Η αντίληψη του «Νέου» σε σχέση με το «Παλιό»

Η αντίληψη του «Νέου» σε σχέση με το «Παλιό»

Γράφει ο Νίκος Γκοντές 

Χαιρετώ τους  αγαπητούς φίλους του διαδικτύου. Είχα λίγο καιρό να αρθρογραφήσω και απόψε  κάνοντας μερικές σκέψεις αποφάσισα να γράψω λίγα πράγματα.

Ένα τραγούδι λέει ότι ο νέος είναι ωραίος και ο παλιός είναι αλλιώς….  Αυτό ισχύει  τελικά ή μήπως όχι; Θεωρητικά για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα χρειάζεται και ο ένας και ο άλλος…

Που προκύπτει όμως το πρόβλημα; Φυσικά όταν  δεν μπορεί να γίνει η λεγόμενη ταύτιση και σύνθεση που θα μπορέσει να φέρει το καλύτερο δυνατό επιθυμητό αποτέλεσμα.Συνήθως μας ενθουσιάζει το νέο άλλα πολλές φορές μένουμε στο παλιό. Το πώς και το γιατί είναι το θέμα.

Γιατί δεν κρατάμε το καλύτερο δυνατό;  Εύλογο το ερώτημα και δύσκολο να απαντηθεί. Πολλές φορές μάλιστα γνωρίζουμε τι είναι το σωστό και το αποφεύγουμε, ενώ ξέρουμε δηλαδή την αλήθεια είναι σαν να  λέμε ότι δεν μας αρέσει.  Είναι σαν να θέλουμε να κολλήσει η βελόνα! Ενώ γνωρίζουμε δηλαδή ότι πρέπει να προχωρήσουμε κρατώντας την ουσία την χάνουμε! Πρέπει να σεβαστούμε το παλιό και να πάρουμε ότι καλά έχει αλλά να δούμε τι έχει να μας προτείνει και το νέο.

Γνωρίζω ότι θεωρητικά είναι όλα τα παραπάνω ωραία και ίσως να σκεφτείτε διαβάζοντας τα διάφορα. Ισχύουν όμως πολλές φορές σε γεγονότα για να μην σας πω ότι ισχύουν σχεδόν σε κάθε περίπτωση!

Η αντίληψη λοιπόν του <<Νέου>> σε σχέση με το <<Παλιό>> μπορεί να έχουν αντίθετες απόψεις, ιδεες και πολλά άλλα, αλλά το καλύτερο είναι να συμφωνήσουν μαζί και να προχωρήσουν!

Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Δεν είναι εύκολο να γίνει αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο!

Γκοντές Π. Νίκος

 

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!