Φωτογραφίες από την ημερίδα υγείας στον Πύργο Μονοφατσίου

Φωτογραφίες από την ημερίδα υγείας στον Πύργο Μονοφατσίου

Χθες, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Υγείας στον χώρο του ΚΑΠΗ στον Πύργο υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εθελοντική αιμοδοσία, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ομιλία για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας- πρόληψη.

Την εθελοντική αιμοδοσία, κατά την οποία υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, ανέλαβε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης”.

Το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, στο οποίο δόθηκαν οδηγίες για βοήθεια στην περίπτωση διαφόρων ατυχημάτων και συμβουλές για σωστή Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση(ΚΑΡΠΑ), πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων «Φίλιος ΖΕΥΣ».

Στο τέλος της ημέρας υπήρξε ομιλία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας -Πρόληψη, από τους τελειόφοιτους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαο Σαριδάκη και Κουμαντζιά Χριστίνα. Στην ομιλία αυτή δόθηκαν συμβουλές και πραγματοποιήθηκαν συστάσεις για την σωστή καθοδήγηση νέων και ηλικιωμένων στον τομέα της υγείας.

Σαν σύνοψη της ομιλίας λειτούργησε η φράση «Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις», την οποία έλεγε ο Ιπποκράτης από τον 5ο αιώνα π.Χ.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι καλό να στηρίζονται από ολόκληρη την κοινότητα του Πύργου και των γύρω χωριών, καθώς η υγεία αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα της ποιότητας διαβίωσης των ανθρώπων.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!