά μόνο μια καλή ισορροπία και διαχείριση διαθέσιμου χρόνου και budget, είναι τα ταξίδια. Κανείς δεν είπε ποτέ όχι σε μια πρόταση σύντομης απόδρασης, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι ήδη πληρωμένη!

 

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *