Απανωτά είναι τα περιστατικά αφίξεων αλλοδαπών στα νότια του Ηρακλείου που καταγράφονται από αργά χθες το βράδυ.
Μη επανδρωμένο σκάφος της FRONTEX, εντόπισε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λέμβους στις οποίες επέβαιναν συνολικά 147 άτομα, να πλέουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων του δήμου Φαιστού.
Οι καλές καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 3 μποφόρ ευνοούν τις ημέρες αυτές τις μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Λιβύης θέτοντας σε αυξημένη ετοιμότητα το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη.
Αργά χθες το βράδυ εντοπίστηκε σκάφος με 46 μετανάστες από το Νότιο Σουδάν, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, στη θαλάσσια περιοχή 37 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.
Ακολούθησε ο εντοπισμός και δεύτερης λέμβου με 32 αλλοδαπούς από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της FRONTEX να πλέει 45 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Στην περιοχή έσπευσε σκάφος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την περισυλλογή των επιβαινόντων. Και σε αυτή την περίπτωση οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.
Η τρίτη λέμβος με μετανάστες εντοπίστηκε τα ξημερώματα και πάλι από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX. Στη θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων έπλεε σκάφος με 69 αλλοδαπούς οι οποίοι αφού περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.
www.ertnews.gr

