H κρισιμότητα της ψήφου μας στις επικείμενες Ευρωεκλογές

H κρισιμότητα της ψήφου μας στις επικείμενες Ευρωεκλογές

Του Βαγγέλη Καρκανάκη, προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. (Νο.Δ.Ε) Ηρακλείου Ν.Δ.

Σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που μπορεί να χαρακτηριστεί ως το απειλητικότερο και προκλητικότερο των τελευταίων δεκαετιών για την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη αλλά ιδιαίτερα για την Ευρώπη, οι επικείμενες Ευρωεκλογές είναι αδιαμφισβήτητα πιο κομβικής σημασίας από ποτέ για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα κληθούμε να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας σε ένα Ευρωκοινοβούλιο το οποίο σίγουρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια σκηνή.
Το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο θα κληθεί να ασχοληθεί και να λάβει σημαντικές αποφάσεις με καίριας σημασίας ζητήματα όπως την Ενιαία Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική, ζητήματα μετανάστευσης και θέματα που έχουν να κάνουν με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Ο κόσμος αλλάζει και μαζί πρέπει να αλλάξει και η ΕΕ και είναι εμφανές ότι τα επόμενα χρόνια ο συνδυασμός οικονομικής και γεωπολιτικής ισχύος θα καθορίσει τις νέες παγκόσμιες ισορροπίες. Όσο καθυστερεί η δύσκολη αλλά αναγκαία συζήτηση για την δημιουργία επιτέλους μιας πραγματικά κοινής και ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, η Ευρώπη κινδυνεύει με καταβαράθρωση της διεθνούς θέσης της.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ένα κατ’ εξοχήν “Ευρωπαϊκό” κόμμα. Χάρη στο όραμα και στις άοκνες προσπάθειες του ιδρυτή της και Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Όταν δε κάποιοι με την «θεωρία των παιγνίων» έπαιζαν με την φωτιά, χάρη στη Νέα Δημοκρατία και στις θυσίες των πολιτών η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αναπόσπαστο κομμάτι της.
Η Ελλάδα με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να αναβαθμίσει τη διεθνή αξιοπιστία της. Αποδεικνύει συνεχώς ότι προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών και μέσω των διακρατικών συμφωνιών που ήδη έχει επιτύχει καθίσταται πλέον ως μια από τις πρωτοπόρες χώρες στην διακρατική και περιφερειακή συνεργασία.

Σταθμίζοντας τα παραπάνω αυταπόδεικτα δεδομένα, οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι βέβαιο ότι με νηφαλιότητα στις 9 Ιουνίου θα προσέλθουν στις κάλπες ή θα κάνουν χρήση της καινοτόμου διαδικασίας της επιστολικής ψήφου που για πρώτη φορά έχουν την δυνατότητα και θα ενισχύσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα είναι πολυσυλλεκτικό έτσι ώστε να εκπροσωπεί διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και διαφορετικές περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα όμως θέλουμε οι άνθρωποι που θα εκλεγούν στην Ευρωβουλή να είναι καλοί γνώστες των σημαντικών εξελίξεων, με ικανότητες και όραμα να υπηρετήσουν την Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία. Να μπορούν να διεκδικήσουν από την Ευρώπη αυτά τα οποία η πατρίδα μας δικαιούται να διεκδικήσει.

Υψηλή συμμετοχή στις Ευρωεκλογές και ισχυρή Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρό μήνυμα εκπροσώπησης της χώρας στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλύτερη διαπραγμάτευση για θέματα που αφορούν τις πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και προπάντων εντολή για σταθερότητα και συνέχιση του έργου που η Νέα Δημοκρατία επιτελεί και θα συνεχίσει να επιτελεί.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *