Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ποιοι δικαιούνται «μπόνους» ενίσχυση

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ποιοι δικαιούνται «μπόνους» ενίσχυση

Mια στις δύο επιχειρήσεις κρίθηκαν επιλέξιμες για τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Η κυβέρνηση θέσπισε αυξημένες ελάχιστες ενισχύσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής από 2.000 έως και 4.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Οι συνολικοί δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 ανήλθαν σε περίπου 360.000, έναντι 732.000 επιχειρήσεων που αιτήθηκαν την ενίσχυση.

Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως περισσότεροι από 262.000 αιτούντες Επιστρεπτέας Προκαταβολής είχαν αύξηση και όχι μείωση τζίρου το τελευταίο τετράμηνο του 2020 και ως εκ τούτου δεν επελέγησαν.

Σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για την καταβολή 1,5 δισ. ευρώ από την ερχόμενη Τετάρτη στους δικαιούχους

Με την ίδια απόφαση καθιερώνεται μια νέα έκτακτη ειδική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Προβλέπεται ελάχιστη ενίσχυση 2.000 ευρώ εφόσον απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και 4.000 ευρώ εφόσον απασχολούν περισσότερους από 5 εργαζόμενους.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *