Επιστημονική ομιλία για την γονιδιακή ανάλυση

Επιστημονική ομιλία για την γονιδιακή ανάλυση

τα πλαίσια της καλύτερης κατανόησης των γενετικών και κληρονομικών παθήσεων των νεφρών, η νεφρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Mesogeios στην Κρήτη ξεκίνησαν συνεργασία με την εταιρεία Dante Labs, πρωτοπόρο στον χώρο της γονιδιακής ανάλυσης.

Με αφορμή αυτή την σύμπραξη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 17:30 επιστημονική ομιλία με θέμα «Whole exome and whole genome analysis in inherited renal diseases», η οποία διεξήχθη στην αίθουσα «Απόλλων» του ξενοδοχείου Aquila Atlantis.

Η ανάλυση του συνόλου των εξονίων και των γονιδίων με τις σύγχρονες τεχνικές έχει γίνει πλέον υπόθεση ρουτίνας.

H γονιδιακή ανάλυση αποτελεί μια νέα προσέγγιση στην διάγνωση και πιθανή θεραπεία των νεφρικών νόσων. Κατανοώντας τις νέες προκλήσεις των καιρών, η Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ηρακλείου και το Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης προσκάλεσαν τον κύριο Andrea Riposati, ιδρυτή της εταιρείας Dante Labs  για μία ομιλία στα πλαίσια της καλύτερης κατανόησης της γονιδιακής ανάλυσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο κύριος Αριστείδης Παρασκευόπουλος, Επιστημονικός Διευθυντής της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Mesogeios στην Κρήτη προλόγισε την ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον κύριο Riposati, ο οποίος εστίασε στις δυνατότητες της νέας αυτής τεχνολογίας στην γενετική αναγνώριση των νεφρικών νόσων.

Η συνεργασία αυτή θα εστιάσει στην καλύτερη κατανόηση και αναγνώριση των «άγνωστων νεφροπαθειών» με την γενετική ανάλυση του γονιδιώματος στην περιοχή της Κρήτης.

Παράλληλα, διερευνήθηκε το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας και αποφασίσθηκε να αναλυθούν 1000 γονιδιώματα ατόμων από την Κρήτη τα οποία θα επιτρέψουν να κατανοηθεί καλύτερα η εμφάνιση των γενετικών μεταλλάξεων που συμμετέχουν στις νεφρικές νόσους.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!