Η ψήφος των Αποδήμων ξανά στο προσκήνιο

Η ψήφος των Αποδήμων ξανά στο προσκήνιο

γράφει ο Λευτέρης Ζερβός*

Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του Προέδρου της κ. Κ. Μητσοτάκη έχει ανοιχτά δηλώσει το αίτημα της για εκλογές.

Υπογράμμισε ότι η χρονική λήξη της δανειακής σύμβασης αποτελεί ένα σημείο καμπής για να κριθεί μία κυβερνητική θητεία που έδειξε πλέον τα όρια και τις δυνατότητές της.

Ο Πρόεδρός μας έχει ζητήσει την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών από το 2004, όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής.

Επίσημα ως παράταξη, έχουμε προτείνει τα τελευταία δύο χρόνια το σπάσιμο αχανών εκλογικών περιφερειών, όπως είναι η Β’ Αθηνών, αλλά και τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Μέχρι και σήμερα η Κυβέρνηση ήταν αντίθετη.

Πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών αποτελεί αναγκαία θεσμική τομή.
Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας να αποδεχτεί ο κ. Τσίπρας την πρόταση μας.

Αναμένουμε λοιπόν να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών η πρότασή μας να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στις πρεσβείες και τα προξενεία του μόνιμου τόπου κατοικίας τους.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αποκαταστήσουμε την αδικία που γίνεται εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, που είναι μεν εγγεγραμμένοι στους αρμόδιους καταλόγους, αλλά διαμένουν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να δαπανήσουν ένα δυσβάσταχτο ποσό για να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να ασκήσουν το αναφαίρετο εκλογικό τους δικαίωμα.

Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον Απόδημο Ελληνισμό να ενισχύει και να βοηθάει όσο μπορεί την Μητέρα-Ελλάδα, χωρίς να διευκολύνουμε την συμμετοχή του στο δικαίωμα γνώμης για την πορεία του Έθνους μας.

Είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση αποδεχθεί την πρόταση μας η Ν.Δ. θα ψηφίσει και την κατάτμηση της Β’ Αθηνών, όπως και της περιφέρειας Αττικής.

Άλλωστε και αυτή δική μας πρόταση είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ την θυμήθηκε τώρα καθώς την έχει ξεχάσει ένα χρόνο πριν που άλλαξε και πάλι τον εκλογικό νόμο και είχαμε κάνει ακριβώς την ίδια διπλή πρόταση που κάνουμε και τώρα.

*Ο Λευτέρης Ζερβός είναι Α’ Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου και Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!