Εξελέγη Επίσκοπος Κνωσσού ο Μεθόδιος Βερνιδάκης

Εξελέγη Επίσκοπος Κνωσσού ο Μεθόδιος Βερνιδάκης

Εξελέγη, λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί Επίσκοπος Κνωσσού ο Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, συνεδρίασε και εξέλεξε παμψηφεί τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, στη θέση του Επισκόπου Κνωσσού, θέση που παρέμενε κενή, μετά την εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομου Ξενάκη.

Το τριπρόσωπο που κατάρτισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αποτελούσαν οι Αρχιμανδρίτες: Μεθόδιος Βερνιδάκης, Νικηφόρος Κουνάλης και Τίτος Ταμπακάκης.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, κατά κόσμoν Εμμανουήλ Βερνιδάκης, υπήρξε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου από 29/10/2001 μέχρι 21/4/2004 οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ως Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής υπηρέτησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο και τον πρώην Κρήτης Ειρηναίο και σήμερα τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ευγένιο.

Συγχαρητήρια και ευχές Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον εψηφισμένο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κκ ΜεθόδιοΒερνιδάκη.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης στη δήλωσή του,εύχεται υγεία στο νέο Επίσκοπο και να συνεχίσει απότη νέα ποιμαντορική θέση να υπηρετεί με ζήλο την Ορθοδοξία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Κρήτης. Ο κ. Αρναουτάκης επίσης προσθέτει, ότι ο Θεοφιλέστατος έχει προσφέρει «σημαντικότατο έργο τα τελευταία χρόνια από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Άξιος!».

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο Βερνιδάκη, κατά την οποία τον συνεχάρη για την εκλογή του, είχε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η δήλωση του Δημάρχου:

Η εκλογή του κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη, ως νέου Επισκόπου Κνωσού, από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός για την Χριστιανική κοινότητα του τόπου μας.

Με τις πνευματικές και τις εκκλησιαστικές του αρετές, με τις αρχές και τις αξίες στις οποίες είναι αφοσιωμένος, ο κ. Μεθόδιος θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου της θέσεως αυτής κ. Προδρόμου.

Θερμά συγχαρητήρια επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του. Ευχές για υγεία, δύναμη ψυχική, και καρποφόρα πορεία στην αποστολή που επαξίως αναλαμβάνει.

Ευχές από την ΠΕΔ Κρήτης

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έστειλε προς τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο Βερνιδάκη, το ακόλουθο ευχετήριο τηλεγράφημα:

Πανοσιολογιότατε κ.κ. Μεθόδιε,

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την επάξια εκλογή σας ως νέου Επισκόπου Κνωσού.

Με βάση τα όσα έχετε επιτύχει μέχρι σήμερα, υπηρετώντας ευσυνείδητα την Εκκλησία της Κρήτης, με το ήθος σας και την πνευματική σας συγκρότηση, είμαστε βέβαιοι ότι και στη νέα σας θέση, θα συνεχίσετε με απόλυτη επιτυχία το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό σας έργο.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και εγώ προσωπικά, σας ευχόμαστε καλή ποιμαντορία, υγεία και δύναμη!

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *