Η επίθεση ασθενή σε γιατρό και η παρέμβαση του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ

Η επίθεση ασθενή σε γιατρό και η παρέμβαση του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το περιστατικό καταγράφηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Στο ΚΥ μετέβησαν δυο άτομα, επειδή στο ένα εξ αυτών είχε πέσει το ζάκχαρο και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.

Όταν ο γιατρός, που εξέτασε τον ασθενή, είπε πως πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του σταθεροποιήσουν το ζάκχαρο ο ασθενής εκνευρισμένος εξαπέλυσε φραστική επίθεση σε βάρος του ενώ τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε έπιπλο και να χτυπήσει στα πλευρά και το ισχίο του.

Της υπόθεσης επιλήφθηκε το Α. Τ. Φαιστού όπου μετέβη ο γιατρός και ανέφερε το περιστατικό, χωρίς προς ώρας να καταθέσει μήνυση, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο δήμαρχος Φαιστού.

Παρέμβαση συμπαράστασης από τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Αγαπίου στον γιατρό που δέχτηκε την επίθεση

Το γεγονός προκάλεσε άμεσα την παρέμβαση συμπαράστασης του Υποδιοικητης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Δημήτρη Αγαπίου που με ανάρτηση του καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

«Ως Υποδιοικητής αλλά και Γιατρός, όπως και η 7η ΥΠΕ Κρήτης καταδικάζουμε απερίφραστα την άθλια και αναίτια επίθεση σε συνάδελφο Γενικό Ιατρό ο οποίος βρισκόταν εν ώρα εφημερίας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών ενώ προσπαθούσε να παρέχει αγωγή και φροντίδα Υγείας σε ασθενή.
• Είναι ένα τραγικό περιστατικό για το οποίο λυπούμαστε βαθύτατα και ταυτόχρονα προκαλεί μόνο πικρία σε όλους μας στο χώρο της Υγείας, δυστυχώς αναδεικνύει την αγνωμοσύνη και τις χειρότερες μορφές προσωπικοτήτων οι οποίες δεν
έχουν καμία θέση στο περήφανο νησί μας, ούτε και ταιριάζουν σε μία πολιτισμένη, σύγχρονη κοινωνία αλλά μόνο παραπέμπουν σε εικόνες ζούγκλας και φέρουν στοιχεία επιθετικής ζωώδους συμπεριφοράς της χείριστης μορφής.
• Οι Υγειονομικοί μας σε όλες τις μοναδες Υγείας προσφέρουν τα μέγιστα σε οποιοδήποτε το έχει ανάγκη σε ευάλωτες στιγμές της ζωής. Η καλύτερη αναγνώριση είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός στην σπουδαιότητα του έργου μας και της προσφοράς στην διαφύλαξη της ανθρώπινης Υγείας.
• Είμαστε όλοι στο πλευρό του συναδέλφου, τον οποίο και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.
• Η ΥΠΕ Κρητης βρίσκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο της σε τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά και απέναντι σε πρόσωπα και ιδεοληψίες οι οποίες δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές από κανέναν μας και να αποβάλλονται από την κοινωνία μας.
• Στο συνάδελφο ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση!», αναφέρει ο κ. Αγαπίου.

Σύμφωνα με γιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, τον κ. Μανώλη Μεραμβελιωτάκη, το επεισόδιο έγινε για τον… κορωνοιο

Ο γιατρός σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο «για ένα δύο αλήτες», οι οποίοι ευθύνονται για το κακό όνομα της Μεσαράς, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στον λόγο της επίθεσης σε βάρος του γιατρού. Συγκεκριμένα όπως τονίζει η αιτία ήταν ότι ο συνοδός του ασθενούς νόμιζε ότι ο γιατρός έβαζε στον ασθενή εμβόλιο κατά το κορωνοϊού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Συλλογος Ηρακλείου:

«Ο Ι.Σ.Η. καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βιαιοπραγία ενάντια του ιατρού εφημερίας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στις 8 Ιανουαρίου 2023. Ο συνάδελφος δέχτηκε βάναυσο χτύπημα από συνοδό ασθενούς, την ώρα που προσπαθούσε να τον περιθάλψει με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εξαιτίας της επίθεσης νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου .

Ο Ι.Σ.Η., πέρα από την καταδίκη, θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον συνάδελφο και θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Καλεί επίσης την 7η Υ.ΠΕ., σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές, να προβούν στις δέουσες ενέργειες με σκοπό την αποτροπή των επαναλαμβανόμενων βιαιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού, όχι μόνο του συγκεκριμένου Κ.Υ., αλλά και των υπολοίπων δομών Π.Φ.Υ. στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου».

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *